üles
Neljapäev, 4. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

Töötajate sünnipäevad

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Artikkel / PersonaaliaPalju õnne, sportlik Epp Ilver!
Reet Lasn, 19. juuni 2023

Epuga kohtusin esimest korda kooli sööklas, kui ta meile klienditeenindajana tööle tuli. Sporti armastavat Eppu õppisin tundma trennis. Epp harrastab talisuplust, sõidab igapäevaselt jalgrattaga, talvel suusatab. Samuti meeldib talle kettagolf.

Reet Lasn, 17. juuni 2023

Minu ees treppidel läks üks naine. Sain aru, et lapsevanem ta ei ole, kuna tema mõlemal käel, ees ja taga olid lapsed, kes püüdsid kõik midagi seletada. Tundsin huvi: kes ta on? Diana Matt, abiõpetaja.

Minu klass vajas sageli abiõpetajat, nii olemegi käsikäes töötanud paar aastat. Kui sünnipäevalapsest kirjutavad tavaliselt teised, siis mina tahtsin teada, kust on tulnud Diana suur süda, tohutu vastutulelikkus ja toredus. Kas see on tulnud kaasa lapsepõlvest, koolielust, pereelust või veel hoopis millestki muust?

Kristi Sillart, Maris Rebel, Laura Heinsaar, 16. juuni 2023

Neljapäeval, 15. juunil toimus koolijuht Marit Tarkini vastuvõtt kooliperele, kus hoolekogu jagas tunnustust parimatele õpetajatele. Aasta õpetajad selgusid lapsevanemate ja õpilaste tagasiside põhjal. Oma hinnangu andis 531 vastanut, kellest 301 olid vanemad ja 230 õpilased. Õpilastest andis oma hinnangu 1.–3. klassist 10 last ja 4.–9. klassist 220 last.

Kuressaare Nooruse Kooli hoolekogu nimel andsid tänukingid ja tunnustussõnad üle Kristi Sillart, Maris Rebel ning Laura Heinsaar.

Argo Jürisson, lapsevanem, 16. juuni 2023

TV 10 Olümpiastarti 52. hooaja mitmevõistluse finaaletapp toimus 13.–14. juunil Võrus. Osales üle 150 sportlase üle Eesti.

Finaaletapil esindasid Kuressaare Nooruse Kooli Teneli Kaljo (4.b), Grette Väli (4.a), Emma Piipuu (5.b), Jasper Piipuu (3.b), Karl Arthur Sepp (5.b), Karl Martin Kremm (7.b) ja Andro Jürisson (7.b).

Artikkel / Varia3 päeva lõpetamiseni
Marit Tarkin, koolijuht, 16. juuni 2023

Rubriigis „n päeva lõpetamiseni“ on kooliaasta kestel sõna saanud 9. klasside õpilased ja klassijuhatajad. Enne veel, kui meie üheksandikud saavad pidulikul lõpuaktusel kätte põhikooli lõputunnistused, annab oma mõtted selleks kaasa koolijuht Marit Tarkin.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Lillekimp koolile / Emma KubitsLillekimp koolile / Hannes PulkLillekimp koolile / Hanna Tarum
Ene Pidmann, 16. juuni 2023

4.b klassi õpilaste lillekimbud koolile. Tööde autoriteks on Emma Kubits, Hannes Pulk ja Hanna Tarum.

Gert Lutter, 15. juuni 2023

Meie kallis koolimaja saab sel suvel 45aastaseks ning seda tähtsat sünnipäeva tähistame 22. juunil suure kokkutulekuga.

Enne seda aga kutsusime oma vilistlasi-töötajaid mõtisklema oma koolist, kus õpitud ja töötatud, kohtutud paljude kolleegidega ja veel rohkemate õpilastega.

Mälestusi, mida meenutada, on palju! Täna jagab meiega oma mõtteid Marvi Mäeots 14. lennust, mis lõpetas aastal 1992.

Gert Lutter, 14. juuni 2023

Meie kallis koolimaja saab sel suvel 45aastaseks ning seda tähtsat sünnipäeva tähistame 22. juunil suure kokkutulekuga.

Enne seda aga kutsusime oma vilistlasi-töötajaid mõtisklema oma koolist, kus õpitud ja töötatud, kohtutud paljude kolleegidega ja veel rohkemate õpilastega.

Mälestusi, mida meenutada, on palju! Esimeseks avaldame Marit Tarkini mõtted teemal „Mis oli? Mis on? Mis tuleb?“. Marit, toonase perenimega Kütt, lõpetas 8. lennu aastal 1986.

Eve Tuisk, 13. juuni 2023

Ainult mõned päevad veel ja käes see ongi – meie klass lõpetab põhikooli. Üks etapp, üheksa aastat õppimist, saab läbi. Aga mitte ainult. See üheksa aastat on olnud meeletu panustamine iseendasse.

Meenub silt Tallinna laevaterminalist, mis väidab, et reisimine on investeering iseendasse. Ei ole vahet, kas reisida sihtpunktist A punkti B või hoopis oma lapsepõlvemaale. Seega on 9.b viimastel nädalatel iseendasse märkimisväärselt investeerinud.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Vaba teema / Oskar TulkVaba teema / Jette TiitusVaba teema / Kristel Salda
Eliise Belinets, 10. juuni 2023

8.b klassi õpilastel oli kunstitunnis vaba teema! Fantaasial lasid lennata Oskar Tulk, Jette Tiitus ja Kristel Salda.

Eve Tuisk, 9. juuni 2023

Juba kaks nädalat õpib meie kooli 8.b klassis vahetusõpilane Saksamaalt. Juuli Marie Mägi, sõpradele Juuli, tuleb Leipzigist Wilhelm-Ostwald-Schule'st. Juuli emapoolne pere on Eestist: tema ema on siin sündinud ja kasvanud.

Põhjus, miks Juuli vahetusõpilaseks soovis tulla, on selles, et ta tahtis õppida eesti keelt, ning ilus kool Kuressaares võttiski ta vastu.

Grete Pihl, 8. juuni 2023

Nii oligi. Kui 6.c laupäeva hommikul koolimajja jõudis, polnud tunnid alanud. Kuid peagi kutsus kooliõpetaja nad klassituppa, käskis neil olla hoolsad ja korralikud ning seadis nad pinkidesse istuma. Tunnid algasid: lugemine, rehkendamine, piiblilood, kodumaa-teadus, laulmine. 6.c oli sattunud Arno, Teele, Tootsi, Kiire, Tõnissoni koolimajja.

Artikkel / VariaSTfilms esitleb!
Youtube video!
Jaana Puksa, Gert Lutter, 8. juuni 2023

Meediaringi õpilaste lemmiktegevus on videokaameraga koolimaja ümbruses seiklemine. Saamuel Vahter 7.d klassist ringitunni lisamotivatsiooni selleks ei vaja ja tunneb end ühtmoodi koduselt nii filmimisel, monteerimisel, stsenaariumi väljamõtlemisel kui ka näitlemisel.

Tema loomingut saame edaspidi veel kindlasti rohkem näha! Siinkohal aga jagame ühte tema lühifilmidest, mis kannab pealkirja „Janune mees“.

Epp Kristel Tuisk, 7.b klass, 5. juuni 2023

Kui Nooruse kooli kodutütred 26. mail Märjamaale jõudsid, olid sealsed noorkotkad juba platsis. Meid tervitati soojalt ja põnevad tegevused hakkasidki pihta. Laagri põhilised juhendajad olid küll Kermo Niinemäe (rühmajuht) ja Uku Seiler (rühmajuhi abi), aga Maret (Märjamaa noortejuht) oli ka abiks.

Saime terve nädalavahetuse kestnud laagris magada jaotelgis, teha seljakotti käepärastest vahenditest, tutvuda Märjamaa noorkotkastega, teha tuulekella, käia rabamatkal, ööhäire ajal taimi tuvastada ja morsekoodi edastada. Lisaks sai tehtud rividrilli, mis oli mõne meie rühma tüdruku lemmiktegevus laagris.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Kingisadu / Ennar TalvikKingisadu / Eleanor LeedoKingisadu / Liselle Niit
Ene Pidmann, 3. juuni 2023

Perspektiiviõpetuse teemana joonestatud ja kujundatud kingisadu meie kooli sünnipäevaks. Autoriteks Ennar Talvik ja Eleanor Leedo 7.c klassist ning Liselle Niit 6.c klassist.

Artikkel / Varia19 päeva lõpetamiseni
Jaana Puksa, 1. juuni 2023

Reedel, 2. juunil 2023 asuvad 9. klasside õpilased sooritama oma esimest põhikooli lõpueksamit – eesti keele ja kirjanduse eksamit. Sellele põnevale ja pingelisele lõpuspurdile annavad oma mõtted kaasa 9. klasside juhatajad.

Eve Tuisk, 1. juuni 2023

Maailmalõpp saabub siis, kui Triin närvi läheb. Ta on hästi püüdlik ja kohusetundlik, aga vahel muretseb ka ülearu. Tore tüdruk, kes on hästi sõbralik, sportlik ja ilus ka – Lepatriinu, kelle täpid panevad alati naeratama. Mängib hästi võrku.

Nii iseloomustasid Triinu klassikaaslased Kuressaare Gümnaasiumi 12.c klassist mitu head aastat tagasi, kui Triin hakkas KGd lõpetama. Kuidas näevad Triinu kolleegid ja õpilased täna, kui ta tähistab oma juubelit?

Reet Lasn, 1. juuni 2023

Juba teist aastat istutavad 3.a ja 8.d klass koos lilli. Laste meelest oli see üks toredamaid tegevusi sel kevadel.

Kas teadsid, et peiulill ehk tageetes kasvab looduslikult nii Mehhikos kui ka mujal Kesk-Ameerikas. Peiulill on võimeline eemale peletama kahjurputukaid. Aga meie istutasime nad ikka ilu pärast.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii