üles
Esmaspäev, 8. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

15. juuli

Töötajate sünnipäevad

15. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Tiina Kaup, 8. november 2021

„Mul oli rebane. Mul on rebane ... Jätsime isaga ta ühele teepervele maha. Isa ütles, et meil ei jää midagi muud üle, kuid mina ei oleks tohtinud sellega leppida.“

Pax ja Peter on olnud lahutamatud sõbrad alates päevast, mil Peter rebase päris väikese kutsikana päästis. Aga kui Peter on sunnitud oma rebase tagasi metsikusse loodusesse laskma, variseb tema maailm kokku. Hoolimata üha peale tungivast sõjast ja neid lahutavast viiesajast kilomeetrist, otsustab Peter siiski oma rebast otsima minna. Samal ajal ootab aga Pax hetkekski lootust kaotamata oma poissi ...

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Portree. Helle Laas / Kristel SaldaPortree. Helle Laas / Natali Abel
Ene Pidmann, 5. november 2021

Lõiming kirjanduse ja kunstitundides. Saaremaaga seotud nukunäitleja, lavastaja ja kirjaniku Helle Laasi portree. Autoriteks kunstiringi õpilased Kristel Salda ja Natali Abel 7.b klassist

Sirje Mehik, 1. november 2021

21.–23. oktoobril tegid Kuressaare Nooruse Kooli 4.a, 6.a, 6.c klassi õpilased kaasa reisi Rakett69 pardal. Toimus noorema vanuseastme õpihuvilaager Rakett69. Laager on ellu kutsutud teaduse populariseerimise eesmärgil. Õpihuvilaagrite programmi on kokku pannud Teaduskeskus AHHAA ja Rakett69 Teadusstuudiod.

Tiina Käen, 1. november 2021

Koolivaheajalt saabujatele avaneb kooli koridorides ja õppekorpuses uudselt värviline vaatepilt. Põrandale ja seintele on kleebitud erinevates suurustes ja värvides ringe, tähti, numbreid, käejälgi, nooli jms. Et kõik kohe üles tunnistada, alustan algusest ...

Jaana Puksa, 30. oktoober 2021

Kes siis ei teaks Hesburgerit? Aga kas olete kuulnud Hesburgeri haldjast?

Artikkel / KlassiloodRannarebaste mängud
Merle Tustit, 29. oktoober 2021

1.b klassi lapsed on tublid loodusvaatlejad ja usinad kunstihuvilised. Oma kunstitöödele jäädvustasid nad metsa vahele mängima jooksnud rannarebased!

Artikkel / VariaAB-Kool alustas
Galerii!
Raina Tiidovee, 29. oktoober 2021

Enne vaheajale minekut täitus meie koolimaja koolieelikute ja nende vanematega, sest AB-kool alustas seda aastat lõbusa perepäevaga.

Eve Tuisk, 27. oktoober 2021

22.–23. oktoobril käisid Saare maakonna emakeeleõpetajad koolitus- ja kultuurireisil Viljandis. Esimesel päeval arutlesime tulihingeliselt lugemisteemadel ning mõtisklesime, kuidas õpilasi särasilmselt lugema panna. Õhtul külastasime Ugala teatri etendust „Leskede kadunud maailm“, millele järgnes spontaanne kahetunnine vestlusõhtu nähtu üle. Võite vaid ette kujutada, kui põnevad filosoofilised arutelud tekivad, kui viisteist emakeeleõpetajat hoogu satuvad. Teisel päeval külastasime Viljandi Pärimusmuusika Aita ning Ugala teatri lavataguseid ruume koos teatrijuhi Garmen Taboriga.

Artikkel / KlassiloodÕuesõppepäev Anglas
Kas mulle ka leiba jagub? / Diana MattKõrvad kikki! Tädi Anu õpetab leivategu / Diana MattIgaüks teeb ise pätsi / Diana Matt
Merle Tustit, 26. oktoober 2021

1.b klassi esimene ühine väljasõit viis lapsed Angla tuulikumäele. Meie õuesõppepäeva teemaks oli „Viljaterast rukkileivani“.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Lemmikloom / Isabel KaubiLemmikloom / Annabel NuutLemmikloom / Iti Jõevere
Ene Pidmann, 22. oktoober 2021

1.–2. klassi kunstiringi õpilased maalisid oma lemmikloomi. Tööde autorid on Isabel Kaubi ja Annabel Nuut 1.b klassist ning Iti Jõevere 2.b klassist.

Artikkel / Klassilood5.a õppereis Tartusse
5.a õppereis / Liivi Erlenbach5.a õppereis / Liivi Erlenbach
Lisandra Lehtjärv ja Loora Toll 5.a klassist, 22. oktoober 2021

5.a reisisihiks oli Tartu AHHAA teaduskeskus, kus toimus põnev õppepäev.

Mariko ja Merit, koorilauljad, 22. oktoober 2021

15.–16. oktoobril sai meie kooli tütarlastekoor üle pika aja taas laululaagrisse. Eelmisel aastal nimelt rikkus kõik meie plaanid ära koroona.

Reet Lasn, 21. oktoober 2021

Teoks sai Saaremaa klassiõpetajate õppereis „Saaremaa mõisate hiilgus ja viletsus“. Meie giidiks oli Saaremaa tuntud kuldsuu Aado Haandi. Reis oli põnev ja mis peaasi – süvendas meie teadmistepagasit mitte ainult mõisate teemal, vaid saarlusest üldse.

Katrin Liiv, 21. oktoober 2021

Oktoobrikuu esimesel nädalal viibisid 7. klassi õpilased Anna Hamburg, Linda Männik, Rudolf Jürviste, Reigo Mõlder, õpetajad Maren Asumets ja Katrin Liiv Erasmus+ projekti „Teachers and Students Experiencing the Meaning of STEM“ raames Bulgaarias. Projektis osalevad partnerid Eestist, Leedust, Portugalist, Türgist, Itaaliast ja Bulgaariast. Seekordse kokkusaamise teema oli „Conserve water, conserve life“ ( „Kaitse vett, säilita elu“).

Artikkel / VariaHaldjalood: Kellahaldjas
Jaana Puksa, 20. oktoober 2021

Maailm meie ümber on täis salapäraseid ja nähtamatuid olendeid. Üks neist elab Nooruse koolis ning mängib ajaga. See on kellahaldjas.

Artikkel / PersonaaliaÕpilastes on Annet!
Madli-Maria Naulainen, 17. oktoober 2021

Anne on Anne. Meie Anne. Nagu hea haldjas, kes praegu peamiselt vanaema rolli ja pensionipõlve naudib, aga meie koolis justkui endiselt mõtteliselt kogu aeg olemas on. Tema headus ja lahkus, daamilikkus, armastus õpilaste ja kooli vastu – need on kustumatud. Ta on puudutanud nii paljusid meist ja on endiselt kogu aeg juures. Palju õnne, armas Anne!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 15. oktoober 2021

Kunstiringi õpilased avastasid vaikelu maailma. Getter Mägi „Kauss õunte ja pirnidega“. Getter käib 3.a klassis.

Artikkel / Klassilood3.c klassi kasemets
Katrin Kannik, 14. oktoober 2021

3.c klass arvab omatehtud töödest nii:

* See on kasemets ehk kaasik. Tööd tegi terve klass kaseokstest ja lehtedest.

* Puude lehti ja oksi korjasime Nooruse kooli hoovist.

* Kasemetsa meenutavad tööd on minu arust väga ilusad.

* See töö võttis natuke pusimist, aga sellest pole midagi.

* Kui ma seda ühistööd vaatan, tuleb mulle sügise tunne.

* Need on väga ilusad kased. Siin on rohkelt sügist. Mina armastan sügist vägagi.

* Paljud puud on paksud ja ühel on nii palju neid musti triipe tüve peal ja see mets on veider.

* Seda tööd oli raske teha, kuid ma sain sellega hakkama.

* Vaadake meie kunstitööd eemalt, siis tundub see eriti ilusana.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii