üles
Pühapäev, 8. september 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

8. september

9. september

10. september

11. september

12. september

13. september

14. september

15. september

Eliisa Täht, 12.c klass, 30. märts 2020

Olenemata keerulistest aegadest, jätkame „Inspira 15“ artiklisarjaga. Seekord tutvustame savikunstiringi juhendajat Maret Martinsoni.

Virge Lember, 28. märts 2020

Mõne arvates on luuletamine kõige raskem tegevus maailmas. 4.c ja klassiõpetajad proovisid seda müüti purustada ja tegid raamatuseljaluulet.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Karikatuur. / Berlin SipelgasKarikatuur / Maria Liis MetskülaKarikatuur / Hanna Kitt
Ene Pidmann, 27. märts 2020

9.a klass joonistas koolielu kujutavaid karikatuure. Tööde autorid on Berlin Sipelgas, Maria Liis Metsküla ja Hanna Kitt.

Gert Lutter, 27. märts 2020

Meie KG esitas koolitöötajatele terve nädala kestva fotoväljakutse, mille neljanda päeva teemaks on huvitavate kultuuriliste elamuste jagamine, olgu need siis raamatud, muusika, filmid või hoopis midagi muud põnevat.

Inge Jalakas, 27. märts 2020

27. märtsil tähistatakse maailmas mitut tähtpäeva: rahvusvahelist teatripäeva, Ameerika filmilavastaja Tarantino sünnipäeva ja 1976. aastal toimunud filmi „Suvi“ esilinastust. Kuid meie KG pere ja 6.d klass tähistab sel päeval eelkõige õpetaja Leleti sünnipäeva. Palju õnne meie õpetajale –kirjutab Uku Mägi Leleti klassist ja jätkab …

Gretten Vaga, 12.a klass, 27. märts 2020

Uurime, mida arvavad õpilased sellest, kuidas praeguste oludega kohaneda, ja millised on nende soovitused, et endaga hakkama saada.

Inga Engso, 26. märts 2020

Soovime, et hele päike

kaua, kaua valgustaks te teed.

Saagu suureks rõõm

ja mure väikseks,

jätkugu teil ikka ühist meelt!

Lelet Aavik-Part, 26. märts 2020

Eriolukorrast tulenevalt lõpetavad Kuressaare Gümnaasiumi AB-kooli rühmad sel kevadel töö planeeritust varem ja õppetunde aprilli- ja maikuu jooksul ei toimu.

Gert Lutter, 26. märts 2020

Selle nädala kolmandas väljakutses on põhjust heita pilk köögipoolele, sest Meie KG üleskutse teemaks oli kokkamine! Millega õpetajad meid ajalehe vahendusel kostitavad? Loe edasi!

Kohtume juba homme ja ikka jälle uue väljakutsega!

Gert Lutter, 25. märts 2020

Meie KG terve nädala pikkuse fotoväljakutse teine päev pani õpsid liikuma! Kuidas täpsemalt trenni tehakse ja ihu ning vaimu karastatakse, saad näha lisatud fotodelt.

Kohtume juba homme ja ikka jälle uue väljakutsega!

Uudis / KultuurAjalugu asjades
Anni Haandi, 25. märts 2020

Vabamu kutsub ühiselt looma virtuaalnäitust „Ajalugu asjades“

Mälestamaks märtsiküüditamise 71. aastapäeva, kutsub Vabamu üles õpilasi ja miks mitte ka õpetajaid vaatama oma kodudes ringi ning pildistama vanu fotosid või esemeid, millega käib kaasas küüditamise lugu.

Gert Lutter, 24. märts 2020

Meie KG esitas koolitöötajatele terve nädala kestva fotoväljakutse, mille esimese päeva teemaks oli kodukontor. Siit avanebki teil erakordne võimalus piiluda eriolukorra-aegse kodus püsimise ja e-õppe korralduse telgitagustesse!

Kohtume juba homme uue väljakutsega!

Inspira 15!
Robootikaringi õpilased koos eri koolide kaaslastega KG Pro 19 võistlustules / Merle RekayaNikolai Räbin ja Gabriel Sepp juhendasid elektritõukside sõitu / Gert Lutter
Matis Vahter, 12.a klass, 24. märts 2020

Nikolai Räbin on KGs väga aktiivne eri valdkondades: ta on rütmika-, programmeerimise-, vene keele ja tehnoloogiaõpetaja. Lisaks toimetab 1.–4. klassi õpilastega robootikaringis. Täna uurime lähemalt, kes on õpetaja Nikolai Räbin ja mida ta kõike teha jõuab.

Anu Liik, 23. märts 2020

Möödunud nädala neljapäeval ehk siis 19. märtsil toimus KG traditsiooniline emakeelepäeva küsikilb olude sunnil teisiti kui tavaliselt. Meie KG vahendusel sai osa võtta iga soovija 1.–12. klassini ning küsimustikud olid vastamiseks avatud kell 13.00–14.00, samal ajavahemikul, kui mälumäng oleks pidanud toimuma KG aulas. Osalusrekordi tegi 5.a klass!

Risto Kaseorg, 12.c klass, 23. märts 2020

Vaid kolm kuud on jäänud lõpetamiseni, eeldusel muidugi, et kaheteistkümnendike lõpuaktus ikkagi toimub õigel ajal, mis praegust olukorda arvestades ei ole üldse kindel.

12.c klassi abiturient Risto Kaseorg mõtiskleb meid kõiki haaranud teemadel. „See ei ole maailma lõpp,“ tunneb sisimas Risto, kelle mõtted on nädalaga liikunud muretusest muretsemise juurde. „Elu karantiinis on küll ebamugav, aga mitte talumatu,“ arvab Risto. (Toim.)

Marit Tarkin, 20. märts 2020

Maailma tabanud viirus on kõik Eesti koolid ja KG kooliperegi hoopis teise õppimise vormi viinud. Kas e-õpe on lugemine, mingilgi viisil grupitöö, õpikust õppimine ja töövihiku täitmine, kas e-õpe algab nagu koolipäevgi 8.05 või kestab määramata ajast määramata ajani – kõik see selgineb nädalate jooksul, sest kõigile on väljakutse ootamatu ja ehmatav. Üks on aga kindel: inimene ei ole loodud olema üksi ja mida rohkem me jagame positiivset, seda tervemad oleme. 12.a klassigrupis oli pärast esimest nn küberfoorumitundi hea tuju. Tervitame kõiki ja kes meist ilma muusikata saaks:-), mis siis täpselt juhtus, loe...

Anu Liik, 19. märts 2020

Traditsiooniline emakeelepäeva küsikilb toimub sel korral veidi teistmoodi. Artikli sisust leiad oma vanuseklassile mõeldud küsimustiku. Milline klass teeb osalusrekordi?

Vastamiseks on aega kuni 14.00. Jõudu lahendamisel!

Matis Vahter, 12.a klass, 19. märts 2020

Olle Arak on KG füüsikaõpetaja ja robotiklubi hing. Kui tänapäeval on robootikat pea igas koolis, siis 10 aastat tagasi olime esimeste seas. Täna räägime õpetaja Olle Arakuga robootikast.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii