üles
Esmaspäev, 9. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

15. september

16. september

Töötajate sünnipäevad

16. september

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Keidi Välisson
Reet Lasn, 2. detsember 2019

Keidi on 26. lennu vilistlane, tema klassijuhatajaks oli Ester Kuusik. Praeguseks on Keidi oma elu sisse seadnud Inglismaal, Brightonis.

Gert Lutter, 2. detsember 2019

Stuudios on Matis Vahter, Nete Jurask ja Mariann Rehesaar. Räägitakse haridusest ja lugemisest. Saatekülalisteks Martin Vesberg ja Marit Tarkin. Head kuulamist!

Teade / ÕppetööLeitud!
Toimetus, 2. detsember 2019

Võtmed kadunud? Ei pääse enam keldrisse või hoopis postkasti kallale? Tunned ära oma Suurbritannia lippu kõhu peal kandvat karu kujutava võtmehoida või hoopis oma kalli kaelaketi M-tähest ripatsiga?

Suures koolimajas kaob ja leitakse asju kogu aeg, alati tasub haldustoast uurima tulla!

Ja kallid vanemad – otsima tasub tulla ka kadunud riideesemeid, sest lõputult neid alles hoida ei saa!

Virge Lember, 2. detsember 2019

Mehhikopärased puuristile keritud värvikirevad kaunistused on erineval kujul levinud mitmel pool Lõuna-Ameerikas. Mehhikos Ojo de Dios´e ehk Jumala silma nime kandvaid sümboleid on lihtne ja huvitav ise teha ning usutakse, et need aitavad näha ja mõista seda, mis inimsilmale muidu arusaamatuks jääb. Klassiruumi seinal peaks seega neist kasu olema küll!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Interjöör Ermitaažist. / Helena PaisteInterjöör Ermitaažist. / Käti Saar„Kolm graatsiat“, Ermitaaž / Kerli Mägi
Ene Pidmann, 29. november 2019

9. klassi õpilased jäädvustasid oma mälestusi kultuurireisilt Peterburi Ermitaaži. Tööde autorid on Helena Paiste, Käti Saar ja Kerli Mägi 9.c klassist.

Gretten Vaga, 12.a klass, 28. november 2019

Inspira lugudesari jätkab oma rada solistiõppe teel. Sel korral räägime Laine Lehtoga tema muusikalisest eluteest ning tema andekatest õpilastest.

Gustaof Bartholomeus, 28. november 2019

Käes on lennusõit Austraaliasse. Sealsetest takistustest ja huvitavatest juhtumistest loe juba altpoolt.

Hedili Nõu, 12.c klass, 28. november 2019

Neljapäeval, 21. novembril toimus Tallinnas Alexela Kontserdimajas juba 15. korda suur noortekonverents Lahe Koolipäev.

Ülle Jasmin, 27. november 2019

Lapsed arutlesid, mida võiks mõelda jaanalind Kuressaare Gümnaasiumis jalutades.

Merle Rekaya, 27. november 2019

Kolmapäeval, 27. novembril kell 19 on raadio Kadi eetris KG noortesaate „Rendez-vous“ 15. hooaja kolmas saade. Seekord räägivad Matis Vahter, Nete Jurask ja Mariann Rehesaar haridusest ja lugemisest. Stuudios on külas Martin Vesberg SÜGist ja KG emakeeleõpetaja Marit Tarkin. Mõnusat kuulamist.

Artikkel / KlassiloodKülalised 6.b klassi tundides
Gert Lutter 6.b klassi eesti keele tunnis / Grete PihlAnnes Lõbus klassijuhatajatunnis / Grete PihlMarje Altrov 6. klassi tunnis / Gert Lutter
Grete Pihl, 26. november 2019

Igapäevase koolitöö põnevamaks muutmiseks on tore, kui vahel seisab klassi ees õpetaja asemel keegi teine. 1. trimestril käis 6.b klassi tundides kolm huvitavat inimest.

Ave Jõgi, 26. november 2019

Laupäeval, 23. novembril 2019 toimus inglise keele olümpiaad kaheksandatele ja üheksandatele klassidele. Ka meie koolist oli osavõtjaid, kes soovisid end maakonna eakaaslastega inglise keele vallas võrrelda. Samuti rõõmustavad meie kooli õpilaste esikolmiku kohad.

Gert Lutter, 25. november 2019

Kaks nädalat tagasi käisid kõik gümnaasiumiklassid oma esimese kooliastme sõprusklassidele marti jooksmas. 1.b klassile meeldis see nii väga, et nad tahtsid vastukülaskäiku teha. Lisaks 10.b klassile jõudsid nad oma kadripäeva programmiga kogunisti veel nelja klassi juurde! Ja loomulikult oli koolimajas kadrisantide seltskondi rohkemgi liikumas! Lisaks sellele sai aulas osaleda Kristin Lauri korraldatud kadripäeva viktoriinis, tantsida ja mängida kadrimänge.

Ilusat kadripäeva jätku!

Erika Oeselg, 11.a klass, 25. november 2019

Suur Teatriõhtu 2019 teatrilaev on sadamasse jõudnud. Neljapäeval, 22. novembril toimus meie koolis gümnaasiumiklasside teatriõhtu teemal „Sellest saab veel asja!“. Lavale astusid 9 gümnaasiumiklassi. 11.a klass tegutses aktiivselt ajakirjanikerollis, et koguda nii pealtvaatajate kui ka žüriiliikmete muljeid, arvamusi ja nõuandeid. Siinkohal, armsad lugejad, lugege, mõelge ning pidage plaani juba järgmiseks aastaks.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Raul Vinni
Eve Tuisk, 25. november 2019

KG 18. lennu vilistlane Raul Vinni on ajakirjanik. Aga mitte ainult. Ta lohesurfab, jookseb maratone, laulab kooris – sest üks õige Saare mees peabki ju seda tegema –, kujundab, küpsetab. Ja kõigele lisaks on ta järgmise Saaremaa laulupeo üks idee autoreid ja eestvedajaid.

Ave Jõgi, 24. november 2019

Päris tähendusrikas on asjaolu, et kaheksakümnendate lõpus oli Kuressaare Gümnaasiumi läheduses liikumas kaks autot – Kusti Koka sinine Moskvitš ja Metsküllide kollane Žiguli, millega Ivar kalli kaasa Sirje tööle sõidutas. Tänase juubeliartikli jaoks sõprade-kolleegide juures „pinda sondeerides“ olid nad ka täna kõigi meenutustes ikka n-ö ühel pildil.

Artikkel / Kultuur25. november on kadripäev!
Youtube video!
Anu Liik, 23. november 2019

Alles müdistasid meil mardid mööda maja ringi, nüüd on käes kadride kord. Seega – pühapäeval kõik kadrisanti tegema ja esmaspäeval tähistame kadripäeva koolis tantsude ja mängudega!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Eduard Wiiralt „Lamav tiiger“. 1937 / Raul KilumetsEduard Wiiralt „Berberi tüdruk kaameliga“. 1940 / Mariliis MaasikEduard Wiiralt „Berberi tüdruk kaameliga“. 1940 / Hugo Pool
Ene Pidmann, 22. november 2019

8. klassid õppisid tundma eesti graafiku Eduard Wiiralti loomingut ja kujutasid seda. Tööde autorid on Raul Kilumets, Mariliis Maasik ja Hugo Pool.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii