üles
Kolmapäev, 3. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. juuli

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

Töötajate sünnipäevad

3. juuli

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Loomatööd / Elisabeth KoidusteLoomatööd / Liisa Saarkoppel
Ene Pidmann, 24. november 2023

Metsaloomad! Kunstiringi õpilaste loodud loomatööd. Tööde autorid on Elisabeth Koiduste 3.c klassist ja Liisa Saarkoppel 1.a klassist.

Annely Oolup, 24. november 2023

Kolmapäeval, 15. novembril toimusid klassidevahelised hüpitsaga hüppamise võistlused 1.–9. klassini. 

Madli-Maria Naulainen, 21. november 2023

Robotexi rahvusvahelisel võistlusel õnnestus 5.b klassi tüdrukutel saavutada särav esikoht tüdrukute tuletõrjumise võistlusel! Tüdrukute juhendaja oli Liisa Naulainen. Palju õnne kõigile asjaosalistele ja kiitus kõigile osalejatele, kes ennast rahvusvahelises seltskonnas proovile panid!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Sügismaastikud / Heidi VäliSügismaastikud / Tiffany ŠaukšteliteSügismaastikud / Daryna Dovhaliuk
Gert Lutter, 17. november 2023

Sügismaastikud. Tööde autorid on Heidi Väli ja Tiffany Šaukštelite 8.a klassist ning Daryna Dovhaliuk 9.c klassist.

Artikkel / KlassiloodLindude talvine toitmine
Inna Vann, 17. november 2023

Ühel päeval koputas 1.c klassi aknale rasvatihane. Uurisime, miks ta meie aknale koputab.

Virge Lember, 14. november 2023

Kui raamatulehed avanevad ja fantaasia ellu ärkab, siis toimub midagi imelist. 4.–6. klasside õpilased, valmistuge, sest 23. novembril kell 16.00 kutsume teid taas lugemisõhtule, kus iga töötuba viib teid uutesse põnevatesse seiklustesse! Tule ja avasta, kuidas raamatud suudavad avada uksi võlumaailmadesse ja muuta tavalise õhtu unustamatuks elamuseks.

Jaana Puksa, 11. november 2023

Õpetaja, vabatahtlik, poliitikahuviline, sarireisija ja -õppija – saame tuttavaks Kristi Sillartiga! Ja kui sellest veel vähe, siis täna tähistab Kristi ka ümmargust sünnipäeva.

Soovime kogu kooliperega meie vahvale bioloogiaõpetajale, keda paljud lapsed ka juba asendusõpetajana teavad, õnne ja jaksu jätkata sama aktiivselt!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Loomatööd / Hanna TarumLoomatööd / Brigita Rand
Ene Pidmann, 10. november 2023

Hobune või kollane kass! Kunstiringi õpilaste loodud loomatööd. Tööde autorid on Hanna Tarum 5.b klassist ja Brigita Rand 1.a klassist.

Helle Rand, 9. november 2023

Eelmisel nädalavahetusel, 3. ja 4.novembril käisid meie kooli tütarlastekoori Vocaliisa tublimad lauljad oma traditsioonilises sügiseses laululaagris. Seekord siis Lümanda koolis.

Madli-Maria Naulainen, 8. november 2023

30. oktoobril käis üle 700 Kuressaare Nooruse koolipere liiget kultuuriloolisi paiku riisumas. Ülekooliline õuesõppepäev, mis toimus pärandivaderite algatuse ja Liikuma Kutsuva Kooli raames, leidis aset juba kolmandat aastat. Seekord tehti heakorratöid kokku 15 paigas nii Kuressaare linnas kui ka mitmes maa-asulas.

Eve Tuisk, 7. november 2023

Sügis oma vaheldusrikkuses on käes: päike ja vihm, tuul ja torm, lehesahin ja sopalombiplärts. Kõik see tekitab erinevaid mõtteid ja emotsioone. 8.b, 9.b ja 9.c klassi õpilased panid oma sügise silpidesse ning 7. klassi õpilased püüdsid selle pildile. Tulemus on värviküllane nagu sügis isegi.

Marika Varjas, 1. november 2023

8.d õpilaste sügisvaheaeg oli seekord hoopis isemoodi. Teoks sai juba varakevadel idanema pandud mõte minna koos Kuressaare Hariduse ja Vanalinna kooli kaheksandikega Berliini avastama. Pilvede kohal hõljumise asendasime rahuliku ja nautleva bussisõiduga kokku viie riigi teedel, akna taga libisesid mööda kord pastelsed, kord värvikirevad maastikud, arusaamatutes keeltes sildid ja viidad. Kõigepealt Mandri-Eesti uued paigad ja seejärel saime pilgu heita ka naabermaadele: Lätile, Leedule, Poolale ja Saksamaale.

Gert Lutter, 31. oktoober 2023

Suvi on möödunud kui linnutiivul ning seda jäävad meile meenutama mälestusekillukesed. Koolileht Nooruse Meridiaan korjab kokku kõigi klasside killukesed, et sellest saaks ühine suur mälestus.

Vahepeal on saabunud veel 7.b klassi suvepilt ning seekord ka töötajate meenutused suvest!

Annely Oolup, 30. oktoober 2023

Teisipäeval, 17. oktoobril toimusid Kuressaare spordikeskuse kergejõustikuhallis traditsioonilised klassidevahelised sisekergejõustiku meistrivõistlused.

Autasustamine toimus juba reedel, kokkuvõtlik ülevaade on siin.

Artikkel / KlassiloodKuidas 6.a kammkeraamikat tegi
Kuidas 6.a kammkeraamikat tegi / Sirje MehikKuidas 6.a kammkeraamikat tegi / Sirje MehikKuidas 6.a kammkeraamikat tegi / Sirje Mehik
Sirje Mehik, 30. oktoober 2023

Reedel, 20. oktoobril toimus 6.a klassis lõiming ajaloo- ja kunstiõpetuse tundidega. Vooliti savist kausse, mida kaunistati kammi ja nööri abil vajutatud mustriga. Ajarännak esiaega õnnestus hästi. Kausid said kaunid ning tekkis ettekujutus kammkeraamikast ja nöörkeraamikast.

Eve Tuisk, 26. oktoober 2023

20.–21. oktoobrini toimus Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis sügiskonverents „Olnu on ikka veel täna“, mis oli pühendatud metsavendluse aja uurimisele ja kirjanduse rollile ajalooliste teemade avamisel. Sisukal ja inspireerival konverentsil esinesid teiste seas Marju Lauristin ja Martin Herem ning anti välja Ene Mihkelsoni kultuurimõtestaja preemia, mille pälvis Eesti luuletaja, ajakirjanik, esseist ja tõlkija Igor Kotjuh. Ettekandepäevadel ja töötubades osalesid ka Saaremaa erinevate koolide ajaloo- ja kirjanduse õpetajad.

Reet Lasn, 25. oktoober 2023

„Ühes peotäies mullas on rohkem organisme kui maakeral inimesi – see on vägagi kõnekas fakt.“ Nii alustab 6.a ja 6.c klassi loodusõpetuse tundi mullateadlane Priit Penu. Selles kokkuvõtvas tunnis said õpilased palju uusi teadmisi mullast juurde. Mulla teemat kinnistama jäi tunni lõppedes 6.a klassiruumi väike ämbrike, kus sees on mulla tekkeks vajalikud komponendid. Nüüd jääb üle jälgida ja oodata, mis edasi saab. Tuleb muld või ei tule mulda.

Et teema veelgi huvitavam saaks, kehastusid õpilased mõttes üheks tunniks vihmaussideks, kellel teatavasti mulla kvaliteedi osas on eriline roll. Nii saidki valmis toredad kirjatükid, lõimimaks loodusõpetust ja eesti keelt.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Loomad! / Kirke Sädeli TalpLoomad! / Kirke Niit
Ene Pidmann, 20. oktoober 2023

Tänased vahvad kunstitööd joonistasid meile kunstiringi õpilased Kirke Sädeli Talp 1.c klassist ja Kirke Niit 4.c klassist.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii