üles
Laupäev, 7. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. september

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

Töötajate sünnipäevad

7. september

Uudis / ÕppetööKeskaja päevalaager lossis
Keskaja päevalaager lossis / Anni HaandiKeskaja päevalaager lossis / Anni HaandiKeskaja päevalaager lossis / Anni Haandi
Anni Haandi, 6. november 2020

Esmaspäeval, 2. novembril said meie kooli 8. klassid lõiminguprojekti „Rännak keskaegsel Saaremaal“ raames veeta õppepäeva Kuressaare lossis.

Gert Lutter, 5. november 2020

Etendustele antakse veel viimast lihvi, esinemisjärjekord on selgunud, auhinnad ootavad – teatriõhtu võib alata, kui 10. novembril kell 17 astub esimesena lavale 9.b klass.

Laine Lehto, 5. november 2020

Laupäeval, 31. oktoobril sai Kuressaare kultuurikeskuses teoks kevadel koroona tõttu edasi lükatud maakonna parimate 3–19aastaste solistide konkurss Kevadümin 2020.

Konkursil osales kokku 58 lauljat 27 juhendaja käe all, KGd ja Inspirat esindas üheksa solisti. Oliver Leppik (juhendaja Helle Rand), Geito Jermolov, Marili Paimre ja Andris Tambur (juhendaja Laine Lehto) ning Hanna Väli, Kevin Räim, Martin Vesberg ja Roos Marie Karmel Pšenitšnaja (juhendaja Pilvi Karu) laulsid end oma vanusegrupi esikolmikusse, Aleksandra Trei (juhendaja Pilvi Karu) pälvis žürii eripreemia kristalsete kõrgete nootide eest. Palju õnne!

Jaana Puksa, 5. november 2020

Jätkame meie õpilaste kooli kõrvalt töölkäimiste tutvustamist ning uurime, mida nad ise sellest arvavad, miks nad seda teevad ja kuidas õnnestub omavahel ühendada õppimine ja töö. Sel nädalal sukeldub „Töö ja kool“ väikese pere-pagariäri põnevasse ja pirukalõhnalisse maailma!

Kristo Lember õpib 10.c klassis ning kokkamine ja küpsetamine meeldivad talle niigi. Seega pole vast imestada, et suvel teenis ta lisaraha ema pagaritöökojas.

NB! Retsept!

Gert Lutter, 5. november 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

10.c klassi õpilased kogunesid oma foto jaoks energiaringi!

Kohtume järgmisel nädalal, et vaadata 9.c klassi valitud fotot!

Gert Lutter, 4. november 2020

2020. aasta üleriigilise noortevaldkonna konkursi parimate nimekirjast leiab ka tuttavaid. Aasta huvikooli kandidaat on Kuressaare Gümnaasiumi huvikool Inspira. Aasta noorsootöötaja kategoorias on nimetatud Kuressaare Gümnaasiumi noorsootöötaja Kristin Lauri. Aasta kohaliku omavalitsusena leiab äramärkimist Saaremaa vald.

Riiklikul tunnustuskonkursil märgitakse ära inimesi, ettevõtteid ja organisatsioone, kes on panustanud noorsootöösse, edendanud oma valdkonda, algatanud uusi tegemisi ja eriliselt mõjutanud valdkonna arengut.

Laureaadid kuulutatakse välja 2021. aasta veebruari alguses toimuval tänugalal.

Kooliperel on pöidlad peos!

Sander Suurhans, 3. november 2020

Inspira kalastusring on tegutsenud varsti kaks aastat ning põnevatest püükidest puudu ei tule. Püüdnud oleme mitmeid erinevaid kalaliike: särge, säinast, ahvenat, haugi, kokre, räime, lutsu, lesta, tuulehaugi, meriforelli. Kaaspüügina oleme saanud ka viidikat, roosärge, nurgu, tinti, kiiska.

Madli-Maria Naulainen, 3. november 2020

Armas koolipere. Uuest aastast kanname uut nime – Nooruse Kool. Millised on need mõtted ja seosed, mis parimale koolile mõeldes pähe tulevad? Milline on parim õpetaja selles koolis? Ootame teie mõtteid ja vastuseid 8. novembrini.

Uudis / ÕppetööMereseiklused Hoppetiga
Youtube video!
Maidu Varik, 2. november 2020

Eesti vanim seilav (ja kõige ilusam) purjelaev Hoppet annab ainulaadse võimaluse meremehe-elu tundmaõppimiseks. Lisaks muule on looduslähedane ja keskkonda säästev reisimisviis ajaloolises õpikeskkonnas praegusel reisipiirangute ajastul heaks võimaluseks väikesaarte ja rannaelu tundmaõppimiseks.

Karita Aunbaum, 12.c klass, 2. november 2020

Vaimsest koolivägivallast ei räägita just märkimisväärselt palju. Jututeemaks on ikkagi pigem füüsiline tõuklemine. Kuid ka vaimne koolivägivald on teema, millest tuleb rääkida.

Artikkel / VariaKäes on hingedeaeg
Madli-Maria Naulainen, 2. november 2020

Hingedeaeg on sügisene aeg eesti rahvakalendris, mil oodati koju esivanemate hingesid. Sel puhul kaeti nende kostitamiseks tuppa laud või viidi neile toitu sauna. Neil paluti kaitsta põldu ja karja. Hingedeaja lõpul tänati ja saadeti hinged taas ära. Eestlaste hingedeaja sisse jääb hingedepäev (2. november) ehk surnute mälestuspäev. Hingedepäeval on tavaks süüdata koduakendel ja kalmistul sugulaste haudadel lahkunute mälestuseks küünlad.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Minu fantaasiataim / Kaspar Veel, 8.a klassMinu fantaasiataim / Emma Kruuser, 8.a klassMinu fantaasiataim / Angel Ellermaa, 8.a klass
Ene Pidmann, 30. oktoober 2020

8.a klassi õpilaste fantaasiatööd pealkirjaga „Minu fantaasiataim“. Tööde autorid on Kaspar Veel, Emma Kruuser ja Angel Ellermaa.

Gert Lutter, 30. oktoober 2020

Eile said alguse peatselt kätte jõudva teatrikuu üritused, kui Väikese Teatriõhtu ettemängupäeval said näitleja Mihkel Vendeli terava pilgu all rambipalavikku kogeda kõik 10. novembril lavalaudadele astuvad 7.–9. klassid.

Tagasisidet jätkus kõigile, nii põhjalikult ette valmistunud truppidele kui ka klassidele, kelle etendus alles pigem idee ja stsenaariumina olemas.

Kristin Lauri, 30. oktoober 2020

Eile, 29. oktoobril sai nurgakivi Saaremaa Gümnaasium. Kuressaare Gümnaasiumi õpilasesindus käis ja pani oma mõtted ka ajakapslisse. Koos genereeritud mõtted luges ette Paula Nõmme 11.a klassist.

Irja Truumaa, 30. oktoober 2020

1. oktoobril 2020 käisid Kuressaare Gümnaasiumi loodushuvilised õpilased Saaremaal Kesknõmmel tutvumas Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi teadusprojektiga ning otsimas vastust küsimusele, mis kasu on vetikatest.

Kesknõmmel on teadlased koostöös Kesknõmme kalakasvatuse käimalükkaja Andro Otsaga ehitanud looduslikul mereveel põhineva katselise veepuhastussüsteemi kalakasvatuse jaoks. Oma tähelepanekuid ning muljeid jagavad KG õpetaja Irja Truumaa ning projektis osalenud õpilased.

Reet Lasn, 30. oktoober 2020

5. klasside õpilased on juba kaks kuud saanud nuusutada ajalootunde. Nad on kooli kaasa võtnud huvitavaid ajalooesemeid ja vanu dokumente ning mõistnud, et kõik see, mis möödas, ongi ajalugu. Ühes ajalootunnis otsustasid aga 5.c klassi õpilased ise hakata elama Eesti vanimas asulas Pärnu jõe ääres Pulli külas. Saga Elisabethi, Madise ja Rasmuse mõtteid saate ka teie lugeda.

Ülle Räim, 29. oktoober 2020

Meie kooli kehalise kasvatuse õpetaja ja Saaremaa spordikooli judotreener Marko Kesküla saavutas möödunud nädalavahetusel Eesti veteranide judo meistrivõistlustel kehakaalus kuni 90 kg hõbemedali.

Lelet Aavik-Part, 29. oktoober 2020

Sügis on hoidiste ja aiasaaduste varumise aeg. Kui moosid ja seened ja kurgid ja tomatid on purgis, siis nüüd on viimane aeg ka kõrvits purki pista! Meie klassi õpilaste hoidised on juba (vt pilti) mõnda aega sahvris riiulil vaatamiseks valmis. Jagame ka kooliperega ühte lihtsat retsepti kõrvitsasalati tegemiseks.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii