üles
Laupäev, 27. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

27. juuli

28. juuli

29. juuli

30. juuli

2. august

3. august

Töötajate sünnipäevad

3. august

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Artikkel / KultuurKG jutusuu reede
Youtube video!
Lelet Aavik-Part, 17. aprill 2020

Täna avaldame selle nädala viimase muinasjutu, mille loevad kooliperele õde-venda Robby Šaukštelis ja Tiffany Šaukšteliete. Robby õpib 6.d klassis ja Tiffany 4.a klassis. Nad valisid lugemiseks leedu muinasjutu „Mees ja kurat“. Miks just naaberrahvaste loo, seda saate teada lugu kuulates. Ja ülesanne lahendamiseks ikka video all. Head kuulamist!

Artikkel / KultuurKG jutusuu neljapäev
Youtube video!
Marit Tarkin, 16. aprill 2020

KG jutusuu neljapäeval kalendrisse piiludes oleme visuaalselt täpselt kuu keskel: kaks sammu üles astudes satume 2. aprilli peale ja alla astudes täpselt kuu lõppu 30. aprillile. Täna astub meie ette abiturient Rasmus Vendel, kes rändab enda loos koos presidendiga Siberisse. Kuulete lugu „Rännumees Meri ja Siberi nõid“ Lauri Vahtre teosest „Meie suured tegijad“. Ja nagu ikka ootab teid pärast ülesanne, mida Rasmus hindama asub!

Gert Lutter, 15. aprill 2020

Igalühel peaks olema hobi, et olla õnnelikum inimene, nagu kirjutavad targad raamatud. Lisaks sellele peaks hobi olema selline, mis erineb kardinaalselt oma igapäevatööst.

Millised õpetlikud järeldused saame teha meie töötajate hobidevalikust?

Luise Alle, 10.c klass, 15. aprill 2020

Muinasjutunädal! Sellel nädalal loevad Inspira teatriringi õpilased ja gümnaasiumi etlejad meile muinasjutte. Lisaks sellele veel muinasjututemaatilist! 10.c klass kirjutas kirjandustunniks vahvaid muinasjutte oma õpetaja lambapinalist. Esimesena Luise Alle muinasjutt „Jahu ja lohed“.

Artikkel / KultuurKG jutusuu kolmapäev
Youtube video!
Lelet Aavik-Part, 15. aprill 2020

Oo kaunis päev, oo kaunis kolmapäev! Tänase loo toob koolipereni Geito Jermolov 6.d klassist. Sea end mugavalt sisse ja kuula Henno Käo pala „Vares Villemi reis maailma lõppu“. Ära unusta peale jutu kuulamist ka ülesannet täita. Head kuulamist!

Kerttu Martin, 10.c klass, 14. aprill 2020

Muinasjutunädal! Sellel nädalal loevad Inspira teatriringi õpilased ja gümnaasiumi etlejad meile muinasjutte. Lisaks sellele veel muinasjututemaatilist! 10.c klass kirjutas kirjandustunniks vahvaid muinasjutte oma õpetaja lambapinalist. Esimesena kirjutab Kerttu meile lambast nimega Pilveke. Head lugemist!

Artikkel / KultuurKG jutusuu teisipäev
Youtube video!
Marit Tarkin, 14. aprill 2020

Oli õhtu, tuli hommik ja algas uus päev – teisipäev. Teisipäevase loo vestab teile Sandra Kuusk 11.b klassist. Sandra valis pala ühelt enda lapsepõlve lemmikautorilt Astrid Lindgrenilt teosest „Bullerby lapsed“ ja ootab huviga kõigi kuulajate vastuseid. Head kuulamist!

Artikkel / PersonaaliaPalju õnne, Raaja Vahstein!
Merle Rekaya, 12. aprill 2020

Kooliteenistuja Raaja Vahstein tähistab täna 70. sünnipäeva. Tema on üks nendest inimestest, tänu kellele saame igal hommikul tulla mõnusasse ja puhtasse klassiruumi. Meie KG ühineb kõigi õnnesoovijatega!!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 10. aprill 2020

Lihavõttepühade kompositsioonid õpilastelt. Tööde autoriteks on Mariliis Sepp ja Theo Paaskivi 6.b klassist ja Merili Maksimov ning Birgit Pruunlep 9.b klassist.

Häid pühi, kaunist kevadet ja tugevat tervist!

Kompositsioon / Laura RahuKompositsioon / Lauren LigiKompositsioon / Natali Abel
Raili Kaubi, 10. aprill 2020

Lihavõttepühade hõngulised kodutööd 5.b klassilt, autorid Laura Rahu, Lauren Ligi ja Natali Abel.

Marit Tarkin, 9. aprill 2020

Hetkel, kui on ebaselge, mis lõpueksamitest saab, otsustasid KG emakeeleõpetajad e-õppe ajal osaleda Innove ja Tartu Ülikooli koostöös toimuvas e-eksami arenduses. Tänu Helin Puksandile ja Hele Lukki-Lukinile sai meie mõte teoks. Eksam on meie abituuriumil selle nädala seisuga Innove eksamikeskkonnas sooritatud, ees ootab õpetajate parandamisprotsess ja tagasiside arendusgrupile eksami edasiseks lihvimiseks. Saame olla uhked enda noorte üle, kes e-õppe ajal ka e-eksami arenduses kaasa löövad. Suur tänu meie lõpuklasside õpetajatele – Jaana Puksa, Merle Rekaya, Anu Liik, pühendunud koostöö eest! Mida arvavad aga noored uuest väljakutsest, mis lähitulevikus kindlasti aset leiab? Loe edasi...

Eve Tuisk ja Gert Lutter, 6. aprill 2020

Täna on sünnipäev ühel meie kooli õpetajal (nimi toimetusele teada), kes pärast 25. eluaastat ei ole päevagi vananenud. Kuna nendesse „25“ aastasse on mahtunud uskumatult palju, teeme siinkohal juubilari tegemiste eeskujul juhendi, kuidas oma elu põnevamaks, ägedamaks, meeldejäävamaks ja miks mitte ka ulakamaks muuta.

Kakskümmend viis ei ole ju tegelikult üldse mingi vanus, võiks lausa öelda, et plikaohtu alles, terve elu oma põnevate väljakutsetega veel ees!

Seega – mida üks naine oma elus kindlasti teha võiks!?

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Saaremaa / Kennet AedmäeSaaremaa / Liisa Sall
Ene Pidmann, 4. aprill 2020

6.b klassi pärandkultuurilised tööd „Saaremaa“ – kodusaar rahvariidemustris. Tööde autorid Kennet Aedmäe ja Liisa Sall.

Anu Saabas, 3. aprill 2020

Meie kool oli üks väljavalitutest, kelle 4., 8. ja 11. klasside õpilased osalesid Eesti hariduse kompetentsikeskuse Innove rahulolu- ja koolikeskkonna küsitluses.

Melani Veelaid, 9.a klass, 2. aprill 2020

Hetkel, kui õpime kodudes ja saame rännata rohkem iseendas ja unistustes, sai 9.a klass koduülesandeks kirjutada kirjand „Minu unistuste reis“, vajadusel sai pealkirja ise kohandada. Õpetajana sain suurepärase emotsiooni neid töid lugedes, sest kogu maailm Balist, Ameerikast, Norrast Eestini ja Saaremaani rullus kodus lahti ja tore oli õpilastega kaasa mõelda. Aitäh, sulesepad! Melani Veelaid valis teemaks „Reis läbi elu“, mõnusat lugemist! (Marit Tarkin, eesti keele ja kirjanduse õpetaja)

Marit Tarkin, 1. aprill 2020

Grupp KG õpetajaid otsustas, et alanud e-õppe ajal ei ole oluline, kes ja mis ainet õpetab. Juhtkonnale tehti ettepanek, et igaüks paneb, siis kui ärkab, kodukontoris üles talle hetkel põneva ülesande. Õpilased samuti magavad une täis ja siis valivad, mida lahendavad. Koolijuht soovitas siiski mitte liiga tormakas olla ja uut ideed ka testida, täna on selleks aeg. Kõik katseülesannete vastused ja suhtumine muutusesse saatke otse koolijuhile, et uuendused kiiresti rakenduksid.

Ave Jõgi, 31. märts 2020

„Kas olete hiljuti kokku juhtunud tavatult sõbraliku inimesega, kellel on hoogne rüht, tugev käepigistus ja aval, siiras naeratus?“ Nojah, see lause on laenatud Mrs Goodmani raamatu peatükist „Kuidas Jäära ära tunda?“, meie tänase sünnipäevalapse kohta passib aga „nagu rusikas silmaauku“!

Virge Lember, 28. märts 2020

Mõne arvates on luuletamine kõige raskem tegevus maailmas. 4.c ja klassiõpetajad proovisid seda müüti purustada ja tegid raamatuseljaluulet.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii