üles
Esmaspäev, 9. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

15. september

16. september

Töötajate sünnipäevad

16. september

Reet Lasn, 8. november 2019

Upa külas on üks ilus sinine maja – nagu uued majad ikka, tavaline. Olles sisenenud, kohtunud maja perenaise Haivi Koplistega ja veetnud seal mitu tundi, kõik muutub. Maja pole enam tavaline.

Sügis on kord selline aeg, kus ootaks, et keegi teeks nii hingele kui ka kehale pai – ja seda kõike me sealt ka saime.

Toimetus, 7. november 2019

Pühapäev on mardipäev ja selgi aastal ootame marte ja kadrisid oma kodudesse õnne tooma. Teame, et mardid kehastavad meie esivanemate hingi. Mardisante ootame, et saada väge meie igapäevasesse ellu.

Youtube video!Inspira 15!
Natali Koppel, 12.c klass, 7. november 2019

Käes on reede pärastlõuna ning koolinädal lõpuks läbi saanud, aga koolist ma minema veel ei lähe. Sean sammud järjekordselt käsitööklassi, kus on veedetud nii pikki reedeõhtuid, nädalavahetusi kui ka vaheaegu. Klassist 201 võib leida ühe selle kooli alustala, kelle käe ja hoole all on oma eriala leidnud mitmed tegijad. Raili Kaubi on Kuressaare Gümnaasiumi käsitööõpetaja ning Inspira ringijuht.

Uudis / ÕppetööKuidas rikkaks saada
Liisbet ja õpilased / Liisbet AntsaarKoos õpilastega / Liisbet Antsaar
Matis Vahter, 12.a klass, 7. november 2019

4. novembril käis õpilastega kohtumas Liisbet Antsaar, kes on Southwestern Advantage Eesti organisatsiooni juht, mis tegeleb noorte vahendamisega USAsse raamatuid müüma. Kohtumine sai teoks projekti „Tagasi kooli“ raames.

Eve Tuisk, 6. november 2019

Oktoobri esimesel päeval sündis Sõleseppadel väike beebi – õpetajate rahvatantsurühm. Inspira 15. juubeliaastal on see lausa märgilise tähendusega. Inge eestvedamisel on rühmal kindel siht silme ees ja just seetõttu annab ta õpetajatele ja nende kaaslastele igal teisipäevaõhtul pingutust nõudvaid ülesandeid. Nagu õpilastele ikka. Töö tulemust saame näha uuel aastal, vahekokkuvõtteid tehakse aga juba novembri lõpus.

Artikkel / ÕppetööKuressaare START 2019
Galerii!
Holger Nõgu, 12.a klass, 6. november 2019

30. oktoobril toimus Kuressaare Gümnaasiumis maakonna START-turniir 2019, mis oli mõeldud algajatele väitlejatele tutvumaks väitlusmaastikuga ja väitlemisega.

Sel aastal on üleriigiline korraldus veidi teine: START-turniire maakondades ei korraldatudki, vaid noored igast koolist kutsuti osalema Eesti Väitlusseltsi korraldatud argumenteerimiskoolitusele, mis lõppes möödunud nädalavahetusel vabariikliku presidenditurniiriga. Meie oleme aga meretagune maa ja tegime enda maakonna START-turniiri ikka, sest kõik vabariiki ei oleks mahtunud. Aitäh Eesti Väitlusseltsi presidendile Kristin Partsile, tänu kellele meie ettevõtmine teoks sai! Loe tulemustest ja muljetest lähemalt ...

Marit Tarkin, 5. november 2019

Möödunud nädalavahetusel, 2.–3. novembril toimus Tallinnas Vabariigi Presidendi väitlusturniir propageerimaks head kõne- ja argumenteerimisoskust. Kuressaare Gümnaasiumit esindasid 12 noort, algajat väitlejat, kes eelnevalt osalesid ka Eesti Väitlusseltsi poolt välja kuulutatud argumenteerimiskoolitusel. Kohtunikurollis said vabariigi tasandil käe roheliseks Gerly Ots ja Rahel Kirs. Tulemustega saab igati rahule jääda ja KG väitlusklubi loodab, et kui juba väitlusega alustasid, siis liigu julgelt edasi! Gerly Ots kommenteerib vabariigis toimunut ...

Marika Varjas, 5. november 2019

Möödunud nädalal võis meie koolipere majas ringi liikudes märgata noori inimesi huvitavaid keeli rääkimas, sest esmaspäeva õhtul saabusid meile Taanist külla Erasmus+ projekti “German Language Exchange” raames Kalundborg Gymnasium og HF õpilased koos oma õpetajaga.

Ave Jõgi, 5. november 2019

Killuke meie oma Saaremaa ja Eesti riigi ajaloost on meile jällegi lähemale toodud. 18. oktoobril külastasid kümnendikud 1919. aasta mässu ajal toimunud sündmuste põhjal kirjutatud näidendi lavastust „Tasa, vaikselt sõudvad pilved ...“

Artikkel / Klassilood4.b ilmaruum
Päikesesüsteem on koduks paljudele erinevatele planeetidele! / 4.b klassPäikesesüsteem on koduks paljudele erinevatele planeetidele! / 4.b klassPäikesesüsteem on koduks paljudele erinevatele planeetidele! / 4.b klass
Raina Rääp, 5. november 2019

Päeval päike, öösel kuu, küll see ilmaruum on suur!

4.b valmistas avastusõpetuse tundides meie Päikesesüsteemi mudeleid. Töö oli mahukas ja aeganõudev, aga tulemus on superlahe!

Gert Lutter, 4. november 2019

30. oktoobril raadio Kadi eetris olnud 15. hooaja teises saates oli juttu metsandusest ja päikeseenergiast, Ott Tänakust ning KG sporditähest Marilis Remmelist. Saate panid kokku meediakursuslased Nete Jurask, Risto Kaseorg, Natali Koppel, Holger Nõgu, Sander Nõgu, Mariann Rehesaar, Kristiine Saart, Eliisa Täht ja Matis Vahter.

Head kuulamist!

Olle Arak, 4. november 2019

Laupäeval, 2. novembril toimus Kuressaare Gümnaasiumis Code Weeki raames HITSA ProgeTiigri piirkonnaüritus KG PRO 19 Robootikapäev. Üritusel osales rohkem kui sada noort robootikahuvilist üheteistkümnest koolist.

Triinu Räim, 9.b klass, 4. november 2019

Erasmus+ KA2 projekti „Wonderful World of Words” raames olime nädalaks vahetusõpilased Portugalis. Vahetusõpilaseks olemine tähendas suure sammu astumist oma mugavustsoonist välja. Teistmoodi kultuuri ning uute kommetega täielik harjumine võtab ilmselt kauem aega kui nädal, aga usun, et sulandusime üpriski hästi portugallastega ühte.

Uudis / KultuurKohtumine kunstnikuga
Maidu Varik, 4. november 2019

Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse poolt algatatud projekti “Kunstnikud koolidesse” raames kohtusid KG abituriendid Saaremaalt pärit kunstniku Brit Pavelsoniga.

Projekti “Kunstnikud koolidesse” eesmärk on viia kokku kunstnikud ja kunstiprofessionaalid (kuraatorid, kunstiteadlased jt) Eesti gümnaasiuminoortega, et tutvustada kunstniku rolli ja igapäevatööd ning julgustada noori edasises elus ka kunstierialasid valima.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Öösorr / Arabella Aas, 3.c klassÖösorr / Liisa Sall, 6.b klassÖösorr / Noora Tamm, 4.a klass
Ene Pidmann, 1. november 2019

Öösorr on aasta lind 2019! Teda joonistasid Arabella Aas 3.c klassist, Liisa Sall 6.b klassist ja Noora Tamm 4.a klassist.

Inge Jalakas, 1. november 2019

3. juunil 2020 saab Kuressaare Gümnaasiumi huvikool Inspira 15 aastat vanaks või pigem ikka nooreks.

Tiia Kuusk, 1. november 2019

Vabariikliku mõttespordi olümpiaadi I etapp toimub juba 25. novembril. Meie kool on osalenud sellel internetipõhisel võistlusel alates 2014/15. õppeaastast, eelmisel aastal oli osavõtjaid 41.

Kutsun võistlema nii eelmistel aastatel osalenuid kui ka uusi huvilisi.

Artikkel / Klassilood5.b koolivaheajareis Tallinna
Alex Kaju, Steven Kuusk, Kendra Kakkum, 5.b klass, 1. november 2019

Koolivaheajal käis 5.b klass Tallinnas Energiaavastuskeskuses ja Nukuteatris, kus vaadati etendust "Pollyanna".

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii