üles
Laupäev, 7. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. september

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

Töötajate sünnipäevad

7. september

Tiina Kaup, 13. november 2020

Austraalia kirjaniku Nat Amoore’i „Koolihoovi miljonäri saladused“ on kahe parima sõbra, Tessi ja Toby lõbus ning õpetlik lugu. Nad leiavad oma tagaaiast koti, milles on miljon dollarit.

Järgneb pöörane, keerdkäike täis seiklus, mis tõestab, et miljoni dollari kulutamine polegi nii lihtne, kui oled kümneaastane. See on lugu sõprusest, perekonnast ja paljudest asjadest, mida raha eest osta ei saa … ja natuke ka neist, mida osta saab.

Lelet Aavik-Part, 13. november 2020

Juba nädala pärast näeme teatriõhtu laval gümnaasiumiklasside lavaküpseks saanud etendusi. Kes on esimene, kes teise poolaja viimane? Vaata esinemisjärjekorda siit!

Artikkel / KultuurSanditamine KGs
Kaie Saks, 12.c klass, 13. november 2020

9. novembril oli kooli peal näha kasukates ja maskides marakratte. Kuid olge mureta, polnud need keegi muud kui mardisandid.

Mariliis Maasik ja Silvia Laur 9.b klassist, 12. november 2020

Teisipäeval, 10. novembril toimus Kuressaare Gümnaasiumi aulas Väike Teatriõhtu, milles osalesid kooli 7.–9. klassid. Teatriõhtu oli pühendatud Andrus Kivirähki 50. juubelile ja laval mängiti Kivirähki loomingut.

Esinejaid hindas žürii koosseisus: Eve Tuisk, Kai Kallas, Tiina Kaup, Jan Jõgi ja Mihkel Vendel.

Artikkel / Klassilood1.c klassi talveootus
Inna Vann, 12. november 2020

1.c klassi lapsed ootavad talve. Nad meisterdasid käpikuid, et ikka kätel soe oleks. Hando Runnel on kirjutanud toreda luuletuse soojadest käpikutest.

Lelet Aavik-Part, 12. november 2020

Üks tark mees on kunagi öelnud, et õpetajad ei peaks õpetama õpilasi tundma tähtsamaid teoseid, vaid õpetama lugemist armastama. Lugemine ei võrdu pelgalt kohustusliku kirjandusega, maailmas on veel miljoneid põnevaid raamatuid! Tuleb vaid leida see õige, mis paneb sind lugemist armastama. Kui tunned, et lugemine ei ole sinu meelistegevus, siis üritus „ÖÖ loeb!“ on just sinule. Anna raamatutele võimalus end sulle tõestada! Kui aga armastad lugemist ja raamatuid üle kõige, siis pead ka sina sel õhtul kindlasti koolimajas kohal olema!

Paula Nõmme, 11.a klass, 12. november 2020

MiniÕE, halloween ... Mida veel?

Kristin Lauri, 11. november 2020

Möödunud nädalavahetusel oli isadepäev ja selleks puhuks võtsid kokandusringi noored ette kokkamise, mis oli pühendatud nende isadele. Koos valmistati igale isale pulgakook, retsepti sisse on soovituslikult lisatud terve kuhjatäis armastust, et pulgakoogid eriti maitsvad saaks.

Artikkel / ÕESaaremaa Osaluskohvik
Galerii!
Paula Nõmme, 11.a klass, 11. november 2020

Reedel, 6. novembril toimus Saaremaa valla noortevolikogu läbiviimisel Kuressaare Gümnaasiumi aulas Saaremaa Osaluskohvik. Sel päeval toimusid üle Eesti osaluskohvikud lausa 16 erinevas kohas. Aulasse oli kogunenud ligi 60+ noort, mitmed ametnikud, otsustajad ja spetsialistid üle kogu Saaremaa: Kuressaarest, Valjalast, Leisist, Kärlast jne, inimesi oli lausa ka Muhust!

Gert Lutter, 11. november 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

9.c klassi foto on tänu eile toimunud Väikesele Teatriõhtule loomulikult näitekunstiteemaline ja kirjutavad nad selle kohta nii: „Meie klassi nädalad on viimasel ajal olnud käsikäes läheneva teatriõhtuga ja nii ka see nädal: proovid ja veel kord proovid!“ Pildi autoriks on Säde Leen Holm.

Järgmiseks jälle üks üheksas – seekord b-klass. Kohtume!

Lelet Aavik-Part, 11. november 2020

Seoses keerulise olukorraga COVID-19 levikul toimub Suur Teatriõhtu 2020 vaid Kuressaare Gümnaasiumi 10.–12. klassi õpilastele ja töötajatele. Soovime ennetada võimalikke probleeme ja tühistame vilistlaste eelregistreerimise Suurele Teatriõhtule.

Kogu üritus on järelvaadatav YouTube´i keskkonnas, jagame teiega toimunut ka Meie KG vahendusel.

Soovime kõigile parimat!

Kristin Lauri, 11. november 2020

Juba mitmendat aastat täitub terve Kuressaare Gümnaasium mardipäevaks QR-koodidega. Ka tänavu võis QR-koodide tagant leida põnevat infot martide ja mardipäeva kommete kohta. Lisaks peitusid koodide taga ka mitmed ülesanded, mida lahendades sai tasuks suu magusaks.

Eve Tuisk, 10. november 2020

Üldpädevused. Läbivad teemad. Seosed. Tervikpilt. Kes meist ei teaks, kui oluline on õppeainete omavaheline lõiming. Anni teab täpselt ja jagab seda teadmist innukalt ja särasilmselt kolleegidele! Tema ongi lõimingu maaletooja meie koolis. Tema on see, kes pani õpetajad koos tööle 7. klasside keskaja lõiminguprojektiga, aga mitte ainult! Kevadel kutsus ta kolleegid õppereisile, kus koguti inspiratsiooni teiste koolide ja raamatukogude varal, töötati välja lõimitud õppe projekte ja õppemänge. See päädis sügisesel vaheajal inspireeriva arenduspäevaga, kus lõimingurühmad oma tulemit esitasid. Seega on Anni teise ja kolmanda kooliastme lendude lõiminguprojektide eestvedaja. Nüüd pole muud ...

Aiko Suuster, 12.b klass, 10. november 2020

Kettagolf on spordiala, mis on viimaste aastate jooksul Saaremaal järk-järgult levinud. Suures osas tegi selle võimalikuks KG 13. lennu vilistlane Indrek Kelder.

Madli-Maria Naulainen, 9. november 2020

Järgmisest sügisest alustab tegevust uus põhikool – Nooruse Kool. Loodav kool kannab edasi Kuressaare Gümnaasiumi missiooni koolist, kus on hea õppida ja töötada ning kust saab tugeva aluse edasiseks eluks ja õpinguteks. Seda väljendab ka meie praegune tunnuslause „KG – ja tahadki koolis käia!“ Otsime uuele koolile uut tunnuslauset, mis iseloomustaks meie püüdlusi, tõekspidamisi ning nooruslikku värskust.

Madli-Maria Naulainen, 9. november 2020

Mardipäev on eesti rahvakalendri kombestikus laialt levinud ja tuntud sanditamispäev. Sanditamiskommet on peetud läänemeresoome hingekujutelmast välja kasvanud kombeks või Lääne-Euroopa kultuurilaenuks. Hingedeaja sisse või lõppu jäävat mardipäeva on seostatud surnute mälestamisega. Nagu maagiliste toimingute puhul omane, joostakse mardisanti tähtpäeva eelõhtul ehk täna. Mardipäevaks pidid kõik põllutööd lõpetatud olema. Mardipäev lõpetas välitööd ning alustas talviste tubaste tööde perioodi.

Olle Arak, 9. november 2020

Laupäeval, 7. novembril said KGs kokku rohkem kui poolsada noort robootikahuvilist Aste Põhikoolist, Lümanda Põhikoolist, Mustjala Lasteaed-Põhikoolist, Salme Põhikoolist, Kuressaare Vanalinna Koolist, Saaremaa Ühisgümnaasiumist ning Kuressaare Gümnaasiumist.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Lõbusate värvide pidu! / Kirke NiitRuudu- ja triibulill / Lisete Eerik
Ene Pidmann, 6. november 2020

Värvimaailm! 1.–2. klassi kunstiringi õpilaste viltpliiatsitööd. Autoriteks Kirke Niit ja Lisete Eerik.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii