üles
Laupäev, 7. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. september

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

Töötajate sünnipäevad

7. september

Gert Lutter, 27. juuni 2020

17. juunil said lõputunnistused Kuressaare Gümnaasiumi 9. klasside õpilased. Aktused toimusid seekord kolmele klassile eraldi.

Traditsioonilistest lõpuaktustest veidi teistmoodi pidulik päev üheksandikele õnnestus igati. Aitäh korraldajatele ja kõike head lõpetajatele!

Siit saad vaadata videomeenutusi kõigist aktustest. Head vaatamist!

Artikkel / PersonaaliaPalju õnne, Liia Arikas!
Merike Kivilo, 27. juuni 2020

Minu esimene tutvumine tollase Kingissepa II Keskkooliga toimus kaheksakümnendate alguses augusti lõpus, kui toonane direktor Kusti Kokk minuga oma kabinetis vestles ja siis suunas esimesele korrusele sõjalise õpetuse klassi, kus nüüd arhiiv paikneb. Ta ütles, et teised võõrkeelte õpetajad sorteerivad seal õpikuid. Läksin siis mina alla klassi, aga seal vaid kaks lühikeste kleidikestega tütarlast toimetamas. Teretasin ja olin just küsima hakkamas, et kus teie õpetajad siis on, kui üks neidudest minu poole pöördus ja küsis, kas mina olengi nende uus kolleeg. Need „tütarlapsed“ olid Liia Arikas ja Marje Pesti. Nii meie tutvus alguse sai.

Gert Lutter, 23. juuni 2020

Kuressaare Gümnaasiumi ajalehe Meie KG aasta hakkab samuti lõppema. On aeg vaadata hetkeks tagasi ja tänada kõiki asjaosalisi.

Aga ärge muretsege! Ka suvel jäävad ilmuma juubelilood, põnevad persoonilood, valida tuleb veel juunikuu tegija ja ega see uus õppeaastagi kaugel ole!

Maria Koppel, 23. juuni 2020

Elas kord klassiõpetaja Stevelin. Ühel ilusal päeval juhtus nii, et Stevelin tuli tööle Kuressaare Gümnaasiumisse ...

Paljude oma kolleegide arvates oli Stevelin Õpetaja. Suure tähega Õpetaja. Kohusetundlik, aus, kannatlik, sõbralik ja abivalmis on ju iseloomuomadused, mis igal õpetajal peaks olemas olema.

Täna on tal sünnipäev. Üks üsna ümmargune sünnipäev.

Irja Truumaa, 18. juuni 2020

Noorte Keskkonnanõukogu on noorte hääl looduskeskkonna hoidmisel, mis on loodud Keskkonnaministeeriumi juurde 5. juunil 2019. Nõukogu eesmärgiks on anda ministeeriumile nõu ning luua noortele võimalusi kaasarääkimiseks keskkonnaaruteludes.

Artikkel / ÕppetööPõhikooli lõpetajad 2020
Anu Saabas, 17. juuni 2020

Täna saavad põhikooli lõputunnistuse kooli 71 õpilast.

Uudis / ÕppetööPärlipäev 2020 tegijad
Galerii!
Inge Jalakas, 17. juuni 2020

Sel õppeaastal oleks Kuressaare Gümnaasiumis toimunud 25. korda õpilaste tunnustusüritus Pärlipäev. Tegemist on Kuressaare Gümnaasiumi ja huvikool Inspira 1.–12. klasside parimatele ainetundjatele, olümpiaadidel, konkurssidel ja võistlustel edukalt esinenud õpilastele korraldatava direktori vastuvõtuga. Kahjuks jäi eriolukorra tõttu üritus ära ning õpilasi tänatakse 9. ja 12. klassi lõpuaktustel ning kõiki teisi õpilasi 1. septembri aktustel.

Tiiu Smidt, 15. juuni 2020

Koolimaja (eraldi ka ujula ja söökla) tööajad suvekuudel

Marit Tarkin, 15. juuni 2020

... mõtiskleb Maria Anett. 9.a klass on esmapilgul iga õpetaja unistus – te kuulate väärikalt ja vaikselt ja õpetaja saab lõputult monoloogi pidada. Tegelikult on teis aga väga palju peidus ja sobiv keskkond käivitab teis tegutsemisjanu ja põnevad mõtted. Seega ma parandan öeldut – olete igale õpetajale väljakutse, et tund korraldada just nii, et teie mõtteilma avada. Meil oli koos tore ja paljudega kohtume kindlasti veel. Kes te siis olete, päriselt, selle üle mõtiskles igaüks ise ja mul oli suur rõõm teie mõtted kokku sulatada. Õnne, armsad koolilõpetajad 9.a klassist!

Artikkel / PersonaaliaArvuti-Arvi – 110111!
Gert Lutter, 11. juuni 2020

Kes Arvi arvutitundides käinud, said seal õpetust kõige muu kõrval ka selle kohta, kuidas kümnendsüsteemist numbreid kahendsüsteemi teisendada ning vastupidi, ja peaksid seega tänase juubilari vanuse iseseisvalt välja nuputama.

Kes aga arvutitundidesse ei jõudnud, võib õige vastuse guugeldada internetist, mis on samuti üks nendest asjadest, mille „maaletooja“ Kuressaare Gümnaasiumis Arvi on.

Täna on tal üks üsna ümmargune tähtpäev!

Maidu Varik, 10. juuni 2020

Tänase seisuga on KG 10. klassi laekunud 129 avaldust 17 erineva kooli õpilastelt. 60 soovijat õpib praegu KGs, lisaks maakonna teistele koolidele on avalduse esitanud ka õpilasi Tallinna, Pärnu ja Vändra koolidest.

Ainult väga heade ja heade hinnetega õpilased võetakse vastu täiendavate tingimusteta, ülejäänute osas selgub sissesaamine tunnistuse alusel.

Dokumentide vastuvõtt toimub 18. ja 19. juunil. Järgmisel õppeaastal avatakse KGs kolm 10. klassi.

Kristin Lauri, 9. juuni 2020

Tänavune kevad tuli teisiti kui tavaliselt. Koolimaja koridoride sagin ja jutuvadin on asendunud vaikusega. Vahel harva leiad kooli pealt mõne kaaslase, kellega pidamata jäänud vestluseid pidada. Kõik on justkui samamoodi nagu tavaliselt – õunapuud õitsevad, piibelehed täidavad metsaalused imelise lõhnaga, koduhoovid täituvad kaunite pojengidega –, aga tegelikult on kõik hoopis teisiti.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 5. juuni 2020

9. klasside lõputöö, mille autoriks on Chatriin Väster b-klassist.

Merle Rekaya, 3. juuni 2020

Nad on väga armas seltskond noori. Sel kevadel mõtlesid nad ühe kirjanduse tööna iseenda, enda klassi ja kõigi toredate ühiste mälestuste peale. Mul õpetajana on kahju, et nende lõpueksam ära jäi, sest nad on kujunenud väga headeks kirjutajateks. Teie ees on väike pilguheit meie noorte maailma ...

Arvamus / KlassiloodEriolukorras õppimise kogemus
Kirke Nook, 6.b klass, 3. juuni 2020

Praeguseks on kogu koroonaepideemia juba vaibuma hakanud, kuid me ei unusta seda kogemust kunagi. See oli raske aeg kogu maailma jaoks ning ma usun, et me kõik vajame nüüd aega paranemiseks. Nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

Uudis / PersonaaliaMaikuu tegija on Gert Lutter
Eve Tuisk, 2. juuni 2020

29. mai keskpäeva paiku potsatas koolilehe toimetuse vestlusgruppi igakuine tavapärane küsimus: „Kuu hakkab lõppema, millised on ettepanekud tegijaks?” Vaikus. Mitmepäevane vaikus. No kuidas ikka vastata peatoimetajale, et oleme tema selja taga maikuu tegija juba ära valinud.

Jah, just, sel korral on kuu tegija Meie KG peatoimetaja Gert Lutter, seda tema enda teadmata!

Arvamus / KlassiloodEbatavaline kevad
Liisa Sall, 6.b klass, 2. juuni 2020

Tavaliselt on kevad alati väga positiivne aeg. Kool hakkab lõppema, suvi juba paistab, ilmad lähevad soojemaks ja loodus puhkeb õide. Kuid sellel aastal ei olnud kevad päris tavaline. Õigemini oli see sootuks erinev.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 30. mai 2020

Karl Ramst 9.c klassist. Töö pealkirjaga „Tuult purjedesse“.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii