üles
Esmaspäev, 29. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. juuli

30. juuli

2. august

3. august

5. august

Töötajate sünnipäevad

3. august

4. august

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Kaja Puck, 7. september 2018

5. septembril toimus KGs Saaremaa Sallivuspäev. See on osa Eesti ÕELi projektist Salliv Kool.

Sel aastal jagunes päev kahte teemablokki. Esimeses oli võimalus kuulata kogemuslugusid ja teises keskenduda sellele, kuidas end või oma sõpra emotsionaalselt aidata. Veel sisaldas päev endas foorumlaudu, kus õpilastel oli vabadus rääkida oma mõtetest ning aruteluga selgitada eri inimeste maailmapilti. Sai kuulata muusikat noorte endi esituses, nautida ühistegevust ja parimat seltskonda.

Malle Tustit, 6. september 2018

Parafraseerides H. Visnapuud: „See aasta tuleb teatriõhtu teisiti, tiu-tiu! Ja teisiti, see aasta teisiti ...”

Eesti 100 üritused on kestnud ja kestavad. Väärikas number on andnud põhjust mõelda meie isamaale sügavamalt ja südamest.

Kaja Puck, 4. september 2018

Kuna eelmisest õppeaastast askeldab meie majas T.O.R.E. (tugiõpilaste oma ring Eestis), siis pakkuski MTÜ Noorteühing TORE meie kooli õpetajatele spetsiaalselt mõeldud mentorlusprogrammi, mis annaks teavet ringi tegevuse ja olemuse kohta. Teemaks oli "Omavahelised suhted kooliperes – oskused konfliktiga toimetulekuks, juhtumite edukaks lahendamiseks."

Riina Haljas, 3. september 2018

Juuli lõpus oli kolmel Kuressaare Gümnaasiumi ja ühel Kiviõli noorel võimalus osaleda rahvusvahelises noortelaagris Shanghais Hiina Rahvavabariigis. Noored tulid tagasi tohutu kogemustepagasiga ja saadi juurde kümneid uusi sõpru erinevatest maailmanurkadest. Suur tänu Hiina Rahvavabariigi saatkonnale Tallinnas, kes meid sõidu ettevalmistamisel abistas.

Ave Jõgi, 1. september 2018

Iga uue kolleegi üle on meil kõigil hea meel. Eriti tore, kui enda vana kooli on juba pedagoogina üles leidnud kooli vilistlased. Esitasime mõned suunavad küsimused meie uuele eripedagoogile Liisi Laumile. Tema kirjutas nende põhjal toreda lookese. Soovime Liisile jõudu valitud teel. Et vaim ei väsiks!

Marit Tarkin, 31. august 2018

Uus õppeaasta on algamas ja ettevalmistused septembrikuuks käivad täie hooga. 24. augustil toimus õpetajatele põnev ja kogu maailmas teemana kõlapinda leidnud coachingu koolitus, koolitajateks oma ala tunnustatud asjatundjad Tiiu Allikvee ja Piret Jamnes Fontesest. Koolitusel osales 25 meie kooli õpetajat ja ühine tempokas õppepäev pälvis väga hea tagasiside. Suur tänu meie koolitajatele, õpitu ja kogetu inspireerib coachima ja läbitud meetodeid rakendama.

Ave Jõgi, 9. august 2018

Tänase loo pealkirja jaoks isiklikust toimikust nopitud lause ütleb tegelikult juubilari enda kohta kõik ära. Kati pika pedagoogikarjääri jooksul sai see väide korduvalt kinnitust.

Ave Jõgi, 17. juuli 2018

Kas te teate, mitu lammast peate direktorile tooma, kui tahate last meie kooli panna? Või seda, et kohvik-sööklasse Noorus tööle kandideerides peate oskama läti keelt. Aga ka seda, et kõnnitee tuleb ehitada sinna, kus käiakse! Või et kasta on vaja ...

Tänasele juubilarile, meie koolijuhile Toomas Takkisele soovime õnne kogu kooliperega, soove saatmas väike pilguheit kauaselt kolleegilt ja "võitluskaaslaselt", õppealajuhatajalt Maidu Varikult.

Eve Tuisk, 28. juuni 2018

Kuressaare Gümnaasiumi ajalehe Meie KG toimetus on üks väike töökas rakuke KG kollektiivis. Nüüdseks oleme ka meie suures soojas suves oma mõtetega, kuid see ei tähenda, et lehes midagi ei toimu. Kui ikka midagi tähtsat toimumas, anna meile sellest märku. Reageerime kindlasti! Lihtsalt nii palju lugusid, kui õppeaasta jooksul ilmus, suvehooajal tulemas ei ole. Enne nn hapukurgihooaega tasub aga vaadata, millised lood möödunud õppeaastal kõige rohkem lugejate tähelepanu pälvisid ...

Saimon Moondu, 12.a klass, 21. juuni 2018

Kolmapäeval, 20. juunil lõpetas Kuressaare Gümnaasiumi 40. lend. Lennukaaslaste nimel võttis sõna Saimon Moondu.

Anu Saabas, 21. juuni 2018

Tänavu lõpetas kiituskirjaga klassikursuse 70 põhikooliõpilast.

Eve Tuisk, 18. juuni 2018

Ei ole mingi saladus, et lugemine avardab silmaringi ja viib erinevatesse kohtadesse rändama. Raamatuid lugev inimene on sügav ja intelligentne, temaga on põnev suhelda. Just seepärast pöörasime möödunud õppeaastal lugemisele meie koolis erilist tähelepanu. Lugemisprojekti "Kogu KG loeb" käigus viisime läbi erinevaid üritusi ning saime tagasisidet põnevamate teoste ja mõtete kohta, mida loetu tekitas.

Artikkel / Klassilood4.b – piknikult keskaega!
4.b õpilased, 15. juuni 2018

Miks selline pealkiri? Eks ikka seepärast, et 4.b klassi praktikanädal algas piknikuga ja lõppes retkega keskaega.

Merle Tustit, 15. juuni 2018

6. juuni hommikul asus rõõmus 3.b ja 3.c klassi reisiseltskond teele Hiiumaa poole. Sõru sadamas ootas meid giid õpetaja Ene. Ja Hiiumaa avastamine võis alata.

Artikkel / Klassilood6.c klassi reis Ida-Virumaale
Merily Saksakulm, 6.c klass, 14. juuni 2018

Meie klassireisi sihtpunktiks oli Kohtla kaevandusmuuseum ja teel sai külastatud ka mitmeid teisi huvipakkuvaid vaatamisväärsusi.

Artikkel / Klassilood8. klassid praktikapäeval
Irene-Liis Saar, 8.b klass, 13. juuni 2018

Neljapäeval, 7. juunil käisid 8. klassid praktikapäeva raames Kuressaare lennujaamas ja Kuressaare reoveepuhastusjaamas.

Aija Lember, Senta Koplimäe, 6.b klass, 13. juuni 2018

7. juuni hommikul kell 7.15 hakkas Kuressaare Gümnaasiumi eest sõitma buss mandri poole. Esimesena läksime Türi Rahvusringhäälingumuuseumisse. Seal saime teha oma telesaate. Iga paar pidi uudise välja mõtlema ja siis selle kaamera ees ette lugema.

Ebeliis Truu, 6.a klass, 13. juuni 2018

5.–6. juunil toimusid 7.c ja 6.a projektipäevad, mille raames käisime nii Paides, Narvas, Kohtla-Järvel, Jõhvis kui ka Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumis. Reisi jooksul saime palju erinevaid asju proovida ja teada. Sellega seoses küsisin reisikaaslastelt taaskord kaks küsimust: mida reisil õppisid?; mis ja miks sulle kõige rohkem meelde jäi?

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii