üles
Esmaspäev, 9. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

15. september

16. september

Töötajate sünnipäevad

16. september

Anni Haandi, 23. oktoober 2019

Projekti "Rännak keskaegsel Saaremaal" raames külastasid Kuressaare Gümnaasiumi 7. klassid 14.–17. oktoobril Saaremaa muusemi ning õppisid tundma lossi ajalugu. Rühmatööna valmisid seitsmendikel Kuressaare lossi maketid.

Katrin Liiv, 23. oktoober 2019

6.–12. oktoobrini osalesid meie õpetajad Madli-Maria Naulainen, Kersti Kirs ja Katrin Liiva, koolitusprojektide juht Viktoria Bubukin ning 9.b klassi õpilased Triinu Räim ja Indrek Mäeots Erasmus+ KA2 projekti „Wonderful World of Words” kohtumisel Portugalis, Lissabonis. Projekti eesmärgiks on osavõtjate lugemis- ja kirjutamisoskuste edendamine, projektipartneriteks õpetajad ja õpilased Portugalist, Itaaliast, Leedust, Bulgaariast ja Türgist.

Merle Rekaya, 23. oktoober 2019

Kolmapäeval, 23. oktoobril kell 19 on raadio Kadi eetris 15. hooaja esimene KG noortesaade "Rendez-vous". Saate panid kokku meediakursuse õpilased, juttu tuleb imelisest Vahemere saarest Kreetast, keskkonnateadlikust eluviisist ja külas on filosoof Genadi Noa, et meenutada, milline oli koolielu pool sajandit tagasi. Mõnusat kuulamist!

Artikkel / KlassiloodSügis on saabunud saarele
Sirje Mehik, 22. oktoober 2019

5.a klassi õpilased kirjutasid sügisesi haikusid.

Tiina Kaup, 22. oktoober 2019

Krystal Sutherlandi debüütromaan "Meie keemilised südamed" on noorte üks lemmikraamatuid. Kas ka sinu?

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 18. oktoober 2019

Rahvusvahelisele Lionsi klubide rahuplakatite konkursile esitatud töö. Konkursi teemaks on sellel aastal "Journey of Peace" ehk tõlkes "Rahu teekond". Autoriks Lisetta Voronov 7.a klassist.

Gert Lutter, 18. oktoober 2019

Õpilased otsisid KG PRO´19 projektipäeva sinirohelisest organiseeritud kaosest helgemat tuleviku-reedet.

Tiiu Smidt, 18. oktoober 2019

Koolivaheajal, 21.–25. oktoobril on söökla suletud.

Lelet Aavik-Part, 17. oktoober 2019

"Iga raamat su´ga räägib omaette: mõnda loed, ja satud nagu külma vette, mõnda loed, ja satud nagu põrgukuuma, mõnes jookseb jutt, ent jutul pole tuuma, mõnda loed: sa läheks kasvõi sõtta… Mõni lamab, tumm. Ei taha kätte võtta." Just nii tabavalt kirjeldab luuletuses “Mõni raamat” lugemise maailma armastatud Eesti luuletaja Hando Runnel.

Head II kooliastme õpilased ja õpetajad! Ootame teid kõiki 7. novembril kell 19.00 esmakordselt toimuvale lugemisõhtule “ÖÖ loeb!”

Merle Rekaya, 17. oktoober 2019

Tänane sünnipäevaline Hirja Rand on matemaatikaõpetajana töötanud üle 40 aasta, sellest viimase poole Kuressaare Gümnaasiumis. Täna õnnitleme teda 85. sünnipäeval.

Tambet Kikas, Põllumajandusuuringute Keskuse mullaseire ja uuringute büroo juhataja asetäitja, 17. oktoober 2019

Keskkonnaseisund ja selle muutused on teadlaste pideva jälgimise all. Keskkonnaseire tähendab lisaks vaatlustele ka regulaarselt mitmesuguste proovide võtmist veekvaliteedi, taimetervise, jääkide, saasteainete jms kohta. Nutitehnoloogia pakub võimalusi keskkonna uurimiseks ka igale asjahuvilisele. Tuleviku-reede sinistes tundides saate näiteks kasutada äppi Science Journal.

Järgnevalt aga räägib sellest, mida jälgida Saaremaa keskkonnaseisundis, KG 12. lennu vilistlane, Põllumajandusuuringute Keskuse mullaseire ja uuringute büroo juhataja asetäitja Tambet Kikas.

Eva Mihkelson, 12.b klass, 16. oktoober 2019

Vegantoit on puu-, köögi- ja kaunviljad, teraviljatoooted, seemned, pähklid, marjad ja seened – kõik, mis ei tule loomadelt. Maailma Terviseorganisatsioon on kinnitanud, et vegantoit sobib kõigile ja igas eluetapis, sealhulgas ka lastele nii lasteaias kui koolis. Veganlus kuulub veendumusena Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooniga kaitstavate inimõiguste alla.

Emma Lotta Rand, 10.b klass, 16. oktoober 2019

4. oktoobril 2019 käis ungari psühholoog Tamàs Kigyòs LELLE2 projektiga seoses Kuressaare Gümnaasiumi õpilastele rääkimas inimese aju tööst ja kuidas on võimalik aju mõjutada ning petta. Siinkohal ülevaade loengust ja 10.b ning 10.c klassi õpilaste arvamused räägitust.

Sten Kongas, 12.a klass, 16. oktoober 2019

Ettevõtlusnädala raames sai ka meie kool osa algatusest MINU LUGU. See algatus toob kokku Eesti koolinoored ja ettevõtjad, kes jagavad oma lugu – kuidas neist said ettevõtjad või juhid ja millised on olnud nende olulisemad õppetunnid sellel teel. Eesmärk on innustada noori mõtlema ettevõtlikkusest kui hoiakust, mis suunab elus ise initsiatiivi haarama, huvi tundma ja algatama.

KG majandussuuna õpilastel oli meeldiv võimalus kohtuda Roche Eesti OÜ tegevjuhi Kadri Mägi-Lehtsiga.

Maidu Varik, 16. oktoober 2019

Uurisin praeguselt Keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialistilt, meie tulevaselt keemiaõpetajalt Irja Truumaalt, millised „rohelised“ probleemid on praegu aktuaalsed – mõeldes tulevikule.

Maidu Varik, 15. oktoober 2019

KG programmeerimise ja robootikapäevad toimuvad kahes osas: 18. oktoobril toimub KG õpilastele „päev tuleviku nimel” ja 2. novembril maakonna koolinoortele mõeldud robootikapäev.

Rootsi koolitüdruku Greta Thunbergi innustusel on alguse saanud kõigi aegade suurim protestiaktsioon kliimakatastroofi peatamiseks. Globaalse kliimastreigi meeleavaldustel on eriline tähendus reedesel päeval. Seetõttu pühendame ka meie eelseisva reede sellele, et meie tulevik jääks alles. Aga seekord me ei streigi.

Gert Lutter, 15. oktoober 2019

16. oktoober on üleeuroopaline taaselustamise päev, mille raames toimuva kampaaniaga julgustatakse inimesi rohkem sekkuma. Elustamist said proovida ka meie 8., 9. ja 10. klasside õpilased.

Arvamus / VariaAlles see oli ...
Gert Lutter, 15. oktoober 2019

Tere tulemast tagasi Meie KG tolmusesse arhiivinurka! Meie KG paberleht, mis ilmunud alates 2003. aastast, pakub meenutamiseks ohtralt materjali ning sellest rubriigist leiate 10 ja 15 aasta tagustest ajalehenumbritest kokku korjatud killukesed. Head lugemist!

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii