üles
Laupäev, 7. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. september

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

Töötajate sünnipäevad

7. september

Merle Rekaya, 29. mai 2020

Täna on sünnipäev KG ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajal ning haridustehnoloogil Madli-Maria Naulainenil.

Kuidas portreteerida hoolivust, sära ja tarkust? Lasime seekord seda teha nii sünnipäevalisel endal kui ka tema headel kaasteelistel. Meie KG soovib meie Madlile palju-palju õnne 40. sünnipäevaks!

Marit Tarkin, 28. mai 2020

Kuigi kevad ja eksamiks ettevalmistamine tuli sel aastal visnapuulikult „tiu-tiu ja teisiti“, on fakt, et eesti keele riigieksam koputab uksele. KG abituriendid on teinud tõsist tööd. 42. lend sai katsetada Innoves e-eksamit, teie õpetajad said kaasa rääkida eksamiarenduses ja analüüsida tehtud töid. Me õpetajatega usume, et olete valmis. Kes tunneb, et närv sees, jalutage looduses, lugege head ajakirjandust, mõelge enda rollile siin, meie väikeses Eestis Saaremaal, kus olete üht olulist etappi elus lõpetamas. Mida olete õppinud, mida teate ja millist maailma hakkate ise ehitama, kuidas, neile küsimustele leidke iseendas vastus! Mida teised peaks tegema, seda teavad nemad:-) Aga NB! ...

Inge Jalakas, 27. mai 2020

Igal õppeaastal valib Inspira huvikool oma töötajate hulgast parima ringijuhi ja juhendaja. Kohe lõppev õppeaasta on küll mõnevõrra lühem olnud kui tavaliselt, kuid tunnustust väärivaid töötajaid on meil palju.

Uudis / Õppetöö42. lennule. Tutipäevaks
Youtube video!
Eve Tuisk, 26. mai 2020

„Päev vaikselt pilvevarjus lahkub meist,

kuid jätab jäljed meist kõigist varjudes ...“

Mõnikord on hea mõelda, kui tore oleks elu ilma muredeta. Ometi on päikesepaiste pärast tormi tihti säravam ja nauditavam kui pärast pilvituid päevi. Keerulisele ajale järgnevat õnnetunnet oskame rohkem hinnata kui rõõmu lihtsal ajal. Jah, inimene vajab kujunemiseks ning olemiseks mõlemat – nii päikest kui ka pilvisust. Täna paistab päike, teie auks, abituurium!

Maren Asumets, 26. mai 2020

Pärast segaseid aegu ja pikki arutelusid on lõpuks selgunud kaheteistkümnendike lõpuaktuse kuupäev – 42. lennu abituriendid saavad küpsustunnistused 1. juulil.

Uued arvutused näitavad, et lõpetamiseni on jäänud 37 päeva. Sõna saab 12.c klassi juhataja Maren Asumets.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Grete Kaal
Eve Tuisk, 25. mai 2020

Grete Kaal lõpetas kolm aastat tagasi Kuressaare Gümnaasiumi – kuldmedaliga. Ometi tekitas gümnaasiumiaeg temas omajagu stressi, kuna ta tegeles küll mitmete erialadega, kuid ühegagi neist väga süvitsi ei läinud. Seega oli keeruline otsustada, mis saab edasi. Nüüd on ta Tartu Ülikooli arstitudeng, kes möödunud kriisi ajal Kuressaare haiglasse omal soovil appi tuli. Ta leiab, et KG on mänginud väga suurt rolli selles, milliseks inimeseks ta kujunenud on.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Külli Mänd, 22. mai 2020

Makropiltide võluvast maailmast saadab meile töö 8.a klassi õpilane Kristin Kuningas.

Toimetus, 22. mai 2020

Saaremaa Gümnaasiumi direktor Ivo Visak Kuressaare Gümnaasiumi tegemisi uudistamas.

Gert Lutter, 21. mai 2020

Just täna oleks pidanud toimuma tutipäevaaktus Kuressaare Gümnaasiumi üheksandikele. Selja taga oleks olnud nädal veesõda ja tralli koolimajas ning ees oleksid ootamas eksamid.

Ülle Räim, 21. mai 2020

Vahel jäävad võidud alla kaotustele, millest on sageli kordades enam õppimise ja kogemuse omandamise võimalusi.

Olle Arak, 19. mai 2020

28. aprillil osalesid noored füüsikahuvilised üle terve Eesti Tartu Ülikooli teaduskooli poolt korraldatud veebipõhisel füüsikaviktoriinil „Spekter“. Kõikide vanuserühmade peale kokku oli osavõtjaid 1396. Kuressaare Gümnaasiumi parimaks tulemuseks oli 10.a klassi õpilase Robin Ajangu 9. koht 10. klasside arvestuses.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Linnahalli katus, plaan / Kertlyn KiilLinnahalli katus, vaade / Kertlyn Kiil
Ene Pidmann, 15. mai 2020

Arhitektuurikonkursi teema sellel aastal on Tallinna Linnahalli katuse kujundamine. Töö autor on Kertlyn Kiil 9.c klassist.

Heidi Carolina Martinsaari, 1. klassi õpilase ema, 12. mai 2020

Leheveergudel on sõna saanud õpilased ja õpetajad, jaganud pilte ja nõuandeid eriolukorraga toimetulemiseks. Meie KG uuris ka lapsevanematelt, mis on nende kogemused, ootused ja lootused praeguses olukorras.

1. klassis käiva lapse ema Heidi Carolina Martinsaari leiab, et kodu peab olema puhkamiseks. Töö ja õppimine jäägu ikka kontorisse ja kooli.

Artikkel / Klassilood2.a klassi lilled emale
Lilled / 2.a klassVeebitund / 2.a klass
Kaari Maidle, 11. mai 2020

2.a klassi emad said sellised veebitunni raames meisterdatud kaunid lilled.

Eve Tuisk, 7. mai 2020

Eriline aeg nõuab erilisi inimesi! Eriline aeg nõuab Maidu Varikut. Kui kooli 40. juubelil uurisime koolilehes, mis või kes annab KG-le näo, oli üheks vastuseks just Maidu. On heameel tõdeda, et praegusel keerulisel ajal peab Maidu jätkuvalt tähtsaks inimeseks jäämist, inimlikuks jäämist kooliprogrammi meeleheitliku läbimise kõrval. Jah, aeg soosib digilahendusi, neid Maidu lemmikuid, kuid ta on säilitanud kaine mõistuse ja kutsunud seda tegema ka meie õpetajaid nende tervise säästmiseks. Otse loomulikult on ta õppealajuhatajana meenutanud distantsõppe erinevaid e-õppe võimalusi, kuid meie koolile omaselt on ta jätnud õpetajatele võimaluse valida – tuttavama ja turvalisema kasuks.

Gert Lutter, 7. mai 2020

4.–10. mail toimub kahe kooli liikumiskilomeetrite kogumise võistlus, milles osalevad nii õpilased kui töötajad.

Kolme päevaga on koolid kogunud 11 427 kilomeetrit, mis on natuke vähem kui kolmandik eesmärgist!

Artikkel / Klassilood3.b lilleline emadepäev
Ülle Jasmin, 7. mai 2020

Saabuva emadepäeva puhul tegid 3.b klassi õpilased emadele ja vanaemadele lilli. Soovime kõigile kaunist lillelist emadepäeva!

Gert Lutter, 5. mai 2020

4.–10. mail toimub taas kahe suure omavaheline mõõduvõtt. Pallimängude asemel on seekord kavas hoopis suur liikumiskilomeetrite kogumise võistlus, kus osalevad nii õpilased kui õpetajad.

Esimesel päeval korjasid kaks kooli kahepeale kokku 3308 km. Eesmärgiks seatud maakerale tiiru peale tegemisest jääb seega puudu veel vaid 36 767 km!

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii