üles
Neljapäev, 4. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

Töötajate sünnipäevad

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Uudis
Gert Lutter, 16. detsember 2021

Saare maakonna 2021. aasta sportlased selguvad kolme küsitlusvooru tulemusel. Neist esimesel, mis kestab 19. detsembrini, saavad oma parimad ritta seada kõik spordihuvilised.

Nimekirjast leiab meie õpilasi, töötajaid ja ka vilistlasi.

Aasta noorsportlase kategoorias kandideerivad tublid purjetajad Trinette Välisson 6.a klassist, Anni Kubjas 6.d klassist ja Meribel Vahstein 9.c klassist. Aasta seeniorsportlase kategooriast aga leiame judoka Marko Keskküla – meie kehalise kasvatuse õpetaja.

Merle Rekaya, lapsevanem, 13. detsember 2021

8. detsembril toimus Kuressaare lossi kapiitlisaalis Nooruse kooli kooride Ave Sol-bemoll ja Vocaliisa jõulukontsert.

Gert Lutter, 10. detsember 2021

Reedel, 10. detsembril viibisid koolimajas külalised Rakvere Reaalgümnaasiumist. Direktor Martti Marksoo juhtimisel tutvusid pea viiskümmend Rakvere koolitöötajat Nooruse kooli õppekorralduse ja -ruumidega.

Annely Oolup, 10. detsember 2021

TV 10 Olümpiastarti noortesari alustas uut, 51. hooaega. Esimene etapp toimus Võru spordihallis.

Virge Lember, 9. detsember 2021

Nooruse kooli värske Megaaju meeskond ootab kõiki uusi ja vanu mälumänguhuvilisi 15. detsembril kell 10.45 aulasse.

6.–9. klassi õpilaste ja koolitöötajate hulgast ootame 3-liikmelisi sõpruskondi, 4.–5. klasside võistkonnad võiksid olla 4-liikmelised. Megaaju meeskond soovitab tungivalt panna igast klassist välja vähemalt ühe võistkonna.

Jaana Puksa, Gert Lutter, 7. detsember 2021

Multimeediaringi päkapikud Rasmus ja Saamuel otsisid esmaspäeval koolimajast vihjeid lähenevatest jõuludest. Märke leidus ohtralt ja mõned nendest said ka videole jäädvustatud.

Soovime kõigile kargeid lähenevaid jõule ja jätkuvalt rõõmsat advendiaega!

Kristin Lauri, 7. detsember 2021

30. novembril toimus Orissaare Gümnaasiumis maakondlik Koolivikkeri võistlus. Koolivikker on võistlus, kus maakonna koolid võistlevad kahes osas. 5.–9. klassi õpilastest moodustatakse viieliikmeline meeskond, kes esindab kooli mälumängus. Lisaks pannakse ennast proovile kunstivaldkonnas, kus kokku võistleb kaks õpilast 6.–7. klassist ja kaks õpilast 8.–9. klassist.

Jaana Puksa, 6. detsember 2021

1. detsembril külastas Nooruse kooli Teadusbuss. Tartu Ülikooli tudengite läbi viidud näitlik ja loodusteadusi tutvustav tund oli lõbusalt tähesõdade-temaatiline. Erinevate katsetega demonstreeriti lasereid ja valguse peegeldumist, staatilist elektrit, erinevate ainete vahelisi reaktsioone ning palju muud põnevat. Kõige rohkem elevust tekitasid aga vedela lämmastiku ja keeva vee koosmõjul tekkinud aurupilved.

Mida arvasid teadusteatri etendusest kuuendikud ise, saad lugeda siit.

Eve Tuisk, 3. detsember 2021

Neljapäeval, 2. detsembril toimus meie koolis maakondlik etluskonkurss „Koidulauliku valgel“, kus selgusid parimad Lydia Koidula ja Jaan Kaplinski loomingu esitajad.

Žüriiliikme Martin Vesbergi sõnul jäid neile silma mõtestatud esitused. Ta lisas: „On oluline, et inimene mõistaks, mida ta esitab. Me märkasime, et kohati oli esineja teinud küll kõvasti tööd, aga tekst ei olnud lihtsalt talle sobiv. Teksti võib küll hästi ära õppida, kuid ainuüksi tehnilisest sooritusest ei piisa. Enne tuleb teksti mõttele ise pihta saada, alles seejärel saab seda publikule usutavalt esitada.“

Uudis / KultuurAlgas advendiaeg
Gert Lutter, 29. november 2021

Pühapäeva õhtupimeduses süüdati tuled Kuressaare linna jõulukuusel. Hommikul ja päeval mahasadanud lumi lõi kogu esimese advendi üritusele eriliselt talvise meeleolu. Laurentiuse kirikus õnnistatud tule saatsid raekoja ette Väikesed Sõlesepad ja koos nendega astus üles ka Sõleseppade Klubi.

Lisaks esinesid Kuressaare muusikakooli solistid, kõneles EELK Saarte praost Anti Toplaan ning lõpetuseks jagati kõigile soovijatele pühitsetud advendituld.

toimetus, 22. november 2021

7.c klassi õpilane Liisa Naulainen saavutas hea tulemuse informaatikaviktoriinil – 68. koht 2453 osavõtja seas. Palju õnne, Liisa!

Kobras on üldhariduskoolide õpilastele mõeldud informaatikaviktoriin, mille teemaderingi mahuvad küsimused arvutite riist- ja tarkvarast, turvalisusest, arvutieetikast, arvutus- ja sidetehnika ajaloost, arvutitega seotud matemaatikast, loogikast ning informatsiooni mõistmisest ja tõlgendamisest üldisemalt.

Gert Lutter, 17. november 2021

Neljapäeval, 11. novembril toimus meie Nooruse kooli tütarlastekoori Vocaliisa sügiskontsert.

Laimjala rahvamajas aset leidnud üritusel astusid lisaks meie koorile üles ka solistid Stig ja Oliver ning kaastegev oli ka Nooruse kooli 4.c klassi ansambel. Koos Helle Rannaga noori juhendava Anita Kanguri sõnul oli kontsert igati tore ja kordaläinud ning esinejad pälvisid publikult väga sooja vastuvõtu.

Anu Liik, 9. november 2021

Tänu võidule kooli miniturniiril saime minna Vikerraadiosse. 2. novembril sõitsime Tallinna, et Raadiomajas salvestada „Miniturniiri“.

Uudis / KlassiloodLugeda on tore
Anu Rand, 4. november 2021

1.c klassi lapsed ühinesid rahvusvahelise lugemisprojektiga Meie Väike Raamatukogu. Projekti eesmärgiks on innustada lapsi lugema ning tutvustada erinevate maade kirjanikke.

Melani Veelaid, hoolekogu esinaine, 2. november 2021

Nooruse kooli hoolekogu tänab Saare Kütuse tanklaketti energiajookide müügile vanusepiirangu kehtestamise eest.

Melani Veelaid, hoolekogu esinaine, 1. november 2021

Tänavu sügisel toimus Nooruse kooli esimene hoolekogu koosolek 19. oktoobril.

Kristin Lauri, 28. oktoober 2021

Oktoobris toimus Maaeluministeeriumi ja Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatud projekt: „Peakokad koolis“. Meie kooli külastas Saaremaa Veski peakokk Alar Aksalu ja koos temaga said maitsvaid roogasid valmistada Inspira 6.–9. klassi kokandusringi õpilased.

Kersti Truverk, 13. oktoober 2021

Esmaspäeval, 11. oktoobril kell 9.30 toimus meie kooli aulas tõsine mälumäng, et selgitada välja Miniturniiril osalejad.

Lehekülg: eelmine /79 järgmine

Kuulutused

Galerii