üles
Laupäev, 7. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. september

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

Töötajate sünnipäevad

7. september

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Kalligramm / Indrek MäeotsKalligramm / Kertlyn KiilKalligramm / Helena Paiste
Ene Pidmann, 4. mai 2020

9. klassid kujutasid kalligrammi ehk kirjutatud pildi tehnikas graafilisi töid, mille autorid on Indrek Mäeots 9.b klassist ja Kertlyn Kiil ning Helena Paiste 9.c klassist.

Jaak-Tambet Lepik, 12.b klass, 1. mai 2020

Millest mõelda, kui pole ligi seitse nädalat inimesi näinud – ikka iseendast ja sõpradest.

Artikkel / PersonaaliaPalju õnne, Rena Maripuu!
Merle Rekaya, 28. aprill 2020

Täna on 50. sünnipäev KG ujula valvetreeneril Rena Maripuul! Palju õnne!

Piia Prei, 3. ja 10. klassis käivate laste ema, 28. aprill 2020

Leheveergudel on sõna saanud õpilased ja õpetajad, jaganud pilte ja nõuandeid eriolukorraga toimetulemiseks. Meie KG uuris ka lapsevanematelt, mis on nende kogemused, ootused ja lootused praeguses olukorras.

3. ja 10. klassis käivate laste ema Piia Prei arvates on nüüd võimalus just iseennast paremini tundma õppida ning pidada aru selle üle, kuhu inimene tegelikult liikuda soovib ning mida päriselt tahab.

Laidi Lindau, 3. ja 9. klassi õpilase ema, 27. aprill 2020

Leheveergudel on sõna saanud õpilased ja õpetajad, jaganud pilte ja nõuandeid eriolukorraga toime tulemiseks. Meie KG uuris ka lapsevanematelt, mis on nende kogemused, ootused ja lootused praeguses olukorras.

3. ja 9. klassis käivate laste ema Laidi Lindau peab oluliseks loovat tööd ning leiab, et õppetööga aitavad hakkama saada reeglid ja rutiin.

Indrek Tustit, aasta treener 2019, KG vilistlane, 25. aprill 2020

Ühel koroonaviirusest räsitud suhteliselt tuulisel kevadpäeval aprilli keskel, kus minu kahenädalane karantiiniaeg oli lõppenud, saan ma telefonikõne Merle Rekayalt. Kui ta end ei tutvustaks, siis ma ei tunneks, kes minuga räägib, ja samuti ei ole ma päris kindel, kas ta ajal, kui mina KGs õppisin, sama nimegi kandis. Igal juhul peale temapoolset enda tutvustamist sain ma enam-vähem aru, kellega ma räägin. Seda segasem tundus mulle tema soov, et võimalusel (kui mul on see võimalus) võiksin ma kirjutada loo Endel Tustitist, kellel on tulemas 25. aprillil 70. juubel. Kuna ma ei ole end veel tutvustanud, siis Endel Tustit on minu paps!

Merle Rekaya, 25. aprill 2020

"Inspira 15" artiklisari sai alguse oktoobris. Tänases, viimases mõtiskluses jõuame ringiga tagasi Inge Jalakani, kellel palusin vastata 15 küsimusele!

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Astrid Vaiksaar
Eve Tuisk, 20. aprill 2020

KG 19. lennu c-klassi vilistlane Astrid Vaiksaar on kodusaarel tagasi. Londonis, Sitsiilias ja Mandri-Eestis elades mõistis ta selgelt, et tema jaoks on loodus kõige olulisem ning et üle kõige armastab ta just Saaremaad. Kuna Astridi südameasjaks on 5G-ga seotud ohud ja tal on pea 15aastane kodukontoris töötamise kogemus, oskab ta hästi nõu anda, kuidas praeguses eriolukorras tehnika ja nelja seina vahel olemisega hakkama saada.

Ühtlasi räägib ta sellest, mis teda ennast praegusel keerulisel ajal aitab.

Artikkel / Klassilood3.a klassi pai loodusele
Stevelin Tamm, 18. aprill 2020

Eesti loodus on meie kõigi ühine vara. Seda tuleb hoida ja austada, sest siinse mitmekesise elukeskkonna säilitamine sõltub meist endist ja meie valikutest.

Artikkel / ÕppetööKiidud kooliperele!
Madli-Maria Naulainen, 17. aprill 2020

Saarlastel on ütlemine, et kui tiidus peale tuleb, siis tuleb maha istuda ja oodata, kuni tiidus üle läheb. Aga kui kriis algas, siis polnud meist kellelgi võimalust maha istuda, sest suur tiidus alles algas. Nüüd, kui koolivaheaeg ukse ees, on lootust ka maha istuda ja saame tiiduse asemel kõigile kiidust jagada. 

Toomas Takkis, 17. aprill 2020

Esimene lugu selles rubriigis oli Hedili Nõu „152 päeva lõpetamiseni“.

Esimene lause selles loos algas nii: „Viie kuu pärast istume kogu oma lennuga pidulikult sadade lastevanemate, õpetajate, õdede-vendade ja sugulaste ees ...“

Nii see pidigi olema. Nii see on kogu aeg, mida mäletan, olnud.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Uusaja mood Euroopas / Raul KilumetsUusaja mood Euroopas / Johanna LaasnerUusaja mood Euroopas / Mariliis Maasik
Ene Pidmann, 17. aprill 2020

8. klasside lõiminguprojekt „Uusaja mood Euroopas“.

Tööde autorid: Raul Kilumets, Johanna Laasner ja Mariliis Maasik 8.b klassist.

Artikkel / KultuurKG jutusuu reede
Youtube video!
Lelet Aavik-Part, 17. aprill 2020

Täna avaldame selle nädala viimase muinasjutu, mille loevad kooliperele õde-venda Robby Šaukštelis ja Tiffany Šaukšteliete. Robby õpib 6.d klassis ja Tiffany 4.a klassis. Nad valisid lugemiseks leedu muinasjutu „Mees ja kurat“. Miks just naaberrahvaste loo, seda saate teada lugu kuulates. Ja ülesanne lahendamiseks ikka video all. Head kuulamist!

Rasmus Vendel, 12.a klass, 16. aprill 2020

15 aastat tagasi sai alguse KG huvikool Inspira. Tiia Leppik oli üks huvikooli loojatest ja esimene direktriss. Täna kiikame veidi aastatetagust aega ja uurime kooli alguse lugusid.

Artikkel / KultuurKG jutusuu neljapäev
Youtube video!
Marit Tarkin, 16. aprill 2020

KG jutusuu neljapäeval kalendrisse piiludes oleme visuaalselt täpselt kuu keskel: kaks sammu üles astudes satume 2. aprilli peale ja alla astudes täpselt kuu lõppu 30. aprillile. Täna astub meie ette abiturient Rasmus Vendel, kes rändab enda loos koos presidendiga Siberisse. Kuulete lugu „Rännumees Meri ja Siberi nõid“ Lauri Vahtre teosest „Meie suured tegijad“. Ja nagu ikka ootab teid pärast ülesanne, mida Rasmus hindama asub!

Tiia Kuusk, 16. aprill 2020

Lõppenud on kõigi aegade osavõtjaterohkeim mõttespordi olümpiaad. Sel õppeaastal osales võistlusel 1195 õpilast 76st koolist.

Osalejate arvu poolest oli Kuressaare Gümnaasium vabariigis 7. kohal, meie koolist osales 39 õpilast. Kõige rohkem oli võistlejaid algkooli vanuserühmas.

Gert Lutter, 15. aprill 2020

Igalühel peaks olema hobi, et olla õnnelikum inimene, nagu kirjutavad targad raamatud. Lisaks sellele peaks hobi olema selline, mis erineb kardinaalselt oma igapäevatööst.

Millised õpetlikud järeldused saame teha meie töötajate hobidevalikust?

Luise Alle, 10.c klass, 15. aprill 2020

Muinasjutunädal! Sellel nädalal loevad Inspira teatriringi õpilased ja gümnaasiumi etlejad meile muinasjutte. Lisaks sellele veel muinasjututemaatilist! 10.c klass kirjutas kirjandustunniks vahvaid muinasjutte oma õpetaja lambapinalist. Esimesena Luise Alle muinasjutt „Jahu ja lohed“.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii