üles
Esmaspäev, 29. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

29. juuli

30. juuli

2. august

3. august

5. august

Töötajate sünnipäevad

3. august

4. august

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Maria Pae, 4.b klass, 29. november 2018

Tore on vahel ka väljaspool kooli koos aega veeta ja teha midagi teistmoodi. 4.b klass käis näiteks koos söömas.

Artikkel / Klassilood1.c klassi õpetlik õhtupoolik
1.c klassi õpetlik õhtupoolik helkuritega / Anu Rand1.c klassi õpetlik õhtupoolik helkuritega / Anu Rand1.c klassi õpetlik õhtupoolik helkuritega / Anu Rand
Anu Rand, 29. november 2018

27. novembri õhtul kogunesid 1.c klassi lapsed koos peredega Terviseparki helkurikoolitusele. Koolituse viis läbi Marteni isa Ahto Aulik.

Artikkel / Klassilood4.d segased muinasjutud
Reet Lasn, 28. november 2018

Neljandasse klassi jõudes oleme tuttavad paljude muinasjututegelastega. Meil tuli soov muinasjututegelased päris oma muinasjuttudesse panna. Kõikide lood said huvitavad ja seiklusterohked. Kuulamist jätkus kogu koolitunniks. Täna avaldame Taaveti kirjutatud loo.

Raido Kahm, 27. november 2018

Euroopa Parlamendi suhteliselt uue programmi raames luuakse sidemeid õpetajate ja koolidega, kes aitavad kaasa Euroopa Liidu tutvustamisele. Nii võibki õpetaja olla justkui Euroopa Parlamendi esindaja omas piirkonnas.

Artikkel / KultuurÜmber maailma ehk ST-2018
Galerii!
Antakse üle grand prix / Gert LutterVaheajal sai nautida muusikat teatrikohvikus / Gert LutterLennujuht Leletit tuleb kuulata / Gert Lutter
Merle Rekaya, 26. november 2018

Teater on kaduv kunst, ta kaob kohe ära. Mis siis alles jääb? Teater peab inimeses midagi liigutama, muutma, mõtlema panema – siis on ta oma ülesande täitnud. Suur Teatriõhtu 2018 on juba ajalugu, kuid inimestes ta midagi muutis. Neid muutusi, hetki ja mõtteid toovad teieni žüriiliikmed ja KG õpilased. Mõnusat lugemist!

Merle Rekaya, 23. november 2018

Neljapäeval, 22. novembril toimus Suur Teatriõhtu "Reis ümber maailma". Kapten Soone juhitud Boeing ST-2018 lend külastas 9 omanäolist sihtkohta ja äriklassi reisijad andsid sõidule järgmise hinnangu:

grand prix 12.a "Ümber, ümber, ümbri"

laureaat 12.c "Suure vale teooria"

laureaat 11.a "Vaksal"

Artikkel / KlassiloodNetikalli
Reet Lasn, 20. november 2018

Linda Männikule meeldib lugeda. Teame ka, et teistele ettelugemises on ta väga edukas. Täna kirjutas ta armsa luuletuse "Netikalli".

Artikkel / KlassiloodTalv on tulemas
Anu Rand, 20. november 2018

Puudelt pudeneb viimaseid lehti, külmad tuuled on tulemas. Paljud loomad peavad kevadeni pessa pugema.

1.c klassi lapsed meisterdasid punudes karudele talveks soojad kampsunid.

Artikkel / KlassiloodMeie klassi mardipäev
Mardid / Sirje MehikMardid / Sirje MehikMardid / Sirje Mehik
Karola Eichfus, 4.a klass, 20. november 2018

Tulemas oli mardipäev. Mõtlesime klassis, et võiks vanu kombeid elustada ja klassiga ka marti joosta. Esiteks uurisime internetist mardikombeid. Saime teada, mismoodi mart välja nägi ning missugused olid martide toimingud.

Artikkel / KultuurSuure Teatriõhtu ettemäng
Liis Sannik, 12.c klass, 19. november 2018

Väike Teatriõhtu on selleks aastaks möödas ja Kuressaare Gümnaasium on Suure Teatriõhtu ootel. Selleks, et Suurel Teatriõhtul osalejad saaksid oma näidenditele viimase lihvi anda, toimus ettemäng. Ettemängu päeval olid osalejatele abiks ning andsid tagasisidet Kaisa Tooming ja Tanel Ting.

Maret Laurson, 16. november 2018

13. novembri õhtul kogunes Kuressaare Gümnaasiumi põhikooli pere (7.–9. klassid) kooli aulasse, et luuleteatriõhtuga tähistada Eesti Vabariigi 100. sünniaastapäeva.

Õhtu avasid Mia-Liise Saar (8.b) ja Thomas Hendrik Liiv (8.b). Nad alustasid kohe väga ilusate mõtetega H. Runneli mõttevaramust.

Artikkel / ÕppetööSTART-turniirist põhjalikult
Britte Kruusement, 12.a klass, 15. november 2018

Laupäeval, 10. novembril toimus Kuressaare Gümnaasiumis järjekordne START-turniir, kus erinevad Kuressaare õpilaste tiimid väitlesid teemal “Eestis peaksid erakondade valimisnimekirjad peegeldama eri ühiskonnagruppe proportsionaalselt”. Laupäevase ürituse juhatas sisse kohtunike koolitus päev varem, mille viis läbi aasta kohtunik 2015 tiitli omanik Martin Küüsmaa.

Marko Kesküla, 13. november 2018

Oktoobri lõpus – novembri alguses oli mul suurepärane võimalus osaleda Erasmus+ projekti raames Itaalias Bolognas ettevõtluse õpetamise koolitusel “Teaching entrepreneurship and leadership at school”, eesmärgiga jagada saadud teadmisi alates jaanuarist meie kooli gümnasistidele.

Katrin Liiv, 13. november 2018

Ettevalmistused mardipäevaks algasid 4.c klassis juba varakult, sest olime mardisantidena külla oodatud Ida-Niidu lasteaia Liblikate rühma. Uurisime mardipäeva kombeid ja valmistasime ette väikese eeskava. Registreerisime oma ettevõtmise ka Euroopa kultuuripärandiaasta 2018 üle-eestilisse aktsiooni „Hakkame santima!“.

Ave Jõgi, 13. november 2018

Esimese Waldorf-kooli sünnist Stuttgardi Waldorf-Astoria sigaretivabriku ruumides on möödas pisut vähem kui 100 aastat. Maailmas on umbes tuhat Waldorf-kooli 65 riigis, kus õpib ümmarguselt 200 000 last. Ka erinevad vabakoolid viljelevad alternatiivhariduse andmist, olles Waldorf-kooliga mõneti sarnased, paljuski aga erinevad. Meie võõrkeeleõpetajad käisid Pärnus kahte kooli kaemas.

Marit Tarkin, 12. november 2018

Laupäeval, 10. novembril toimus Eesti Väitlusseltsi ja KG eestvedamisel väitlusturniir algajatele väitlejatele Kuressaare START 2018. Võistlusel osales 12 võistkonda kokku 36 väitlejaga, lisaks 16 õpilaskohtunikku. Peakohtunikuks oli Martin Küüsmaa, turniiridirektoriks Ann Tarkin ja kohtunikeks ka Siim Ruul ja Kristin Parts Eesti Väitlusseltsist.

Artikkel / Klassilood11.c väisas Toompead
Riigikogus / Kristiine SaartPikk Hermann / Kristiine Saart
Kristiine Saart, 11.c klass, 12. november 2018

6. novembril asusime teele pealinna, et külastada klassiga Pikka Hermanni ning tutvuda riigikoguga.

Artikkel / KultuurMardipäev QR-koodidega
Virge Lember, 9. november 2018

Täna võis koolimaja koridoride seintelt leida hulganisti QR-koode.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii