üles
Teisipäev, 10. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

15. september

16. september

17. september

Töötajate sünnipäevad

16. september

Lelet Aavik-Part, 20. mai 2019

Juba kolmandat aastat osalevad meie kooli 5. klassid ühiselt Pärnumaal Jõulumäe keskuses toimuvas loov/duslaagris. Nädala jooksul saavad õpilased osa paljudest põnevatest tegevustest, alustades loovust arendavatest töötubadest, ühistest sportmängudest, keskkonnaprojektidest ja imelisest loodusest.

Inge Jalakas, 20. mai 2019

13. mail toimus KG seitsmes pentatlon. 38 klassist osales 35 võistkonda, nendele lisaks veel õpetajate ning esmakordselt ka lastevanemate võistkond. Võisteldi mälumängus, ujumises, vabavisete viskamises, rattasõidus ja jooksmises.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 17. mai 2019

Kerttu Aru, 7.c klass. Kalligrammina tehtud töö pealkirjaga "Kevad on siin". Kalligramm – mäng sõnadega, kirjamärkidest kujundatud pilt.

Gerly Ots, KG väitlusklubi liige, 17. mai 2019

KG väitlusklubi liikmed Gerly Ots ja Richard Mõisaäär (11.a klassist) osalesid Eesti 10liikmelise esindustiimi koosseisus 10.–12. mail Sloveenias toimunud rahvusvahelises IDEA projektis Creating Critical Minds and Voices in Europe. CCMVE on rahvusvaheline projekt, mille eesmärk on edendada ja julgustada kriitilist mõtlemist ja arutelusid demokraatlike ühiskondade praeguste ja tulevaste võimalike probleemide üle. Arutelud ja kultuuridevaheline suhtlus edendab sügavamat arusaamist inimõiguste ja demokraatiat ohustavate probleemide algpõhjustest. Projektis osalesid kümneliikmelised tiimid 15 eri riigist. Kogu tegevus toimus inglise keeles. Loe muljetest täpsemalt.

Artikkel / KonkurssLõppes Mini-Megaaju
Galerii!
Anu Saabas, 17. mai 2019

Toimus Mini-Megaaju kolmas võistlus, mille küsimused olid seotud kevade erinevate teemadega.

Marit Tarkin, 17. mai 2019

Kevad on muutuste aeg, nii ei suuda ka koolis enam kuidagi pingis istuda, kui päike särab väljas ja lausa kutsub. 8.a klassi õpilased katsetasid kirjandustunnis 20. sajandi alguses inglise kirjanike koolkonna poolt välja töötatud kirjutamismetoodikat – teadvuse voolu tehnikat. Ehk lihtsamalt öeldes leidis igaüks endale kooliõues sobiva koha ja pani 10 minuti jooksul kirja kõik, millest hing kõneles ja mida silm märkas, mõtlemata seostele, sest mõtted ilmuvad inimese teadvusesse alati korrapäratult. Kirjutatut ilmestasid tabavad pealkirjad: "Pink 09.15–09.25" või "KG mets 09.16".

Gert Lutter, 16. mai 2019

Meie konkurss Solistica on kasvulava tulevastele noortele lauljatele. Mitmed Solistical tunnustuse pälvinud noored solistid astuvad homme üles ETV säraval lauluvõistlusel "Tähtede lava".

Telesaate finaalis osalevad Emma Sepp, Solistica 2018 III koht; Miia Margaret Untera, Solistica 2017 laureaat; Sireli Salum, Solistica 2017 II koht ja Solistica 2018 ning 2019 III koht; Hans-Martti Mägar, Solistica 2019 I koht.

Soovime kõikidele lauljatele nauditavat finaalsaadet, mida me kõik saame ETVst jälgida juba reedel kell 20.00!

Inga Engso, 16. mai 2019

Maiseelik

Ai-ai-ai-ai,

uut kleiti teeb Mai!

Saab trillerine ja ülemeelik

ja lilleline see kevadseelik!

/Ellen Niit/

Madli-Maria Naulainen, 16. mai 2019

Esmaspäeval kohtusid 10. klasside õpilased endise kaitseväe juhataja kindral Riho Terrasega. Terras rääkis õpilastele oma praegusest tööst Eesti kaitsetööstus- ja robootikaettevõttes Milrem Robotics, kus ta juhib ettevõtte rahvusvahelist kaitsevaldkonda.

Reportaaż / VariaRestoran kõige kallimatele
Kristin Lauri, 15. mai 2019

14. mai õhtupoolikul muutus Kuressaare Gümnaasiumi teine korrus üheks mõnusaks restoraniks. Kokanduse klass sai endale 20 tipptasemel kokka, kes kõrvalruumis austatud ja kõige armsamaid külalisi teenindada said.

Kristin Kuningas, 7.a klass, 15. mai 2019

Teen intervjuu oma isa Kareliga, kes on õppinud kokaks, aga praegu on elektrik. Teen temaga intervjuu, sest ta on töötanud huvitavates töökohtades.

Artikkel / KonkurssKuul käidud!
Galerii!
Madli-Maria Naulainen, 15. mai 2019

11. mail toimus KGs esmakordselt Lääne-Eesti FIRST LEGO League Jr. näitus. Näitusel tutvustasid eelnevalt selleks valmistunud 6–10aastased noored oma ehitatud kuubaase ja rääkisid, milliste probleemidega inimesed Kuul silmitsi peavad seisma. Kõik meeskonnad olid teinud supertööd, nägime huvitavaid lahendusi: vaaterattaid, kaubaliine, kasvuhooneid, veesulatusruume, kaubabusse ja palju muud põnevat. Usume, et päev oli sisukas nii osalejatele kui pealtvaatajatele ja kindlasti ootame uuel aastal juba palju laiema ringi Saaremaa lasteaedade ja koolide osalemist!

Laine Lehto, 14. mai 2019

Kolmapäeval, 15. mail algusega kell 11 toimub meie kooli aulas Soome õpilasgrupi ja tütarlastekoori Vocaliisa ühiskontsert. Külalised on 15-16aastased muusikagrupi õpilased ning tulevad Linnainmaa koolist Tamperest.

Olete oodatud kuulama!

Annaliisa Lindau, 7.a klass, 13. mai 2019

Tegin intervjuu enda isaga Maano Lindauga, sest ma tahtsin lähemalt teada tema tööst ja tööülesannetest.

Artikkel / KlassiloodLepatriinud
Anu Rand, 12. mai 2019

1.c klassile meeldivad lepatriinud väga!

Meisterdasime need ka oma emadele.

Head emadepäeva!

Anni Liisi Lauk, 9.c klass, 10. mai 2019

Kuressaare Gümnaasiumi 9.c klass käis 2. mail avastamas Saaremaa karstialasid ja kurisuid.

Maria-Liisa Kuusikmaa, 7.a klass, 10. mai 2019

Siim Ennemuist on Eestis ainuke võrkpallur, kes on olnud pea igas võrkpallimeeskonnas. Nagu paljud ka teavad, oli Siim pool hooaega Saaremaal ja nüüd paari kuu eest läks üle Pärnusse. Olen uhke ka ütlema, et ta on minu onu ja väga tore inimene, kelle seltsis ei hakka mitte kunagi igav, sest temaga on alati millestki rääkida ja ise on ta ka väga hea naljasoonega.

Lelet Aavik-Part, 9. mai 2019

Terve aprillikuu kestnud Swedbank AS korraldatud konkurss #meiereis, millest võttis osa meie kooli 5.d klass, on lõppenud. 440 häälega võitis 5.d klass publiku lemmiku auhinna – Eesti Rahva Muuseumi külastuse. 4.–6. klassi vanuseastmes pälvis klass veel ka eriauhinna, milleks on Nõmme seikluspargi külastus. Täname kõiki, kes meile kaasa elasid ja meie projekti poolt hääletasid!

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii