üles
Neljapäev, 4. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

Töötajate sünnipäevad

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Uudis
Maria Koppel, 27. mai 2022

21. mail 2022 lõpetas Eesti rahvakultuuri keskuse rahvatantsujuhtide kooli järjekordne lend, nende seas neli saarlast, kellest üks on Nooruse kooli klassiõpetaja Stevelin Tamm.

Mida arvab tantsujuhiks õppimisest praegu lapsepuhkusel viibiv Stevelin ise?

Gert Lutter, 27. mai 2022

21. mail toimus Kuressaare kultuurikeskuses Saaremaa noorte solistide konkurss „Kevadümin 2022“. Kuressaare Nooruse Kooli ja huvikooli Inspira parimad olid esikoha pälvinud Mairo Mäeorg, Mia Maastik, Martin Tiirik ja Martin Vesberg.

Inge Jalakas, 26. mai 2022

Kas tead, et rahvusvaheline lastekaitsepäev on vanimaid rahvusvahelisi tähtpäevi? Vikipeedia andmetel toimus esimene lastekaitsepäev väidetavalt 1920. aastal Türgis. Kuigi mitmed riigid tähistavad lastekaitsepäeva erinevatel aegadel, on Eestis kinni peetud 1. juuni tavast, mis on pärit Ameerikast. Selle päeva keskmes on lapsed, laste õigused ja heaolu ja just sel päeval püütakse lastele pakkuda ka erinevaid elamusi ja rõõmu sellest toredast päevast.

Inge Jalakas, 23. mai 2022

Möödunud nädalal toimus Nooruse koolis I pentatlon (KG järgi IX). Tegemist on võistkondliku teatevõistlusega, kus tuleb mõõtu võtta viiel spordialal: mälumäng, ujumine, vaba-/täpsusvisked, rattakross ja jooksmine.

Annely Oolup, 23. mai 2022

Meie kooli noorsportlased osalesid taas edukalt TV 10 Olümpiastarti võistlustel. 12. mail toimus IV maakonna ja 21. mail vabariiklik etapp.

Ene Pidmann, 20. mai 2022

16.‒20. maini toimub „Liikuma kutsuva kooli“ õuesõppenädal, mille eesmärgiks on suunata õppetöö klassiruumist välja.

Sellega seoses pidasid oma kunstitunnid õues 8.a ja 8.b klass ning 7.a ja 7.b klass. Ülesandeks oli neil fotokollaaži tegemine.

Marit Tarkin, sõnaosavate noorte ringijuht, väitlusõpetaja, 19. mai 2022

14. mail toimusid Tallinnas Prantsuse Lütseumis Põhikoolide Eesti meistrivõistlused väitluses. Ja esimest korda Saaremaa väitlusloos oli põhikoolide võistlusel ka Saaremaa esindus – Nooruse kooli väitlustiim Saare Ohakad koosseisus Lisette Sepp, Melani Saat, Marii-Katriin Vammus.

Signe Vahkal, 18. mai 2022

Laupäeval, 14. mail toimus Tallinnas vabariikliku matemaatikavõistluse „NUPUTA“ lõppvoor, kus osalesid ka meie kooli võistkonnad. 5.–6. klass koosseisus Noora Nook, Katreen Sepp, Hendrik Õigemeel, Markor Leiner ja 7. klass Liisa Naulainen, Anna Hamburg, Tuule Kalamees.

Eve Tuisk, 11. mai 2022

Pühapäeval, 8. mail toimunud Kuressaare linna sünnipäeva ja Euroopa päeva tähistamisel kuulutati välja „Rohelend Rakett 69-ga“ võitjad. Meie rõõmuks pälvisid Kuressaare piirkonnas esimese koha 7.c klassi õpilased Liisa Naulainen, Jakob Kalle ja Ingel Roos Pajuniit. Noori juhendas Madli-Maria Naulainen ning toeks oli ka Rakett 69 Teadusstuudiote tegevjuht Kristi Märtin. Palju õnne!

Võitjad sõidavad sügisel 2-päevasele reisile Brüsselisse, kus tutvutakse nii Euroopa Komisjoni tegemistega kui ka ägedate muuseumide ja linna endaga.

Gert Lutter, 9. mai 2022

Juba 21. mail toimub Saaremaa noorte solistide konkurss Kevadümin. Vaheaja viimastel päevadel aga toimus Kuressaare linna laulukonkurss Kuressaare Laululind, kus selgitati välja maakondlikule konkursile pääsejad. Inspira noortel solistidel läks igati hästi ning esikohad nopiti lausa kolmes vanusekategoorias.

Inge Jalakas, 6. mai 2022

Ilmad lähevad järjest soojemaks ning kisub mõnuga õue liikuma. Üheks suurepäraseks võimaluseks selleks on osaleda Kuressaare Nooruse Kooli esimesel (KG järgi 9.) Pentatloni võistlusel.

Virge Lember, 3. mai 2022

Mälumänguhuviliste pingerea kujundas selgemalt välja 7. voor. Viimati oli nii selge pilt 2. voorus, sest vahepealsetes voorudes on võistlejad olnud väga tasavägised.

Maria Koppel, 21. aprill 2022

Känguru on ülemaailmne võistlusmäng, mis sai alguse 1991. aastal Prantsusmaalt. Esimene Känguru ülesannete lahendamine Eestis toimus aastal 1996.

Känguru ülesanded pakuvad kiiret ja põnevat nuputamist arvude ja geomeetriliste kujunditega ning panevad märkama seoseid ja seaduspärasusi. Võistlusel osalevad 1.–12. klasside õpilased kuues erinevas vanuseastmes.

Marvi Mäeots, 21. aprill 2022

Näitemängupäev toimus 20. aprillil Orissaare kultuurimajas. Kuressaare Nooruse Kool oli esindatud kahe näitemänguga: 6.c klassi etendusega „Koolimõistatus“ ja 9.a klassi etendusega „Meeleheitel, väsinud, arust ära“.

Gert Lutter, 19. aprill 2022

Sammuralli on lõppenud! Hurraa ja nüüd saab jälle ka muid tegevusi harrastada, kui ainult samme koguda! Meie koolile tasuks auhinnaline kolmas koht kokku 5 051 631 sammuga. Õpilaste arvestuses saavutas kindla esikoha Hendrik Eist 3.c klassist. Õpetajate arvestuses oli esikolmikus tihe rebimine ning kõige rohkem samme kogus Kaari Maidle.

Kristin Lauri, 18. aprill 2022

6. aprillil kuulutati Saaremaa noortevaldkonna tunnustusüritusel välja aasta tegijad noortevaldkonnas. Nominentidena olid meie koolituskeskuse kõrval loetletud mitmed head ja tugevad tegijad, kes oma tegemistega noortele üldiselt tuge on pakkunud. Nendeks olid Saarte Kalandus MTÜ, Kaur Kivistik, Merlyn Leiman, Saaremaa Rally, Keskaja Elamuskeskus, Riina Hopp, Eesti Punane Rist, Eesti töötukassa Saaremaa Osakond, Marje Altrov.

Gert Lutter, 14. aprill 2022

Sel kevadel võistlevad kolm Kuressaare põhikooli sammude kogumises. Nooruse, Hariduse ja Vanalinna koolid on viimastel aastatel kogunud küll liikumiskilomeetreid, küll minuteid. Seekord on vaja kirja panna oma päevas kogutud sammude hulk.

Pikk nädalavahetus on tulemas – anna sinagi oma panus meie kooli tulemusse ja kutsu sõbrad ka sammuma!

Kes on meie kooli suurimad sammukogujad, kellele tuleb järele joosta ja kellest õhtusel kõnnitiirul ette lipata?

Virge Lember, 13. aprill 2022

Seekord oli võistlus väga tasavägine. Liidripositsioonile tõusis võistkond 13õ, kes eksis vaid ühele küsimusele vastamisel. Nende kannul on ühepunktise vahega Aiapäkapikud (5.b), Rudolf (5.b), Minionid (5.c), A.H.K. (6.b), Megaminds (7.a), Sidur, pidur, gaas (7.b), Lontrused (7.d), Kaurcarrys (8.b), Heeringas (8.d) ja Hambalah (9.b).

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii