üles
Pühapäev, 8. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

15. september

Gert Lutter, 18. veebruar 2020

8. jaanuaril 2003. aastal ilmus esimene nädalalehe Meie KG number. Kaheksa aastat hiljem, 31. augustil 2011 oli aeg teha raske otsus ja muuta Meie KG paberlehest veebiväljaandeks.

Nüüd, jällegi kaheksa aastat hiljem, oleme meie internetiajalehes jõudnud ühe ümmarguse numbrini – ilmus 5000. lugu.

Eve Tuisk, 18. veebruar 2020

15. veebruar. Varahommik. Riiklik hädaolukord. 100 evakueeritavat. Imikud. Noorukid. Eakad. Mehed. Naised. Tõbised. Liikumisvõimetud. Beebiootel. Eestlased. Muulased. Ja aega kaks tundi, et evakuatsioonipunkt nende vastuvõtmiseks valmis panna. Just selline oli stsenaarium, mille päästeamet Lääne maakaitseringkonnale edastas, kui algas evakuatsiooniõppus Kuressaare Gümnaasiumis.

Holger Nõgu, 12.a klass, 18. veebruar 2020

Täna uurime Inspra 15 sünnipäevalugude raames meie ujula tegevust ja räägime meie ujumisõpetuse vedajatega.

Norma Helde on meie kooli ujula esimene juhataja, paljude saarlaste ujuma õpetaja, sportlane. Juhan Kolk on meie kooli vilistlane, ujula juhataja, sportlane. Loetelu võiks vist jätkata. Juhtus nii, et sel nädalal, kui oli plaanis temaga intervjuud ette valmistada, sõitis ta jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustele Kesk-Rootsi Orsasjöni järvele.

Maris Rebel, Kuressaare Gümnaasiumi hoolekogu esinaine, 17. veebruar 2020

Saaremaal pistab nina mullast seemneke, mis sai pandud idanema kaks aastat tagasi, kui Kuressaare kultuurikeskuses kohtusid Eesti Lastevanemate Liit ja kohalikud hoolekogud. Seal kombati teineteise nägemust sellest, kas lapsevanemad näevad vajadust ja oleksid valmis rohkem kaasa mõtlema oma kooli elus. Toona jäi kõlama mõte, et potentsiaali on ja valmisolekut ka. Siiski tähendaks kaasarääkimise ja otsustamise õigus ka vastutust ja see vajaks koolitusi. Sisuliselt tähendab see praeguse pimesi usaldamise või jõuetult leppimise ajastu lõppu.

Luise Alle, 10.c klass, 17. veebruar 2020

4. veebruaril toimus Tartu rahule pühendatud kõnekoosolek, kus oma kõnedega esinesid Kuressaare Gümnaasiumi 9.–12. klasside õpilased. Meie KG avaldab ettekandmisele tulnud kõnesid kuni 21. veebruarini, mil tähistame Eesti päeva.

Laine Lehto, 17. veebruar 2020

13. ja 15. veebruaril Tartu Ülikooli spordihoones toimunud kahel poolfinaalkontserdil selgitati välja kaksteist Eesti Laulu finalisti, kes hakkavad 29. veebruaril Saku Suurhallis võistlema pääsu eest Eurovisioonile. Õnnelike finalistide hulka hääletati ka meie kooli 38. lennu vilistlane Uudo Sepp, palju õnne!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
„Pokud“ / Kristel Salda„Lugu lahkest lohe Justusest ja printsess Miniminnist“ / Laura Lember„Suur maalritöö“ / Natali Abel
Ene Pidmann, 15. veebruar 2020

Eesti lasteraamatute illustratsioonide autori Edgar Valteri tööde jäljendamine. Tööde autorid Kristel Salda ja Laura Lember 6.b klassist ning Natali Abel 5.b klassist.

Gert Lutter, 15. veebruar 2020

Rootsis Orsasjöni järvel toimunud Monotüüp XV klassi jääpurjekate Euroopa meistrivõistlustel saavutasid Ott Kolk ja Juhan Kolk kolmanda koha. Tuult jätkus vaid kahel võistluspäeval kolmest ja seega pandi kokkuvõttes punktid paika viie võistlussõidu põhjal.

Eestlastele kuulusid veel teine koht ja punktide põhjal jäädi jagama ka kolmandat kohta ning sellega võitsid eestlased meeskondliku arvestuse.

Palju õnne ja edu uutel võistlustel!

Ülle Jasmin, 14. veebruar 2020

Sõbrapäev on tore päev – kauaks, kauaks meelde jääb!

Marit Tarkin, 14. veebruar 2020

13. ja 15. veebruaril toimuvad Tartu Ülikooli Spordihoones Eesti Laulu poolfinaalid. KG kooliperel on põhjust pöidlad pihku haarata ja telefon hääletamiseks käepärast hoida, sest laupäeval võistlevad poolfinaalis meie kooli abiturient Merilin Mälk lauluga „Miljon sammu“ ja vilistlane Uudo Sepp looga „I'm Sorry. I Messed Up“. Tänasel sõbrapäeval on just õige aeg teile Tartu poole suur koolipere sõbrakallistus saata ja et lauluvõistluse melusse sisse elada, kuuleme, kuidas Merilinil need miljon sammu lauluvõistluseks ettevalmistamisel sammutud on. Loe edasi...

Uudis / KultuurPlayback 2020
11.c etteaste lisas õhtule vürtsi! / Gert Lutter2.b „Soengusamba“ oli väga hästi välja mängitud / Gert Lutter6.d valitud looks olnud Boney M´i „Daddy Cool“ läks žüriile väga peale / Gert Lutter
Käti Saar, 9.c klass, 14. veebruar 2020

13. veebruaril toimus meie koolis taas traditsiooniline Playback, kus sel aastal osales 12 klassi. Paljud kavad olid väga täpse jäljendusega ning ka publik tantsis, laulis ja plaksutas kaasa. Üheks eredamaks hetkeks oli kindlasti 11.c klassi etendus, mis lõppes klassipulma abieluettepanekuga.

Siret Liiv, lapsevanem, 14. veebruar 2020

Aasta 2020 on meie peres lõpetamiste aasta. Koolide lõpetamise aasta. Meie esiklaps lõpetab ülikooli. Pere keskmine teeb lõpuspurti gümnaasiumis ja pesamuna jätab hüvasti põhikooliga. Ja mina ise ... mina isegi peaksin sügiseks järjekordse kooliga ühele poole saama. See viimane fakt ei oma antud loos tegelikult vähimatki tähtsust. Mõtteid on mul palutud mõlgutada eelkõige just selle lapse osas, kes kevadel gümnaasiumi lõpetama hakkab. Paluti mõtiskleda enda tunnetest sellega seoses.

Gloria Siirak, 11.a klass, 14. veebruar 2020

4. veebruaril toimus Tartu rahule pühendatud kõnekoosolek, kus oma kõnedega esinesid Kuressaare Gümnaasiumi 9.–12. klasside õpilased. Meie KG avaldab ettekandmisele tulnud kõnesid kuni 21. veebruarini, mil tähistame Eesti päeva.

Maidu Varik, 14. veebruar 2020

Kolmapäeval kohtus KG abiturientidega Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets. Arutelu käigus räägiti nii uuenenud Euroopa Komisjoni tegemistest kui ka Eesti ees seisvatest väljakutsetest ja arengutest Brexiti-järgses ELis. Kohtumise lõpus said õpilased testida oma teadmisi ka väikeses viktoriinis.

Maidu Varik, 13. veebruar 2020

Eesti merenduse suurejoonelise teadusretkega tähistatakse 200 aasta möödumist päevast, mil Saaremaal sündinud admiral Fabian Gottlieb von Bellingshausen avastas Antarktika. Saarlasest jahtkapten (ja KG lapsevanem) Meelis Saarlaid on sel missioonil kõige pikemat aega kaptenitekil. Merenduse õppijatel oli sel nädalal võimalus kuulata kapteni vahetuid muljeid, enne kui ta uuesti mootorpurjeka Admiral Bellingshausen rooli asub.

Ene Pidmann, 13. veebruar 2020

8. veebruaril toimus Saaremaa Ühisgümnaasiumis maakondlik kunstiolümpiaad, läbivaks teemaks „Eesti Kunstimuuseum 100“.

KG 8.b klassi õpilane Mariliis Maasik saavutas põhikooli 7.–9. klasside õpilaste arvestuses 1. koha.

Tiina Kaup, 13. veebruar 2020

Tõsielul põhinev Heather Morrise „Auschwitzi tätoveerija“ räägib mehest, kes seisis holokausti ühe kõige jõulisema sümboli – vangide käsivartele tätoveeritud numbrite – taga.

Kristin Lauri, 12. veebruar 2020

Teisipäeval, 11. veebruaril sai alguse traditsiooniline mööduvõtmine pallimängudes Kuressaare Gümnaasiumi ja Saaremaa Ühisgümnaasiumi vahel.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii