üles
Kolmapäev, 3. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. juuli

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

Töötajate sünnipäevad

3. juuli

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Uudis
Uudis / ÕppetööVõta ise ette!
Koolitus Ukraina õpilastele / Gert LutterKoolitus Ukraina õpilastele / Gert LutterKoolitus Ukraina õpilastele / Gert Lutter
Gert Lutter, 30. märts 2023

Kolmapäeval, 29. märtsil toimus Ukraina õpilastele mõeldud ettevõtluse ja ettevõtlikkuse koolitus, mida korraldas Junior Achievement Eesti SA. Koolitust, mis kandis pealkirja „Võta ise ette!“, viisid läbi Julia Ivanova ja Oksana Puzikova. Kooli poolt koordineeris tegevusi Tetiana Ihnatenko.

Tiina Kaup, 29. märts 2023

27. märts oli esimesele kooliastmele väga teistsugune päev – ärev ja elamusterohke! Lavale jõudsid üheksa toredat näidendit. Esimese Vaatuse selleaastane teema oli „Mängulust“ ja lustimist jätkus kõigile.

Andris Oja, 7.a klass, 29. märts 2023

Sulgpalli meistrivõistlused viidi läbi loovtöö raames 15. ja 22. veebruaril Nooruse kooli võimlas.

Inge Jalakas, 23. märts 2023

18. märtsil toimus Kuressaares Koolitants 2023 maakondlik tantsupäev, kus osales ka Kuressaare Nooruse Kooli huvikool Inspira tantsurühm Celeste.

Raili Kaubi, 23. märts 2023

17. märtsil võõrustas meie kool tehnoloogiavaldkonna ainete olümpiaadi piirkonnavoorust osavõtjaid.

Ülle Jasmin, 17. märts 2023

Oli tore päev keskkonnaametis koos Mahe Metsalu ja Margus Otsaga. Linnuteadlane Margus Ots rääkis meile aasta linnust ja õpetas, kuidas meisterdada lindudele pesakaste. Me saime sellega hakkama!

Liigume nüüd rõõmsalt kevadele vastu ja jääme ootama oma pesakastidesse linde.

Gert Lutter, 16. märts 2023

Teisipäev, 14. märts oli 7.–9. klasside teatriõhtu Kolmas Vaatus ettemängupäev. Kell 10 alanud ja kell 16 lõppenud pika päeva jooksul käisid lavalt läbi kõik 12 klassi. Õpilastele jagasid tagasisidet Kuressaare teatri näitleja Tanel Ting ning tuntud raadiohääl ja vabakutseline näitleja Mihkel Vendel. Mõlemad on ka Inspira teatristuudio juhendajad.

Eve Tuisk, 15. märts 2023

Emakeelepäeval viidi läbi Megaaju erivoor, mis oli pühendatud eelkõige meie keele võlule. Küsimused puudutasid murdekeelt, uudissõnu, piltlikke väljendeid ja sõnamõistatusi. Enne Megaaju 7. vooru ja finaali on seis jätkuvalt pinev.

Anu Liik, 14. märts 2023

13. märtsil, kolmanda trimestri esimesel päeval toimus eesti keele tundide ajal kõige vanemas kooliastmes emakeelepäevale pühendatud õigekirjaolümpiaad, et välja selgitada parimad keeletundjad igas klassis, lennus ja kogu III kooliastmes. Osalejateks olid kõik 7.–9. klasside õpilased, v.a puudujad ning need, kellel vahepeal julgus otsa sai, mistap töö jäi esitamata. Täpsuse huvides tuleb lisada, et 7.a ja 7.b klass said oma võimaluse juba reedel, sest esmaspäeval neil eesti keele tundi polnud.

Gert Lutter, 14. märts 2023

Koolis toimub kell 9.45 emakeelepäeva-teemaline Megaaju. Ülejäänud päeva sisustavad üheksandikud teatriga, kui aulas algab kell 10 teatriõhtu ettemäng, kus noortele jagavad tagasisidet Tanel Ting ja Mihkel Vendel.

Gert Lutter, 14. märts 2023

Leedus toimunud jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel Ice-Optimist klassis saavutas kolmanda koha Anni Kubjas. Anni käib meie kooli 7.d klassis. Tubli saavutus, Anni, ja palju õnne!

Madli-Maria Naulainen, 9. märts 2023

25. veebruaril toimus Koerus First LEGO League võistluse üks neljast eelvoorust. Nooruse koolist osales kaks võistkonda: Välgunoored ja Tidrikud. Eelvooru võitsid Tidrikud, kes lisaks robotimängu ja võidukarikale said pääsu aprillis toimuvale finaalvõistlusele. Palju õnne!

Madli-Maria Naulainen, 8. märts 2023

Nädalavahetusel toimus rahvusvaheline veebipõhine robootikavõistlus RoboJam Europe. Võistlus toimus kahel alal: RoboSketch ja Disk Drill. Meie koolist osales kaks võistkonda, kes mõlemad saavutasid väga hea koha ja koondvõitjaks oli meie kool. Palju õnne!

Gert Lutter, 8. märts 2023

Kõik huvilised saavad nüüd etendusi uuesti vaadata, nii et kiika kooli Youtube'i kanalisse ja ela veel kord kaasa tuntud raamatutegelaste seiklustele. Sammalhabe, Toots, Kiir, Arabella, Sipsik, kilplased ja teised tuntud tegelased ootavad!

Anu Rand, 7. märts 2023

2.c klassi lapsed ühinesid Räpina Aianduskooli projektiga „Maasikasõbrad“.

Projekti käigus kasvatame, hooldame ja väetame kuumaasika taimi ja loodetavasti saame ka vilju maitsta. Iga projektis osalev rühm kasvatab ühte punast ja ühte kollast kuumaasika taime.

Kuumaasikas on metsmaasika teisend. Taim kasvab kuni 30 cm kõrguseks. Õisi on taimel õisikus rohkem ja viljad on suuremad kui metsmaasikal.

Uudis / KultuurToimus Teine Vaatus
Galerii!
5.a klassi peapreemia vääriliseks hinnatud etendus „Arabella, mereröövli tütar ja Bambui saar“ / Saamuel Vahter, Taavet Tenno4.b klassi etendus „Kaksikud tahavad ruttu suureks saada“ pälvis laureaaditiitli / Saamuel Vahter, Taavet TennoLaureaaditiitli vääriliseks hinnati ka 4.c klassi lugu „Eesti mäng“. / Saamuel Vahter, Taavet Tenno
Sirje Mehik, 6. märts 2023

Kaks kuud loomingulist tööd näidendite kirjutamisel ja lavastamisel ning 22. veebruaril saigi toimuma teise kooliastme teatripäev Teine Vaatus, mis kandis pealkirja „Kunksmooril on sünnipäev“. Näidendite kirjutamiseks saadi seekord inspiratsiooni raamatutest, millel sel õppeaastal on juubel. Kunksmoori juubelil nähti külalistena Sammalhabet, Tootsi, Kiirt, Arabellat, Sipsikut, kilplasi ja teisi tuntud raamatutegelasi.

Gert Lutter, 6. märts 2023

Seekordne aasta noortevaldkonna tunnustusüritus toimus Muhu spordihoones. Saare maakonna noortevaldkonna tegijad ja teod said tunnustatud neljas kategoorias ning teiste seas märgiti ära ka mitmed Nooruse kooliga seotud tuttavad nimed.

Uudis / VariaEesti 105!
Gert Lutter, 24. veebruar 2023

Kuressares tähistati Eesti Vabariigi 105. aastapäeva piduliku kõnekoosolekuga Vabadussõja ausamba juures. Rahvarohkel kokkusaamisel kõnelesid volikogu esimees Jaanus Tamkivi, Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik Arto Reinmaa ja Saare praost Anti Toplaan.

Nooruse kooli õpilased osalesid rivistuses koos teiste kodutütarde ja noorkotkastega.

Kooli õpilasesindusest olid kohal Loore Rand, Anelle Eliisa Jaansalu ja Kätrin Tamira Kanemägi, kes asetasid Vabadussõja ausambale pärja.

Palju õnne, Eesti!

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii