üles
Laupäev, 7. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. september

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

Töötajate sünnipäevad

7. september

Gert Lutter, 28. oktoober 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

5.c valis oma klassi kaastööde seast välja Karola Lemberi kauni loodusfoto, mille juurde kirjutavad nii: „Vaheaeg on selline mõnus aeg, kus ollakse koos oma sõprade ja perega. Meie viibisime palju õues, tegime sporti, küpsetasime, lugesime, mängisime, käisime võistlustel või laagris ja tegime perega väljasõite. Selle pildiga saab kõige paremini kokku võtta emotsiooni, mida vaheaeg meile tähendas.“

Järgmisel nädalal vaatame, mida näitab meile 10.c klass. Kohtume!

Jaana Puksa, 28. oktoober 2020

Ka sel õppeaastal tutvustame meie õpilaste kooli kõrvalt töölkäimisi ning uurime, mida nad ise sellest arvavad, miks nad seda teevad ja kuidas õnnestub omavahel ühendada õppimine ja töö.

Robin Vaga on noormees, kes õpib 11.c klassis ning kellele meeldib korvpall. Suvel aga töötas Robin puurkaevumeistrina. Olgu – esialgu küll puurkaevumeistri abina, aga ikkagi!

Merle Rekaya, 28. oktoober 2020

Kolmapäeval, 28. oktoobril kell 19 on raadio Kadi eetris 16. hooaja teine KG noortesaade „Rendez-vous“. Saate panid kokku meediakursuse õpilased Kaie Saks, Karita Aunbaum, Emma Kuusik, Sigrid Kaevand, Liisabel Rang, Aiko Suuster, Käroli Murd ja Agur Pihlas. Saade on seekord igasuguse tervise teemaline, külas on dr Edward Laane, füsioterapeut Elo Jõgi, vaimse tervisega tegeleja Gloria Org ja noortekeskuse juht Anneli Meisterson. Mönusat kuulamist!

Video / VariaÕppimine ja mälu
Sander Suurhans, 28. oktoober 2020

Koolis on õpilastel igapäevane väljakutse õpitava meeldejätmine, õpetajatel samas niiviisi õpetamine, et õpitu õpilastele paremini meelde jääks. Alljärgnevast põnevast videost saab ajuteadlase Jaan Aru vahendusel põgusalt teada sellest, millised ajuprotsessid on õppimise ja mälu aluseks ning kuidas neid teadmisi kasutada õpetamises ja õppimises.

Tiia Kuusk, 27. oktoober 2020

Vabariikliku mõttespordi olümpiaadi I etapp toimub juba 23.–27. novembril. Mõttespordi olümpiaadi eesmärk on populariseerida mõttesporti koolinoorte seas, meie kool on osalenud sellel internetipõhisel võistlusel alates 2014/15. õppeaastast.

Kutsun võistlema nii eelmistel aastatel osalejaid kui liituma ka uusi huvilisi.

Ruth Rist, 27. oktoober 2020

Eesti vanasõna ütleb: „Targaks ei sünnita, targaks õpitakse.“

Maria Koppel, 27. oktoober 2020

Käes on sügis ja taas on käes ka Saaremaa Osaluskohvik, mis on kohtumiskohaks noortele (8.–12. klass) ning noortemeelsetele, ametnikele ja otsustajatele.

Maria Koppel, 26. oktoober 2020

Halloween´i tähistamine on KGs muutunud juba traditsiooniks. See on kogu kooli noorte omaalgatuslik soov kostümeerida ennast kollideks, nõidadeks ja vampiirideks. Kõik ootavad juba põnevusega ja teevad ettevalmistusi, et just tema kostüüm oleks eriti hirmutav.

Artikkel / VariaToimetuse köögipoolelt
Eve Tuisk, 26. oktoober 2020

Seekordne peategelane toimetuse köögipoolel on rohttaim, mida Pöide rahvas iseloomustab nii: „Ise haljas, perse paljas, kükitab künka otsas.“ Jaa, just, arvasid ära – see on kõrvits. Kuna öeldakse, et inimene sööb ka silmadega, on väga oluline toidu värv. Üha pimenevas ajas on mu meelest tore oma toidulauale rohkem päikest tuua. Kõrvits seda kindlasti suudab.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ühe koondumispunktiga perspektiiv / Mariliis MaasikÜhe koondumispunktiga perspektiiv / Raul KilumetsÜhe koondumispunktiga perspektiiv / Birgit Truu
Ene Pidmann, 26. oktoober 2020

9. klasside õpilaste ühe koondumispunktiga perspektiivitööd. Autoriteks on Mariliis Maasik ja Raul Kilumets 9.b klassist ja Birgit Truu 9.c klassist.

Artikkel / Õppetöö6.a sügismatk
Kessu Hollo, 6.a klass, 22. oktoober 2020

Vahetult enne vaheaega käis 6.a klass matkal. Alustasime jalgsimatka Kuressaare Suursilla juurest, liikusime mööda Põduste jõe äärset kallasrada ja lõpetasime jõe suubumiskohas merre.

Gert Lutter, 21. oktoober 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

5.b klassi eelmisest nädalast välja valitud foto juurde kirjutab klassijuhataja Ülle Räim: „Liikumistund igasse päeva! Nii arvab 5.b, kes sõitis jalgratastel klassijuhataja tunni raames Titeranda.“

Järgmisel korral näeme 5.c klassi vaheajanädalast tehtud fotot! Kohtume!

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Kristiina Maripuu
Eve Tuisk, 20. oktoober 2020

24. lennu vilistlane Kristiina Maripuu on Kuressaare Gümnaasiumist kaasa võtnud mitmed väga head sõbrad ja julguse uutest väljakutsetest kinni haarata. Ehkki ta on hariduselt filoloog, pole ta õpetajana klassi ees seisnud rohkem kui vaid mõned korrad – külalisõpetajana ja programmi Tagasi Kooli raames. Ometi leiab ta, et filoloogi taustast on tema töös alati kasu olnud – seda nii Kuressaare linnavalitsuses kui ka Saaremaa vallavalitsuses.

3.b ilusad käekirjad / 3.b klassÕpilaste arvates kõige ilusam käekiri klassis / 3.b klass
Merle Tustit, 20. oktoober 2020

Just see lausealgus on tuttav kõikidele väikestele ja suurtele lugejatele, kes on lugenud muinasjuttu „Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi“.

3.b klassi lastel oli enne vaheajale minekut aga küsimus, kelle käekiri on kauneim klassi seinal. Ja peeglikeseks olid nad ise.

Margit Düüna, 19. oktoober 2020

23. täiskasvanud õppija nädala raames tunnustas Saaremaa vallavalitsus aasta tublimaid tegijaid täiskasvanuhariduse valdkonnas. Täiskasvanud õppija nädala raames tunnustatakse aasta õppijat, õpitegu, õppijasõbralikku tööandjat ja koolitajat. Igal kevadel ootab Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon Andras eelpool nimetatud tiitlitele kandidaate. Sel aastal esitas koolituskeskus Osilia aasta koolitaja tiitlile meie kooli haridustehnoloogi, õpetaja ja koolitaja Madli-Maria Naulaineni ning aasta õppijasõbraliku tööandja tiitlile Baltic Workboats AS-i. Mõlemad kandidaadid said maakonna tasandil tunnustatud.

Artikkel / VariaTahtejõud on edu võti!
Inge Jalakas, 19. oktoober 2020

Oscar Wilde on öelnud: „Ma suudan vastu panna kõigele peale kiusatuse.“ Teadlased on jõudnud arusaamisele, et inimesed kulutavad tervelt neljandiku päevast, et vastu panna ihadele, kuid see õnnestub vaid pooltel kordadel.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Sügislilled / Natali AbelSügislilled / Kristel SaldaPäevalill kui päike / Eliise Käen
Ene Pidmann, 16. oktoober 2020

Sügislillede kompositsioone näitavad meile Natali Abel ja Kristel Salda 6.b klassist ning Eliise Käen 2.a klassist.

Paula Nõmme, 11.a klass, 15. oktoober 2020

Kohe on lõppemas esimene veerand, õppetöö on täies hoos ja nii ka õpilasesindus!

Kaks nädalat tagasi läks lukku õpilasesinduse uute liikmete värbamine. Sel aastal lisandus meie koosseisu kolm liiget: Sandra-Maria Roosipuu, Kristina Teern ja Maria Liis Metsküla. Samuti valisime uued asepresidendid, kelleks said põhikooli astmest Miia Põder ja gümnaasiumist Greteliis Nisu. Presidendi ametis jätkab õpilasesinduses meie usin Katariina Aulik.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii