üles
Kolmapäev, 3. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. juuli

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

Töötajate sünnipäevad

3. juuli

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Uudis
Malle Tiitson, 24. veebruar 2023

14. veebruaril toimus geograafiaolümpiaadi piirkonnavoor, kokku oli Saare maakonnas osalejaid 103, neist 74 põhikoolidest.

Gert Lutter, 21. veebruar 2023

Nädalavahetusel, 18. veebruaril toimus Eesti Meestelaulu Seltsi korraldatava XIII üle-eestilise poiste-solistide võistulaulmise Saaremaa eelvoor. Kuressaare muusikakoolis toimunud lauluvõistlusel astus üles ka palju huvikooli Inspira lauljaid. Erinevates vanuseklassides tunnustati meie tublisid laulupoisse ühtekokku ühe esikoha, kolme teise koha, ühe kolmanda koha ning kahe eripreemiaga. Järgmises vahevoorus saame aga pöialt hoida viiele Inspira solistile.

Eve Tuisk, 20. veebruar 2023

17. veebruaril Kuressaare Teatris toimunud vabariiklikul etlejate konkursil pälvis Mihkel Kaju 5.c klassist (juhendaja Katrin Liiv) nooremas vanuseastmes laureaaditiitli. Mihkel esitas konkursil Ave Alavainu teksti „Seitse lugu inimesekskasvamise teel“ ja Wimbergi luuletuse „Vanaisa külaskäik“. Palju õnne suurepärasele etlejale ja tublile juhendajale!

Aire Siinvert, 16. veebruar 2023

14. veebruari pärastlõunal potsatas kirjakasti meeldiv üllatus: meie kooli tublide töötajate tegemisi on märgatud ning selle aasta esimene haridusloo tunnustus anti  Kuressaare Nooruse Koolile tehnoloogiakooli korraldamise eest.

Eve Tuisk, 16. veebruar 2023

Emakeeleolümpiaadi piirkonnavoor toimus 31. jaanuaril ja nõudis sel korral põhjalikku ettevalmistust keelemuutuste teemal. Ülesanded sisaldasid nii funktsionaalset lugemist, terminite tundmist ning seletamist kui ka koodikopeerimise mudeli tundmist ja rakendamist. Olümpiaad viidi juba mitmendat aastat läbi Moodle´i keskkonnas. Kuressaare Nooruse Kooli esindasid olümpiaadil Heidi Väli (7.a), Rasmus Sõmmer (7.d), Kärol Sepp (9.a) ja Liisa Sall (9.b).

8. klassid viibisid olümpiaadinädalal talvelaagris, seega nemad osaleda ei saanud.

Maris Rebel, 13. veebruar 2023

22. jaanuari pühapäevasel kogukonna 2. koolituspäeval kogunesid aulas lisaks lastevanematele ka õpetajate esindaja ja koolijuht. Lektorid võtsid ette meie oma soovitud teemad.

Eve Tuisk, 13. veebruar 2023

Möödunud neljapäeval toimunud Megaaju viies voor ei lükanud üldarvestuse esikohta troonilt, küll aga muutis tunduvalt tasavägisemaks järgmised kohad. Arvestades seda, et mitu Megaaju vooru on veel ees, on kõik kaardid lahtised ja võiduvõimalus väga paljudel võistkondadel.

Jaana Puksa, 10. veebruar 2023

8. jaanuaril toimus Saare maakonna etlejate konkurss. Kõige nooremad ehk 4.–6. klassi õpilased etlesid Kuressaare Vanalinna koolis ning keskmine vanuseaste, st 7.–9. klass Saaremaa Gümnaasiumis. Nooruse kooli tublid noored särasid mõlemas vanuseastmes.

Madli-Maria Naulainen, 10. veebruar 2023

2. veebruaril toimus Saaremaa Gümnaasiumis 6.–12. klasside õpilaste kõnevõistlus. Kokku esitati võistlusel 31 kõnet. Meie kooli esindasid Kirke Emili Mägi ja Noora Nook. Kõneldi teemal „On vaja midagi, mis meid keset tühjust hoiaks“. Noora kõne valiti noorima vanuseastme parimaks kõneks ning Kirke Emili kõne sai eripreemia. Palju õnne!

Siinkohal avaldame Noorale võidu toonud kõne.

Gert Lutter, 8. veebruar 2023

Neli aastat tagasi võtsid meie õpetajad ennast kokku, et üheskoos pererühmana suurele tantsupeole minna. Nüüd, neli aastat hiljem ja peale segaseid aastaid, üritame taas üheskoos lastega pääseda suurele peole pealinnas ehk juba sel suvel toimuvale XIII noorte tantsupeole „Sillad“.

Esimene suurem samm peole pürgimisel sai tehtud 7. veebruaril, kui Kuressaare kultuurikeskuses toimus pererühmade esimene eelproov.

Eneli Vahar, 8. veebruar 2023

Eesti 70. keemiaolümpiaadi Saare- ja Muhumaa piirkonnavoor toimus neljapäeval, 26. jaanuaril 2023 Kuressaare Nooruse Koolis.

Eve Tuisk, 3. veebruar 2023

2. veebruaril tähistati Kuressaare kesklinnas Vabadussõja ausamba juures 103. Tartu rahu aastapäeva. Oma kohalolekuga austasid kõnekoosolekut ja mälestushetke ka Kuressaare Nooruse Kooli kodutütred ja noorkotkad. Nagu Saarte praosti Anti Toplaane sõnavõtust kõlama jäi, peame täiskasvanutena noortele eeskuju näitama ja ise ka mäletama, meenutama ja tähtsustama. Siis väärtustavad meie ajalugu ka noored.

Virge Lember, 3. veebruar 2023

Järgmisel nädalal ootab juba ees Megaaju 5. voor. Enne seda on paslik teha väike vahekokkuvõte.

Madli-Maria Naulainen, 1. veebruar 2023

Jaanuarikuu viimasel päeval leidis aset uus kohtumine meie Jaapani partnerkooliga. Sedakorda kohtus jaapani õpilastega 6.b klass.

Gert Lutter, 30. jaanuar 2023

Nädalavahetusel toimus järjekorras juba üheteistkümnes Solistica. Üle-eestilisel noorte lauljate konkursil astus üles kokku 60 solisti 4. kuni 12. klassini. Nooruse kooli 1. (44.) lennu lõpetaja ning huvikooli Inspira õpilane Martin Tiirik tunnistati konkursi žürii poolt parima saarlase eripreemia vääriliseks. Martini juhendajaks on Pilvi Karu.

Tiiu Naagel, ringijuhendaja, 24. jaanuar 2023

Selle õppeaasta alguses alustas Inspira huvikoolis tegevust orienteerumise ring. Teeme siin huvilistega erinevaid tegevusi, mis on kõik otsapidi kaardi abil liikumisega seotud. Kavas on lisaks erinevatele metsaradaele ka siseruumides orienteerumine majaplaaniga.

Gert Lutter, 20. jaanuar 2023

18. jaanuaril toimus huvikooli Inspira lasteaiaealiste laululaste talvine kontsert. Üles astusid huvikooli kõige pisemad lauljad muusikaringidest Mustikad, Tikrid, Vaarikad ning Murakad.

Kontserdi fotod leiad kooli pildigaleriist ning siitsamast artiklist saad vaadata ka videot kõigist lauludest. Head vaatamist!

Eve Tuisk, 9. jaanuar 2023

Hurraa, jälle kooli! 4. jaanuaril alustasid Nooruse kooli õpetajad uut aastat. Öeldakse ju ikka – millised on aasta esimesed päevad, selline tuleb ka ülejäänud aasta. Meil tuleb see õnneks õppimise, arenemise ja liikumise tähe all. Alustasime usinalt ainekavade uuendamisega, tuletasime meelde mõned olulised nüansid Stuudiumis ja osalesime Epp Adleri mõtestusseminaril Arensburg Boutique Hotel & Spa konverentsisaalis. Lisaks jagasime kogemusi Ruila põhikooli õpetajate ja töötajatega.

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii