üles
Pühapäev, 28. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

28. juuli

29. juuli

30. juuli

2. august

3. august

Töötajate sünnipäevad

3. august

4. august

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Merle Rekaya, 11. oktoober 2019

Meie kooli õpetajate päeval sai end õpetaja rollis proovile panna terve abituurium. Meediakursuse õpilased mõtisklesid veidi oma kogemuse ja õpetaja töö üle ...

Ave Jõgi, 11. oktoober 2019

Teist korda hariduskohviku formaadis toimunud 10. klasside lastevanemate koosolek tõi kokku värskete gümnasistide vanemad uue kooliaasta esimese kuu lõpunädala esmaspäeval, 23. septembril 2019. Kümnendate klasside juhatajatele olid appi tulnud kolleegid Ägedate Õpside Klubist.

Elise-Maria Trei, 10.a klass, 10. oktoober 2019

Oskar ja Preili Päevalill elavad klassis 305 pealtnäha õnnelikku pereelu ning nendega on ühinenud ka väike Piia. Mis aga toimub suletud uste taga, sellest loe juba lähemalt.

Artikkel / Klassilood1.b klass ja heateotäht
1.b klassi heateotähed / Raina TiidoveePuhtal mänguväljakul pärast riisumist / Merle RekayaTööhoos / Merle Rekaya
Merle Rekaya, 10. oktoober 2019

1.b klassi õpilased osalesid 9. oktoobril Eesti piirkonna Lionsi klubide korraldataval heateopäeval, mille selleaastane keskne idee oli "Lapsed ja keskkond". Heateopäeva eesmärk on koos lastega mõelda ja tegutseda oma kogukonna keskkonna heaks. 1.b klassi lapsed käisid koos LC Kuressaare Pireti esindajatega kesklinna mänguväljakult lehti riisumas. Suur tänu Saaremaa vallale ja Kuressaare Linnamajandusest Marek Koppelile, kes hea abikäe ulatasid.

Merle Rekaya, 10. oktoober 2019

9.c klass kirjutas Peterburi-reisist klassikirjandi. Teie ees on neist mõtteid ja noppeid.

Gerly Ots, 12.a klass, 9. oktoober 2019

Kui ma mõtlen õpetajate meelespidamise peale, siis meenub mulle esimesena see, kuidas ma algklassides emaga ikka 8-9 ajal hommikul lillepoe ukse taga olen oodanud, et viia õpetajale see lilleoks. Isegi 12. klassi 1. septembri hommik ei erinenud sellest väga. Käisin nüüd klassivendadega sedasama tegemas. Ma tahan, et minu klassijuhatajad ja ka kõik ülejäänud õpetajad teaksid, et iga õie ja iga kommi sisse, mis te õpilastelt saate, on peidetud soojad tänusõnad, mida me puhteestlaslikult alati välja öelda ei oska.

Artikkel / ÕppetööUnistage suurelt!
Getriin Teär, 12.a klass, 8. oktoober 2019

Reedel said gümnaasiumiõpilased kuulda meie 39. lennu vilistlase Richard Kesküla huvitavaid elutarkusi. Meil kõigil seisab gümnaasiumi lõpus ees suur otsus: mida teha, kuhu minna, kas minna? Nii enda kui teiste kogemuste põhjal rääkis Richard meile, kuidas valida see õige eriala. Aitäh, Richard, põneva ja motiveeriva etteaste eest!

Ave Jõgi, 7. oktoober 2019

Tolleaegse E. Vilde nimelise Pedagoogilise Instituudi riikliku eksamikomisjoni otsusega omistati 1967. aastal Mariannale kehalise kasvatuse õpetaja kvalifikatsioon ja nooruke spordientusiast alustas oma pikka õpetaja- ja treenerikarjääri.

Gert Lutter, 7. oktoober 2019

Nõnda ütleb Laura Nook 12.c klassist.

Õpetajate päeva puhul astuvad täna klasside ette koolipere kõige suuremad õpilased, kes saavad ise korraks pedagoogiametit proovida ning tänada oma õpetajaid. Tunnustust aga jagavad ka teised – on hea meel teatada, et Saare maakonna aasta gümnaasiumiõpetaja on Marit Tarkin.

Merle Rekaya, 2. oktoober 2019

1. oktoobril, teisipäeval oli 103. sünniaastapäev Saaremaa päritolu poetessil Debora Vaarandil, kes on kirjutanud: "Kasvasin kesk kadakaid, kadakaid ja kive, need on minu vennad-õed, kellel pole nime." KG aulas toimus neljandat korda Vaarandi loomingule pühendatud konkurss, kus lisaks võis kuulda ka Muhu luuletaja Juhan Smuuli loomingut.

Artikkel / KlassiloodSeiklus- ja matkaring on äge!
Hallikivi seikluspargis / Kaari MaidleHallikivi seikluspargis / Kaari MaidleHallikivi seikluspargis / Kaari Maidle
Kaari Maidle, 2. oktoober 2019

Sel õppeaastal võtab 2.a klassi kollektiiv osa Hallikivi seiklus- ja matkaringist I! Seiklus- ja matkaring I koosneb viiest erinevast koolitusmoodulist. Matka- ja seiklusring hakkab toimuma laupäeviti. Kevadel koolituse lõpetamise puhul saab iga osaleja vastava tunnistuse.

Artikkel / KultuurSahtlist välja!
H. Leucocephalus, 1. oktoober 2019

Meie KG on võtnud nõuks tutvustada oma veergudel tulevasi tegijaid Eesti luulemaastikul. Kas ehk koormad Sinagi lauasahtlit oma värsiridadega? Ära kõhkle, vaid mõtle välja sobilik pseudonüüm ja sea sammud oma eesti keele ja kirjanduse õpetaja poole ning ehk paraneb sellest ettevõtmisest hinnegi!

Esimeses luulenurgas tutvustame hr H. Leucocephaluse loomingut, valik pealkirjastatud kui "Luulet Valgepea Merikotkalt".

Artikkel / ÕppetööProjekt "Peakokad koolis"
Galerii!
Raili Kaubi, 1. oktoober 2019

„Peakokad koolis” on Eesti Peakokkade Ühenduse (EPÜ) ja Maaeluministeeriumi koostööprojekt.

Septembris ja oktoobris annavad peakokad üle Eesti asuvates koolides kodundustunde, kus peakokkade juhendamisel ja kaasabil valmivad lihtsad ja maitsvad toidud. Kokad räägivad lastega kohalikust toidust, töövõtetest, toiduohutusest ning tutvustavad koka eriala. Projekti eesmärk on tuua lapsed toidutegemise juurde ja inspireerida õpetajaid kodundustundide läbiviimisel. Projekt on suunatud 6.–8. klasside õpilastele, sellest võtavad osa 43 peakokka ning vähemalt 70 kooli üle Eesti.

Elo Jõgi, 30. september 2019

Vaatamata keerulistele ilmastikuoludele, ei valmistanud suurele osale 8.b klassile (19 õpilast) ja pea poolele 8.a klassile (14 õpilast) mingit probleemi kogu päevaprogramm kaasa teha!

Palusime asjaosalistel endil seda päeva veel korra meenutada.

Artikkel / KlassiloodTeistmoodi koolipäev
Marii-Katriin Vammus, 7.a klass, 27. september 2019

17. septembri hommik algas 7.a klassile teistmoodi. Tegelikult oli tunda ärevust koolis juba eelmisel päeval, sest teadsime ju kõik, et homme on päev, kus koolipingid jäävad meie poolt terveks pikaks päevaks nühkimata. Olgu, liialdasin, kaks esimest tundi pidime siiski koolimajas kannatlikult ära istuma.

Artikkel / KlassiloodKalapäev Nasval
1.b vürtsikilu tegemas / Madli-Maria NaulanenVõrgus / Madli-Maria Naulainen
Raina Tiidovee, 25. september 2019

Sel sügisel õnnestus meie kooli 1. klasside õpilastel võtta osa projektist Kena Kala. Lapsed olid päevast väga vaimustuses ja nii mõnigi avastas, et suitsukala on maailma parim toit. Samuti saadi sel päeval kaladest palju uusi teadmisi.

Merle Rekaya, 24. september 2019

Kolmapäeval sai kokku seltskond õpetajaid, kel lugemishuvi ja soov loetut ka kolleegidega jagada. Seekord oli soovituste nimekirjas nii ilukirjanduslikke raamatuid kui ka ennast arendavaid teoseid.

Artikkel / KultuurKreeta – emotsioonide maa
12. a klass Kreeta vabaduse sümbolit iidset Arkadi kloostrit külastamas / erakoguMaalilised vaated / erakoguVeel maalilisi vaateid! / erakogu
Sten Kongas, 12.a klass, 24. september 2019

Kuus kilomeetrit on juba selja taga. Päike on alles madalal, kumab soojalt ja värskelt mägede vahelt. Jalad on väsinud, aga hing on tugev, sest uudishimu eesootava ees paneb südame värisema.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii