üles
Neljapäev, 4. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

Töötajate sünnipäevad

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Uudis
Madli-Maria Naulainen, 13. oktoober 2022

8. ja 9. klassidel oli võimalus osaleda Georg Merilo läbirääkimiste koolis ja teha läbi praktiline ülesanne läbirääkimiste istungil.

Madli-Maria Naulainen, 12. oktoober 2022

10. oktoobril toimus Nooruse koolis käesoleva õppeaasta esimene e-õppepäev, mille raames lahendasid noored erinevaid ülesandeid väljaspool kooli.

Liisa Toomsalu, 6. oktoober 2022

Reedel, 30. septembril sai meie koolis kuulda erinevaid traditsioonilisi instrumente, kui Pärimuslabori kontserdisarja raames andsid linna koolilastele kaks kontserti Cätlin Mägi ja Lauri Õunapuu.

Virge Lember, 6. oktoober 2022

Mälumänguhuvilised on oodatud aulasse kolmapäeval, 12. oktoobril kell 10.45, et alustada 25. hooaega.

Uudis / KultuurMagus tükike Ukrainat
Galerii!
Ukraina lapsed esinemas / Gert LutterKolleegidele pakuti endavalmistatud head ja paremat / Gert LutterKoosviibimine auditooriumis / Gert Lutter
Gert Lutter, 30. september 2022

26.–30. septembrini Nooruse koolis toimuva Ukraina nädala raames kutsusid meie Ukraina õpetajad teised kolleegid koosviibimisele auditooriumisse.

Lühikesel koosistumisel tutvustati veidi Ukraina kultuuri, esinesid ukraina laululapsed ja ka õpetajad ise ning koolitöötajatele pakuti endi valmistatud küpsetisi.

Muide – tutvustused ja intervjuud meie ukraina õpetajate Nataliia, Tetiana ja Irynaga leiad samuti koolilehest!

Jaana Puksa, Gert Lutter, 22. september 2022

Eelmisel õppeaastal toimetasid kõik meediaringi õpilased ühe suurema projektiga. Saamuel Vahter ja Taavet Tenno valisid selleks oma isiklikest loodusfotodest näituse koostamise. Suveks tühjaks jäävasse koolimajja polnud mõtet näitust üles panna ning seetõttu oli uue õppeaasta teise ringitunni ühiseks tegevuseks näituse ülesseadmine.

Näitusega saab tutvuda aulaesises koridoris ja vaatajate ees on mõlemalt fotograafilt 14 erinevaid linnuliike kujutavat pilti.

Tule nautima noorte fotokunstnike teravat silma ja ilumeelt!

Kristi Sillart, hoolekogu esimees, 21. september 2022

Iga-aastasel traditsioonilisel Saaremaa Toidufestivali õunakohvikute päeval osales sel aastal esimest korda ka meie kool: kooli hoovis oli lastevanemate ja hoolekogu eestvedamisel avatud kohvik Noorus.

Külastajaid jätkus, panustajaid töötajate, lastevanemate ja õpilaste näol oli palju ning teenitud tulu – 1194 eurot – kulutatakse kooli õueala korrastamiseks.

Hoolekogu nimel tänas asjaosalisi Kristi Sillart. (toim)

Mihkel Vendel ja Tanel Ting, 2. september 2022

Meie oleme Tanel Ting ja Mihkel Vendel ning kutsume näitekunstihuvilisi Inspira teatristuudiosse õppeaastaks 2022/23.

Oleme otsustanud, et soovime anda võimaluse Saaremaa noortele (Nooruse, Vanalinna ja Hariduse koolist) tulla teatristuudiosse, et üheskoos luua lavastusi ja tutvuda näitlemisega. Oleme ühendanud jõud ja Saaremaa valla heakskiidul loodame, et erinevatest koolidest 6.–9. klassidest tulevad kõik näitlemishuviga noored kokku Inspira huvikooli teatristuudiosse.

Gert Lutter, 31. august 2022

1994. aastast meie koolis eesti keele ja kirjanduse õpetajana töötanud Marit Tarkin võttis eelmisel õppeaastal vastu põneva väljakutse ehitada uut kooli – kogukonnajuhina vastloodud Saaremaa Gümnaasiumis.

Nooruse tänaval asub Marit Tarkin taas tööle 17. oktoobrist ning seda juba koolijuhina.

Uudis / ÕppetööÜkssarved kohtusid Viimsis
Madli-Maria Naulainen, 6. juuli 2022

Möödunud nädalal kohtus Viimsi koolis üle 400 tehnoloogiahuvilise tüdruku, noored, kes kõik on osalenud oma kodukohas ükssarvede huviringis. Meie koolis on tüdrukutel olnud võimalus huviringis osaleda juba neljal järjestikusel aastal.

Uudis / ÕppetööSeitse õppepäeva merel
Anne Keerberg, arendusspetsialist, 22. juuni 2022

Eesti vanim seilav purjelaev Hoppet ja tema meeskond on juba mitmel aastal olnud heaks projektipartneriks Nooruse kooli (ja varasemalt Kuressaare Gümnaasiumi) mereliste õppepäevade korraldamisel. Lisaks meresõidukogemusele õpitakse tundma meretraditsioone ja -tarkusi, ohutusnõudeid ja purjelaeva käsitsemist.

Galerii!
Gert Lutter, 21. juuni 2022

Reedel, 17. juunil 2022 sai oma lõputunnistused Kuressaare Nooruse Kooli 1. lend (KG 44.). Kuressaare spordihoones toimunud aktusele jõudis neli klassitäit ehk 96 noort põhikoolilõpetajat, neist kiitusega ehk viielisi lõpetajaid oli neli.

Gert Lutter, 16. juuni 2022

Samal päeval, kui toimusid üleminekuaktused, mis lõpetasid kooliaasta enamuse õpilaste jaoks, leidis aset ka traditsiooniline koolijuhi tänuüritus. 13. juunil restoranis Castello toimunud pidulikul vastuvõtul tänati tublisid koolitöötajaid, märgiti ära huvikooli edukad ringijuhid ja juhendajad ning kuulutati välja käesoleva õppeaasta kolleegipreemiad. Seekord pälvisid selle tänuväärse tunnustuse Liina Ajangu ja Madli-Maria Naulainen.

Anita Kangur, 8. juuni 2022

Meie kooli mudilaskoor Ave Sol-bemoll osales 3.–4. juunil Kosel toimunud VIII mudilaskooride festivalil pealkirjaga „Pisike puu“. Repertuaarivaliku ning mitmekülgse tegevusprogrammi kaudu kandis see endas hoolivust, imetlust ja austust meid ümbritseva looduse vastu.

Madli-Maria Naulainen, 3. juuni 2022

Laager sai ootamatult ruttu läbi. Tagasiside põhjal saab öelda, et laager õnnestus väga hästi. Nauditi kõiki erinevaid töötubasid, mõnedele meeldis rohkem üks, teistele teine. Lisaks töötubadele õpiti ühisest toimetamisest näiteks tubade korrashoidu ja voodipesude panemist, puhtuse hoidmist ja õigeaegset kohalejõudmist kokkulepitud punkti. Saadi teadmisi loodusest ja arendati loovust, veedeti ühiselt aega. Oleme tänulikud kõigile, tänu kellele laager teoks sai, laagripealikule Gretele, klassijuhatajatele ja kõigile õpetajatele, kes laagris kaasas olid ning töötubasid sisustasid. Aitäh kõigile noortele, kes kaasas olid ja tublisti laagrieluga toime tulid!

Inge Jalakas, 1. juuni 2022

26. mai hommikult sõitis bussitäis õpilasi Hiiumaale tähistama Nooruse kooli esimest Pärlipäeva. KG ajastu järgi toimunuks üritus 27. korda.

Uudis / KultuurKülalised Soomest
Helle Rand, 31. mai 2022

Reedel, 27. mail külastas meie kooli üks koor Soomest, nimelt Katedraalikooli koor Espoost. Tütarlastekoor Vocaliisa võttis nad vastu ja toimus ka kahe koori kohtumine ja ühine laulmine.

Jaana Puksa, Gert Lutter, 31. mai 2022

Mis juhtub, kui meediaringi õpilastele anda tunnis vabad käed? Saamuel Vahter ja Sander Lõbus 6.d klassist lavastasid tuntud õudusklassikale väärilise järje. Blair Witchi asemel on seekord küll nimeta hirmutis, ent sarnasused kahe filmi vahel on silmnähtavad! Head vaatamist!

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii