üles
Kolmapäev, 3. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. juuli

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

Töötajate sünnipäevad

3. juuli

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Arvamus
Arvamus / VariaMinu teekond lubadeni
Sigrid Kaevand, 12.a klass, 15. jaanuar 2021

Otsustasin sel suvel endale viimaks juhiload teha pärast pikka kaalutlust ja selle iga hinna eest vältimist. Räägin oma kogemusest kooliga samaaegselt lubade tegemisest. Samuti kirjeldan oma mõtteid ning tundeid enne ja pärast olulisi sündmusi lubade saamise teekonnal. See artikkel on valminud mitme kuu jooksul, et sisaldada kogu teekonda alates juulist kuni detsembrini.

Katariin Aer, 12.c klass, 20. november 2020

Täna, Suure Teatriõhtu Suurel Päeval võtab meie leheveergudel sõna meie abiturient Katariin Aer. Kuna Katariin sattus „teatrirattale“ kohe esimesel meil oldud aastal, siis oleks patt temalt mitte küsida, kuidas ta teatritegijate hulka sattus, mida ta teatrielust arvab ja kas seal tekkivatesse paralleelmaailmadesse võib ka ennast kaotada.

Anni Liisi Lauk, 11.c klass, 15. oktoober 2020

Mina olen minu maailm. Kui mina lõpetan liikumise ja mõtlemise, olen ma läinud.

Victoria Rosing, 12.b klass, 5. oktoober 2020

12. klass ...12 aastat ... Peale vaadates sellele suurele numbrile, näib, nagu oleksin terve igaviku Kuressaare Gümnaasiumi koridore läbinud, aga enda pead läbi lapates tundub see aeg kui sekund. Ma olen 12 aastat elanud n-ö rutiinis, keskkonnas, mis on mulle tuttav ja selge ning nüüd mul on ainult veidi alla aasta, et seda rahu nautida.

Eve Tuisk, 22. september 2020

Karl Ristikivi on kirjutanud: „Meie juured on igas paigas, kust me kunagi mööda käinud. Nii me kasvame virnrohu kombel kinni hakates siit ja sealt.” Anu, Sina oled küll inimene, kes ümbritsevat märkab ja sealt endaga kaasa haarab. Kuid mitte ainult – Sa annad seda kõike edasi neile, kes Su ümber ja lähedal. Laiali ulatuvad juured annavad jõudu tagasihoidlikeks, ent ilusateks õiteks.

Tänasel ümmargusel sünnipäeval jagavad sõbrad mõtteid Anust Anule.

Tõnis Grepp, 12.a klass, 3. september 2020

Veidi vähem kui 300 päeva on jäänud päevani, mil Kuressaare Gümnaasiumi lõpetab 43. lend. Märgiline lend, kelle lõpuaktus jääb gümnaasiumiklassidele seda nime kandvas majas viimaseks. Sügisel tulevad esimeste klasside õpilased juba uude kooli – Kuressaare Nooruse kooli.

Eelmisel aastal alguse saanud rubriik „n päeva lõpetamiseni“ jätkub ja jälgib 43. lennu tegemisi kogu aasta vältel, esimestest koolipäevadest viimase aktusepäevani. Esimesena võtab sõna Tõnis Grepp 12.a klassist.

Marit Tarkin, 29. juuni 2020

3 on maagiline arv, sel numbril on väge. Numeroloogia väidab, et 3 on terviklikkuse ja viimistletuse sümbol. Selle numbriga kaasneb vastutulelik ja kohanemisvõimeline loomus, hea naljasoon, lahkus, kiire mõtlemine, meeldivus ja mõnikord lausa hiilgamine. Sobib hästi meie lennu iseloomustamiseks? Eks? Just seepärast on viimane lugu sarjas „n päeva lõpetamiseni“ seotud numbriga 3 ja meie 42. lennuga.

Gert Lutter, 23. juuni 2020

Kuressaare Gümnaasiumi ajalehe Meie KG aasta hakkab samuti lõppema. On aeg vaadata hetkeks tagasi ja tänada kõiki asjaosalisi.

Aga ärge muretsege! Ka suvel jäävad ilmuma juubelilood, põnevad persoonilood, valida tuleb veel juunikuu tegija ja ega see uus õppeaastagi kaugel ole!

Arvamus / KlassiloodEriolukorras õppimise kogemus
Kirke Nook, 6.b klass, 3. juuni 2020

Praeguseks on kogu koroonaepideemia juba vaibuma hakanud, kuid me ei unusta seda kogemust kunagi. See oli raske aeg kogu maailma jaoks ning ma usun, et me kõik vajame nüüd aega paranemiseks. Nii füüsiliselt kui ka vaimselt.

Arvamus / KlassiloodEbatavaline kevad
Liisa Sall, 6.b klass, 2. juuni 2020

Tavaliselt on kevad alati väga positiivne aeg. Kool hakkab lõppema, suvi juba paistab, ilmad lähevad soojemaks ja loodus puhkeb õide. Kuid sellel aastal ei olnud kevad päris tavaline. Õigemini oli see sootuks erinev.

Maren Asumets, 26. mai 2020

Pärast segaseid aegu ja pikki arutelusid on lõpuks selgunud kaheteistkümnendike lõpuaktuse kuupäev – 42. lennu abituriendid saavad küpsustunnistused 1. juulil.

Uued arvutused näitavad, et lõpetamiseni on jäänud 37 päeva. Sõna saab 12.c klassi juhataja Maren Asumets.

Heidi Carolina Martinsaari, 1. klassi õpilase ema, 12. mai 2020

Leheveergudel on sõna saanud õpilased ja õpetajad, jaganud pilte ja nõuandeid eriolukorraga toimetulemiseks. Meie KG uuris ka lapsevanematelt, mis on nende kogemused, ootused ja lootused praeguses olukorras.

1. klassis käiva lapse ema Heidi Carolina Martinsaari leiab, et kodu peab olema puhkamiseks. Töö ja õppimine jäägu ikka kontorisse ja kooli.

Jaak-Tambet Lepik, 12.b klass, 1. mai 2020

Millest mõelda, kui pole ligi seitse nädalat inimesi näinud – ikka iseendast ja sõpradest.

Piia Prei, 3. ja 10. klassis käivate laste ema, 28. aprill 2020

Leheveergudel on sõna saanud õpilased ja õpetajad, jaganud pilte ja nõuandeid eriolukorraga toimetulemiseks. Meie KG uuris ka lapsevanematelt, mis on nende kogemused, ootused ja lootused praeguses olukorras.

3. ja 10. klassis käivate laste ema Piia Prei arvates on nüüd võimalus just iseennast paremini tundma õppida ning pidada aru selle üle, kuhu inimene tegelikult liikuda soovib ning mida päriselt tahab.

Laidi Lindau, 3. ja 9. klassi õpilase ema, 27. aprill 2020

Leheveergudel on sõna saanud õpilased ja õpetajad, jaganud pilte ja nõuandeid eriolukorraga toime tulemiseks. Meie KG uuris ka lapsevanematelt, mis on nende kogemused, ootused ja lootused praeguses olukorras.

3. ja 9. klassis käivate laste ema Laidi Lindau peab oluliseks loovat tööd ning leiab, et õppetööga aitavad hakkama saada reeglid ja rutiin.

Toomas Takkis, 17. aprill 2020

Esimene lugu selles rubriigis oli Hedili Nõu „152 päeva lõpetamiseni“.

Esimene lause selles loos algas nii: „Viie kuu pärast istume kogu oma lennuga pidulikult sadade lastevanemate, õpetajate, õdede-vendade ja sugulaste ees ...“

Nii see pidigi olema. Nii see on kogu aeg, mida mäletan, olnud.

Kristin Lauri, 5. aprill 2020

Õpilasesinduse liikmed saadavad kooliperele tervitused ja soovitused. Millised täpsemalt, saad vaadata videost!

Arvamus / KlassiloodPühad lähenevad!
Tibud! / 1.b klassTibud! / 1.b klass
Raina Tiidovee, 3. aprill 2020

Kuigi praegu on rasked ajad, ootame me kõik ilusat kevadet ja õues olemist.

Kanad haigustest ei hooli. Nemad valmistuvad juba pühadeks. Järgmisel nädalal on munadepühad. Hakka juba praegu mõtlema, kuidas sel aastal mune värvida. Ilusaid pühi kõikidele soovivad 1.b klassi lapsed.

Lehekülg: eelmine /39 järgmine

Kuulutused

Galerii