üles
Reede, 6. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

6. september

7. september

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

Töötajate sünnipäevad

7. september

Inge Jalakas, 24. mai 2021

1. juunil tähistatakse ülemaailmset lastekaitsepäeva, mille eesmärk on juhtida tähelepanu laste heaolule ja õigustele ning lastekaitse tähtsusele. Sel päeval toimuvad üle maailma mitmesugused lasteüritused.

Artikkel / PersonaaliaPalju õnne, Katrin Kannik!
Toimetus, 24. mai 2021

Igas õies on killuke päikest,

mis saatmas Su töid ja Su käike.

Igas õies on naeratus peidus,

igas õies üks õnnesoov leidub!

Armas Katrin! Üks õige pikk õnnitluskaart sinu tänasesse päeva, sest ühele tavalisele sünnipäevakaardile ei mahuks kõik need killukesed, naeratused ja õnnesoovid lihtsalt ära. Ja nagu ütleb rahvatarkus – mida pikem kaart, seda rohkem õnne!

Palju-palju rõõmu ja kõike head soovib sinu 2.c klass ja kõik kolleegid Kuressaare Gümnaasiumist!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Koroonapiir! / Anette LõbusDistantsõpe / Merit MetsVideotunni deja vu / Keitlin Köster
Ene Pidmann, 21. mai 2021

Meenutusi lõppenud distantsõppest. Autoriteks on Anette Lõbus, Merit Mets ja Keitlin Köster 8.b klassist.

Eve Tuisk, 20. mai 2021

„Päike lõõmab taevas, varju minna pole aega,

aina annan gaasi, puhtaks pühin tuuleklaasi.

Mõni eksam on veel jäänud – tühiasi on see:

juba tuntud käänud, lõppemas on gümnaasiumitee ...“

Aga see on ju alles algus! Teekond jätkub, sest inimene on kogu aeg teel! Teie kool Kuressaare Gümnaasium on olnud väravaks, kust olete kaasa saanud julguse ja mõtteviisi, tarkuse ja eluvaimu. Ja nüüd uhkelt edasi!

Artikkel / KlassiloodVärvikirev kevad
Värvikirev kevad / 2.a klassVärvikirev kevad / 2.a klassVärvikirev kevad / 2.a klass
Inga Engso, 19. mai 2021

2.a klassi lapsed naudivad päikselist, rõõmsat, värvilist ning õiterohket kevadet.

Tiia Kuusk, 19. mai 2021

Lõppenud on selle õppeaasta mõttespordi olümpiaad, meie koolist osales 32 õpilast ja osalejate arvu poolest oli KG 8. kohal.

Reet Lasn, 19. mai 2021

Suguvõsa legend räägib lugu sellest, kuidas Merle sündis. Oli pioneeriorganisatsiooni aastapäev ja Merle ema oli juba varakult Muhust linna tulnud, et õigel ajal haiglasse jõuda. Kui see õige hetk kätte jõudis, siis olla parasjagu mööda Tallinna tänavat tulnud pioneeride paraad. Oli vaja maja ees oodata, et pioneerid mööduksid, ja siis asuti jalgsi haigla poole teele. Merle sündiski pioneeride pidupäeval.

Marit Tarkin, 19. mai 2021

Soodsate juhuste kokkulangemine viis selleni, et KG väitlejaid treenis kolm kuud meie vilistlane Richard Kesküla. Koos sai iga kord väideldud ja noored said osaleda ka ingliskeelses debatis koos lätlastega. KG väitlusklubi sai supertreeningu ja õpitu pealt on noortel juba julgem edasi liikuda. Mida Richard ise tehtust arvab, seda uurisime aga temalt endalt.

Käti Saar, 10.a klass, 18. mai 2021

Kiirmood on disaini-, tööstuse- ja turundusmeetod, mis on keskendunud kiirelt muutuvale ja ka kiirelt tarbijani jõudvale süsteemile. Tooted on valdavalt väga odavad ja halva kvaliteediga. Kiirmoe ajaloo ja mõju inimesele valisin enda uurimistöö teemaks ja järgnevates artiklites toon täpsemalt välja, milliseid fakte uurides avastasin. Tänases esimeses loos keskendun ajaloole. Meeldivat lugemist!

Laivi Jürisson, 18. mai 2021

22. õpilaste ajalooalaste uurimistööde võistlus Eesti Vabariigi Presidendi auhindadele kuulutati välja 1. septembril 2020. KG 12.a klassi õpilane EEVA HELGA KUPITS saavutas loovtööde kategoorias I koha.

Ave Jõgi, 14. mai 2021

2018. aastal alguse saanud ja järjest 3 aastat väldanud Erasmus+ poolt rahastatud rahvusvaheline projekt on koostööks kokku toonud erinevate riikide õpetajate meeskonnad töötamaks ühise eesmärgi nimel – kuidas õpetajatena saame aidata enda õpilastel efektiivsemalt õppida, sellega seoses ka edasises elus paremini toime tulla.

Teade / ÕppetööÕppetöö alates 17. maist
Juhtkond, 14. mai 2021

Alates 17. maist on koolis kõik õpilased ja tunnid toimuvad tunniplaanijärgselt.

Koolimaja avatud kell 7.00–18.00, laupäeval ja pühapäeval suletud.

Koolimajas viibijad peavad rakendama kõiki ettevaatusabinõusid nakkuse leviku piiramiseks. Hoiame distantsi, desinfitseerime käsi, kanname maski.

Siseruumides peavad kandma maski nii õppijad kui asutuse personal. Maski ei pea kandma alla 12-aastased lapsed või inimesed, kellel maski kandmine ei ole tervislikel põhjustel või tegevuse iseloomu tõttu või muid olulisi põhjuseid arvestades võimalik. Sama kehtib huvitegevuse ja täiendkoolituse puhul.

Artikkel / Personaalia„Toimik nr 4-4: M. Varik"
Gert Lutter, Eve Tuisk, 14. mai 2021

Maidu Uno p. VARIK on sündinud 1961. aastal Saaremaal Kingissepas õpetajate perekonnas. Tal on õde. 1979. aastal lõpetas Kingissepa 2. Keskkooli autoõpetuse klassi. Samal aastal asus õppima TRÜ ajaloo osakonda, kus spetsialiseerus kitsamalt arheoloogiale. Diplomitöö koostas Kodavere kihelkonna esiajaloolistest muististest.

Pedagoogilise praktika sooritas Tartu 7. Keskkoolis. Ilmnesid tema väga head eeldused õpetajatööks. Andis sisukaid, hästi näitlikustatud tunde, saavutas õpilastega asjaliku kontakti, osales aktiivselt klassivälises töös. (Väljavõte TRÜ ajalooteaduskonna ajaloo-osakonna 1984. aasta lõpetaja iseloomustusest)

Gert Lutter, 12. mai 2021

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

7.a klass mõtleb lennukalt ja kirjutab oma foto juurde selgituseks: „Sirutame tiibu õpetaja valvsa pilgu all.“

Kohtume järgmisel nädalal, kui on 7.d klassi kord!

Artikkel / Klassilood3.b klassi lilled emadele
Merle Tustit, 10. mai 2021

Tuhat suurt ja väikest lille täna õitseb ainult Sulle, kallis ema! Kaunist ja päikselist emadepäeva meenutab 3.b klassi lilletervitus kõikidele emadele.

Reet Lasn, 10. mai 2021

1. september 1977. aasta. Kingissepa 1. keskkool. 9.b klass, teatri- ja masinakirja kallakuga. Ja seal ta istubki tikksirgelt, lühikeste lokkis juustega tüdruk Ülle Haug. Nii sai alguse meie sõprus. Legendaarne matemaatikaõpetaja Valentin Oopkaup saatis meid sageli teele sõnadega: „Haug ja Jõgi (Jõgi=Lasn) lähevad kevadet nautima.“ Nii olemegi koos ujunud peaaegu pool sajandit.

Ave Jõgi, 9. mai 2021

Soe päike toob tärkamise loodusesse ja aeda, alati ka sünnipäeva meie heale kolleegile – Annelile. Sellel aastal numbril lihtsalt null lõpus ja kooliperel põhjust vähe pidulikumalt õnnesoov üles võtta. Nii tore, et tänase õnnitlusloo on aidanud seada kolm inimest: üks, kes meie hällilapsega tuttav juba ammu, teine olevikust ja kolmas sügavalt südamest.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Alver Kivi
Eve Tuisk, 7. mai 2021

Paramparaa ja trummipõrin – rubriigi "Elu pärast KGd" 50. lugu on teie ees! Seetõttu on igati paslik, et oma kooliaega meenutab esimese lennu vilistlane, Nelli Lemberi klassi poiss Alver Kivi. Lisaks tõeliselt nostalgilistele ning humoorikatele lugudele kooliajast jagab ta nõuandeid neile õpilastele, kes sügisest uude kooli, riigigümnaasiumi suunduvad. On ju Alver Kivi ise taolise tee kunagi läbi teinud – tulnud I keskkoolist II üle. Seetõttu teab ta, millest räägib. Ja otse loomulikult ei saa seekordse persooni puhul üle ega ümber sporditeemadest.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii