üles
Reede, 6. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

6. september

7. september

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

Töötajate sünnipäevad

7. september

Artikkel / KultuurKadrid toovad karjaõnne
Galerii!
Madli-Maria Naulainen, 24. november 2020

Eestis kujunes kadripäev 16. sajandil, kui muinasaegse usundi hingedeaja rituaalid ja tütarde täisikka vastuvõtu riitused segunesid ristiusu püha Katariina mälestuspäeva ehk kadripäevaga. Kadripäeva peeti naistepühaks, sest selleks ajaks lõpetasid naised karjakasvatusega seotud välised sügistööd. Kadripäeva ja kadrisid on seostatud esivanemate hingede taassaabumisega. Algselt oli tõenäoliselt tegemist tütarlaste initsiatsiooniriitusega, nende vastuvõtuga täisealiste hulka. 16. sajandi lõpuks kujunes kadripäevast naiste välistööde lõpuaeg, tuli alustada tubaste ketrus- ja käsitöödega.

Kristin Lauri, 24. november 2020

Kolmapäeval, 25.11 kell 19 on raadio Kadi eetris „Rendez-vous“ (loe: randevuu ehk kohtumine). Saate panid kokku Kuressaare Gümnaasiumi õpilasesinduse õpilased Paula Nõmme, Katariina Aulik ja õpetaja Merle Rekaya. Suure Teatriõhtu teemadel mõtisklevad Sandra Kuusk, grand prix’ vääriliseks tunnistatud 12.b klassi etenduse „Ei tea, tunne“ üks lavastajatest ja näitlejapreemia saanutest; Paula Nõmme,11.a klassi etenduse lavastaja; Katariina Aulik 11.c klassist ja 11.a klassi klassijuhataja Kristin Lauri. Thomas Hendrik Liivi ja Emeli Pikneriga tuleb juttu väitlemisest ja START-turniirist.

Emma Kuusik, 12.a klass, 23. november 2020

22 aastat traditsiooni on saanud ajalooks, teie ees on viimast korda Suure Teatriõhtu tulemused, lood ja muljed, mida aitasid kokku kirjutada 12.a teatrisõbrad.

Jaana Puksa, 23. november 2020

Potipesijast kokaks ja siis veel jõusaali treenima? Renee töö- ja hobikarjäär on olnud põnev. Lisaks sellele lavastab 11.c noormees oma klassi Suurel Teatriõhtul etenduvat teatritükki. Tulevikus näeb ta end aga ehitusinseneriks õppimas. Tõepoolest kehtib väljend: kes teeb, see jõuab.

Artikkel / Klassilood3.a klassi „Karje“
Kaari Maidle, 23. november 2020

Eelmisel nädalal tutvus 3.a klass maalikunstnik E. Munchiga ja tema ühe kuulsama tööga „Karje“.

„Karjet“ on kujutatud iga õpilase poolt erinevate emotsioonidega, kuna õpilased ei teadnud, millist tööd jäljendama hakatakse.

Märt Käesel, 21. november 2020

Täna on silmapaistev tähtpäev kooli kauaaegsel vene keele õpetajal ja paljude klasside juhatajal Ellen Kasel. Me soovime Sulle, hea õpetaja, palju-palju õnne sünnipäevaks! Sulle on tulnud kiri!

Katariin Aer, 12.c klass, 20. november 2020

Täna, Suure Teatriõhtu Suurel Päeval võtab meie leheveergudel sõna meie abiturient Katariin Aer. Kuna Katariin sattus „teatrirattale“ kohe esimesel meil oldud aastal, siis oleks patt temalt mitte küsida, kuidas ta teatritegijate hulka sattus, mida ta teatrielust arvab ja kas seal tekkivatesse paralleelmaailmadesse võib ka ennast kaotada.

Artikkel / KlassiloodÜks pilt toob naeratuse näole
Kaari Maidle, 20. november 2020

3.a klass osales Kuressaare haigla üleskutsel kinkida õendusosakonnale kunstitöid.

Gert Lutter, 19. november 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

9.b klassi foto valisid motohuvilised noormehed. Autoriks on Erik Kristo Kremm.

Kohtume järgmisel nädalal, kui meiega jagab oma fotot 7.c klass!

Jaana Puksa, 19. november 2020

Kas kooliõpilase suvepuhkuse ajast tasub tööl käia? Rubriik „Töö ja kool“ uurib endiselt meie õpilaste töölkäimisi: mida nad ise sellest arvavad, miks nad seda teevad ja kuidas õnnestub omavahel ühendada suvine puhkamine ja töö.

Andree Goidin on 11.c klassi õpilane, kes suve veetis Eesti teises otsas Nõo Lihatööstuses ja Leigo turismitalus töötades.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Lehar Kütt
Eve Tuisk, 18. november 2020

Kui Meie KG maikuus esimest korda Lehari poole pöördus, tegi tema 90tunniseid töönädalaid. Põhjusega! Kui juhid riiklikku finantseerimisasutust, pole kriisiajal muudmoodi võimalik. Nüüd, pool aastat hiljem on 21. lennu b-klassi vilistlasel õige pisut rohkem aega – et oma tegemistest rääkida ja ka gümnaasiumiaegse klassijuhataja uudishimulikele küsimustele vastata. Mis värvi on Lehari arvates armastus? Millesse soovitab ta eraisikutel investeerida? Kuidas saab erinevatele kriisidele võimalikult kiiresti reageerida?

Toomas Takkis, 18. november 2020

Kuulutame välja Kuressaare Nooruse Kooli laulu konkursi.

Laulu noot peab sisaldama korrektselt vormistatud duurimärkidega viisi ja sõnu, soovi korral võib lisada demosalvestuse mp3-formaadis.

Materjale ootame aadressile kool@oesel.edu.ee hiljemalt 15. jaanuariks 2021.

Toomas Takkis, 17. november 2020

Kuulutame välja Kuressaare Nooruse Kooli logo konkursi.

Vektorvormingus logo kavandid palume saata PDF- või AI-failina aadressil kool@oesel.edu.ee hiljemalt 15. jaanuariks 2021.

Margit Düüna, 17. november 2020

Koolituskeskuses Osilia lõpetas eelmisel reedel juba sel aastal kolmas ettevõtluskoolitus. Üldse on Osilia läbi viinud ettevõtluskoolitusi alates 2010. aastast. Ettevõtluskoolituse eesmärk on anda potentsiaalsetele ja alustavatele ettevõtjatele vajalikud baasteadmised ning oskused, et luua oma ettevõte ja alustada tegutsemist ettevõtluses ettevõtjana. Koolitus annab teadmised äriplaani koostamise olulisusest ettevõtte loomisel ning oskused koostada jätkusuutliku ettevõtte äriplaan.

Artikkel / KultuurTeater tee on tegijaile
Marit Tarkin ja Eve Tuisk, 16. november 2020

Teatripisik on meie koolis nakatanud 43 erineva lennu vilistlasi, alguses kooliteatritega, siis alates 1998. aastast Suure Teatriõhtuga. Ei ole kokkusattumus, et tänane teatriõhtu eestvedaja on juba viiendat aastat selle ürituse enda laps, meie kooli 31. lennu vilistlane, KG õpetaja Lelet Aavik-Part. Teatris on vägi ja kui juba sõrme annad, siis ... see kannustab, kannab, hoiab ja haarab kaasa.

Kristin Lauri, 16. november 2020

Toimus miniõpilasesinduse teine koosolek. Miniõpilasesindus on 1.–6. klassi õpilastest koosnev õpilasesindus, kes koguneb kaks korda kuus, et anda oma panus kooliellu ja koolikeskkonna heade tingimuste loomisesse.

Ave Jõgi, 14. november 2020

Väärikal verstapostil võtab täna õnnitlusi vastu meie kooli kauaaegne emakeeleõpetaja, õpilastele õige tee kättenäitaja kooli raamatukogus ja tegelikult – lihtsalt soe, südamlik kolleeg Ilse Au. Ilse sisu ja tema olemise KGs on nii toreda pöördumisega kokku võtnud kolleeg ja sõber, õpetaja Malle Tustit. Ta ütleb nii:

Jaana Puksa, 13. november 2020

Teatrikratid on tegutsenud ning Väike Teatriõhtu 2020 on saanud ajalooks. Andrus Kivirähki 50. sünnipäevale pühendatud etendustes jõudsid meie ette 11 ehk siis kõigi 7.–9. klasside omanäolised ning kaasahaaravad tõlgendused armastatud kirjaniku loomingust.

Tänan kõiki asjaosalisi, ja kellel etendused vaatamata jäid, saab seda teha nüüd!

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii