üles
Pühapäev, 28. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

28. juuli

29. juuli

30. juuli

2. august

3. august

Töötajate sünnipäevad

3. august

4. august

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Artikkel / SportParimad klassid spordis!
Medalid / Gert Lutter9.a klass / Ülle Räim
Ülle Räim, 4. juuni 2019

Klassidevaheline võistlus spordis ärgitab klassikaaslasi koostööle ja lisab kooliellu sportlikke võistlusmomente.

Artikkel / Klassilood3.c klassi lilleväli
Katrin Kannik, 31. mai 2019

Meie pritsisime oma lilleaasale palju imelisi lilli. Osasid tunneme, teisi ei tunne. Sellel polegi tähtsust. Tähtis on see, et iga lill teeb rõõmsaks meele.

Lelet Aavik-Part, 27. mai 2019

Juba kolmandat aastat traditsiooniks saanud 5. klasside Loov/duslaager on selleks aastaks lõppenud! Nädal Pärnumaal Jõulumäe Tervisespordikeskuses möödus kiirelt ja tegusalt. Kooliperel oli laagrilistele võimalik kaasa elada läbi Loov/duslaagri blogi. Järgnevalt veel lugemist igast laagripäevast koos rohke pildimaterjaliga.

Annely Oolup, 27. mai 2019

Meie kooli kergejõustiklased võistlustules: kolmapäeva varahommikul startisid meie kooli parimad kergejõustiklased Rakvere poole, kus toimusid juba traditsioonilised Eesti Koolispordi Liidu kergejõustikuvõistlused.

Artikkel / ÕppetööRaske õppustel, kerge lahingus
Galerii!
Marit Tarkin, 24. mai 2019

24. mail, 2019. õppeaasta matemaatika riigieksami päeval, kirjutasid KG 11. klassid eesti keele proovieksamit. Tegemist ei olnud sugugi mängueksamiga, vaid proovieksamil valitses täpselt sama kord nagu riigieksamil. Eksam kestis 6 tundi, iga eksaminand sai eksamivihiku, millest ta pidi lahendama lugemisülesande ja kirjutamisülesande. Selline traditsioon on KGs juba aastaid ja mõeldud selleks, et õpilased tajuksid, mis siis ikkagi neid päris riigieksamil ees ootab. Kuidas ettenähtud 6 tundi jagada, kuidas enda tööd planeerida ja kavandada...

Laine Lehto, 21. mai 2019

Laupäeval, 18. mail kajas Kuressaare kultuurikeskuse saal kogu päeva maakonna parimate 3–19aastaste solistide lauludest – toimus Kevadümin 2019 kolm võistluskontserti. Konkursil osales kokku 62 lauljat 28 juhendaja käe all, KG-d ja Inspirat esindas üheksa solisti. Geito Jermolov, Marili Paimre, Melani Koov (juh Laine Lehto) ja Roos Marie Karmel Pšenitšnaja (juh Pilvi Karu) laulsid end oma vanusegrupi esikolmikusse, Mia Maastik (juh Laine Lehto) pälvis žürii eripreemia emotsionaalse ja musikaalse esituse eest. Palju õnne!

Inge Jalakas, 20. mai 2019

13. mail toimus KG seitsmes pentatlon. 38 klassist osales 35 võistkonda, nendele lisaks veel õpetajate ning esmakordselt ka lastevanemate võistkond. Võisteldi mälumängus, ujumises, vabavisete viskamises, rattasõidus ja jooksmises.

Gerly Ots, KG väitlusklubi liige, 17. mai 2019

KG väitlusklubi liikmed Gerly Ots ja Richard Mõisaäär (11.a klassist) osalesid Eesti 10liikmelise esindustiimi koosseisus 10.–12. mail Sloveenias toimunud rahvusvahelises IDEA projektis Creating Critical Minds and Voices in Europe. CCMVE on rahvusvaheline projekt, mille eesmärk on edendada ja julgustada kriitilist mõtlemist ja arutelusid demokraatlike ühiskondade praeguste ja tulevaste võimalike probleemide üle. Arutelud ja kultuuridevaheline suhtlus edendab sügavamat arusaamist inimõiguste ja demokraatiat ohustavate probleemide algpõhjustest. Projektis osalesid kümneliikmelised tiimid 15 eri riigist. Kogu tegevus toimus inglise keeles. Loe muljetest täpsemalt.

Artikkel / KonkurssLõppes Mini-Megaaju
Galerii!
Anu Saabas, 17. mai 2019

Toimus Mini-Megaaju kolmas võistlus, mille küsimused olid seotud kevade erinevate teemadega.

Marit Tarkin, 17. mai 2019

Kevad on muutuste aeg, nii ei suuda ka koolis enam kuidagi pingis istuda, kui päike särab väljas ja lausa kutsub. 8.a klassi õpilased katsetasid kirjandustunnis 20. sajandi alguses inglise kirjanike koolkonna poolt välja töötatud kirjutamismetoodikat – teadvuse voolu tehnikat. Ehk lihtsamalt öeldes leidis igaüks endale kooliõues sobiva koha ja pani 10 minuti jooksul kirja kõik, millest hing kõneles ja mida silm märkas, mõtlemata seostele, sest mõtted ilmuvad inimese teadvusesse alati korrapäratult. Kirjutatut ilmestasid tabavad pealkirjad: "Pink 09.15–09.25" või "KG mets 09.16".

Inga Engso, 16. mai 2019

Maiseelik

Ai-ai-ai-ai,

uut kleiti teeb Mai!

Saab trillerine ja ülemeelik

ja lilleline see kevadseelik!

/Ellen Niit/

Artikkel / KonkurssKuul käidud!
Galerii!
Madli-Maria Naulainen, 15. mai 2019

11. mail toimus KGs esmakordselt Lääne-Eesti FIRST LEGO League Jr. näitus. Näitusel tutvustasid eelnevalt selleks valmistunud 6–10aastased noored oma ehitatud kuubaase ja rääkisid, milliste probleemidega inimesed Kuul silmitsi peavad seisma. Kõik meeskonnad olid teinud supertööd, nägime huvitavaid lahendusi: vaaterattaid, kaubaliine, kasvuhooneid, veesulatusruume, kaubabusse ja palju muud põnevat. Usume, et päev oli sisukas nii osalejatele kui pealtvaatajatele ja kindlasti ootame uuel aastal juba palju laiema ringi Saaremaa lasteaedade ja koolide osalemist!

Artikkel / KlassiloodLepatriinud
Anu Rand, 12. mai 2019

1.c klassile meeldivad lepatriinud väga!

Meisterdasime need ka oma emadele.

Head emadepäeva!

Anni Liisi Lauk, 9.c klass, 10. mai 2019

Kuressaare Gümnaasiumi 9.c klass käis 2. mail avastamas Saaremaa karstialasid ja kurisuid.

Laine Lehto, 8. mai 2019

Reedel, 3. mail ja laupäeval, 4. mail toimus meie kooli aulas linna noorte solistide konkurss Kuressaare Laululind 2019, kus osales kokku 89 lauljat vanuses 3–19 aastat. Kuressaare Gümnaasium ja KG huvikool Inspira oli võistlusel kõige rohkearvulisemalt esindatud – kokku 39 solistiga.

Laine Lehto, 7. mai 2019

Pühapäeval, 5. mail Tallinna Rahvusraamatukogu saalis toimunud Eesti Meestelaulu Seltsi XI üle-eestilise poiste-solistide võistulaulmise finaalkontserdil saavutas 12aastaste ja vanemate kuni häälemurdeni poiste vanuserühmas võidu KG huvikooli Inspira solist Oliver Leppik (juhendaja Helle Rand). Palju õnne!

Artikkel / VariaÕpetaja loeb!
Merle Rekaya, 6. mai 2019

Teisipäeval, 30. aprillil kogunesid huvilised õpetajad muusikaklassi, et rääkida üksteisele raamatutest, mis meid viimase aasta jooksul on kõnetanud. Äärmiselt meeleoluka pooleteise tunni jooksul tutvustasime 18 erinevat teost, rääkisime, kuidas raamatud meie lugemislauale jõudsid ja mis meile eriliselt meelde jäi. Siinkohal on ka Meie KG lugejail võimalus põnevate raamatute nimekirjast endale meelepärane leida.

Artikkel / KlassiloodTartuga sõbrunemas
10.c Tartus / Madli-Maria Naulainen10.c Tartus / Madli-Maria Naulainen
Kaie Saks, 10.c klass, 22. aprill 2019

15.–16. aprillil võttis 10.c ette reisi tarkuse linna. Reis oli igati meeldejääv: kohtuti sõprusklassiga, tehti tutvust linnaga, käidi teatris ja vaba aja jooksul leidis mõnigi oma tee ostukeskustesse.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii