üles
Pühapäev, 7. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

Töötajate sünnipäevad

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Annely Oolup, 28. november 2022

Meie kooli 3. klasside poiste võistkond saavutas maakonna 1.–3. klasside rahvastepalli meistrivõistlustel poiste seas tubli 2. koha. 

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Talvine mets / Noora NookTalvine mets / Tuuli TähtTalvine mets / Kevin Treu
Ene Pidmann, 25. november 2022

6.b klassi õpilased õppisid mõisteid valgus, vari ja sümmeetria. Õpitu põhjal kujundasid nad talvist metsa.

Tööde autorid on Noora Nook, Tuuli Täht ja Kevin Treu.

Helle Sulg, 25. november 2022

Väikerühma õpilastel oli palju uudishimulikke küsimusi kadrisantimise ehk kadrijooksu kohta. Otsustasime uurida ja leida vastuseid kadripäeva nimetuse, kommete ja maskeerimise kohta.

Artikkel / KlassiloodHiirte rünnak majja
Ülle Jasmin, 24. november 2022

Kas olete juba kuulnud hiirte kribinat-krabinat majas? Esimene lumi sundis 2.a klassi hiiri sooja otsima!

Annely Oolup, 23. november 2022

Kolmapäeval, 16. novembril kogunesid võimlasse kooli kiiremad ja osavamad hüppajad, et võtta mõõtu hüpitsaga hüppamises. Võistlus toimus juba kolmandat aastat järjest ja sellest on kujunemas traditsiooniline iga-aastane kooli spordivõistlus.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Hingedekuu / Merily RandHingedekuu / Geidi AadussooHingedekuu / Kristel Salda
Eliise Belinets, 18. november 2022

Hingedekuu novembri tööde autorid on Merily Rand, Geidi Aadussoo ja Kristel Salda.

Artikkel / KlassiloodSügise-etüüde
Ene Pidmann, 17. november 2022

7.c klassi õpilased illustreerisid kunstitundides kirjanduse tunnis õpitud Aleksander Suumani luuletust „Sügise-etüüde“.

Illustratsioonide autorid on Saga Elisabeth Fiedler, Eleanor Leedo ja Ennar Talvik.

Sirje Mehik, 16. november 2022

Sel õppeaastal on viiendad klassid võtnud luubi alla rahvakalendri tähtpäevad. Õpime neid läbi lõimingu, läbi erinevate õppeainete: muusika, loodusõpetuse, kirjanduse, koduloo, eesti keele, kodunduse, liikumisõpetuse, inimeseõpetuse, matemaatika, kunstiõpetuse.

Artikkel / Klassilood1.c klassi kingitused isadele
Kingitused isadele / Triin KõueKingitused isadele / 1.c klass
Triin Kõue, 15. november 2022

1.c klass rõõmustas oma isasid kaardi ja enda kaunistatud šokolaadipaberiga.

Elle Lepik Kannike, pärandivaderite projektijuht, 14. november 2022

Kuressaare Nooruse Kool Saaremaalt oli üks esimesi, kes 2015. aastal pärandivaderite algatusega liitus (siis veel Kuressaare Gümnaasiumi nime kandes). Eelmisel aastal rõkkasime rõõmust, sest Kuressaare Nooruse Kool püstitas läbi aegade pärandivaderite algatuse rekordi: korraga tegutses erinevates kultuuriloolistes paikades 350 õpilast.

Tänavu võttis üritusest osa juba terve kool – ligi 700 õpilast!!! Ühe päevaga kokku riisutud lehtede maht on ... täiesti hoomamatu! See oli rekordite rekord!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 11. november 2022

Oli mardinädal! Värvikirevad ja toredad mardimaskid meisterdasid valmis Kristella Rauniste, Elisabeth Koiduste, Astrid Koitla, Erich Koitla, Elli-Marta Raun, Mia Linda Kukk, Madli Tuuling ja Reimo Sepp.

Toredat mardipäeva!

Artikkel / ÕppetööLõimitud õpe lubjapargis
Kristi Hints ja Eve Tuisk, 9.b klassijuhatajad, 10. november 2022

Oktoobrikuu jooksul käisid kõik meie kooli 9. klassid Lümanda lubjapargis õppekäigul. See on ideaalne võimalus lõimida omavahel erinevaid õppeaineid, alustades keemiast ja geograafiast ning lõpetades tehnoloogia- ja kunstiõpetusega. Õpilased igatahes said väärt teadmisi ja koostasid teema kohta põnevaid viktoriiniküsimusi! Loe edasi ja pane ka oma teadmised proovile!

Triin Kald, 9. november 2022

Oktoobri algul 3.–7.10 külastasid meie Kuressaare Nooruse Kooli Erasmus+ projekti (MARKA – innovation and inclusion in the construction of an identity curriculum 2020/2023) partnerkoolide õpilased ja õpetajad Portugalist, Itaaliast ning Küproselt. Selle projektinädala eesmärk oli tutvustada üksteisele oma riikide looduspärandit ja säästvat arengut, mille käigus õpilased õpivad tundma Saaremaa loodust ja ökosüsteemi ning õpetajad saavad rakendada häid praktikaid ka oma kooli õppekavasse.

Kristin Lauri, 8. november 2022

Õpilasesindus on selleks aastaks valitud, aitäh kõigile valijatele! Õpilasesinduse koosseisus on Aleksandra Uue (7.b), Katreen Sepp (6.b), Kirke Emili Mägi (6.b), Alex Pärnoja (7.b) Loore Rand (6.c), Triinu Kaju (7.c), Noora Nook (6.b), Deisy Klimov (8.c), Eva-Lotta Orglaan (8.d), Sandra-Maria Roosipuu (9.a), Iris Tinno (9.a), Kätrin Tamira Kanemägi (9.d), Geidi Maimann (9.a), Anelle Eliisa Jaansalu (7.d). Õpilasesinduse president on Sandra-Maria Roosipuu, asepresidendid Iris Tinno ja Aleksandra Uue.

Siit saate lugeda mõningaid õpilasesinduse liikmete mõtteid, ehk saame tuttavaks ning uurime, kes õpilasi sellel aastal esindavad.

Tiina Kaup, 7. november 2022

Juhani Püttsepa raamat „Pauline unistuste mets“ valiti Eesti Lastekirjanduse Keskuse poolt kuu raamatuks.

„Kõik, mis meie looduses ja me metsas, puuokstel ja maakamaral sünnib, puudutab sind ja mind, sest see puudutab meie hingi. Nagu puudutas väikest tüdrukut Paulinet see, mis juhtus metsaga, mida ta omaks pidas.“

„Kakskeelne (eesti- ja lätikeelne) lasteraamat, mille teksti autoriks eestlane Juhani ja piltide autoriks lätlanna Gundega, küsib: „Kui sulle kuulub mets, kas siis kuuluvad sulle ka selle elanikud ja nende kodud: koopad, urud, pesad, urkad?“ kirjutatakse raamatu annotatsioonis.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Abstraktne värviketas / Kärol SeppAbstraktne värviketas / Saara KirsAbstraktne värviketas / Laura Palts
Kristin Lauri, 4. november 2022

Abstraktne värviketas. Tööde autorid on Kärol Sepp ja Saara Kirs 9.a klassist ning Laura Palts 8.c klassist.

Eleanor Leedo, 7.c klass, 4. november 2022

Olen Eleanor Leedo 7.c klassist. Käisin oktoobrikuus ühe nädala külalisõpilaseks. Sattusin Rõuge Põhikooli tänu oma vanaemale Piret Viilile, kes töötab seal matemaatika ja informaatika õpetajana. Tahtsin näha, mida ja kuidas õpitakse teises koolis. See oli äge võimalus tutvuda uute inimestega väljaspool Saaremaad.

Sirje Mehik, 4. november 2022

Kolmanda korruse galeriis soojendavad hinge 5.a klassi päevalilled ning pilku paitab mustriline lehesadu.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii