üles
Kolmapäev, 3. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. juuli

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

Töötajate sünnipäevad

3. juuli

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Intervjuu
Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Marja Mõistlik
Eve Tuisk, 28. jaanuar 2020

„Mitte mingil juhul õpetajaks!“ See oli 29. lennu b-klassi vilistlase Marja Mõistliku üks väheseid kriteeriume pärast KGd edasi õppima asudes. Aga saatusel olid teised plaanid ja täiesti kogemata sai temast siiski õpetaja – ja mitte lihtsalt õpetaja, vaid tehnoloogiaõpetuse õpetaja, kellele nüüd meeldib mõelda ja uskuda, et see amet muudab maailma! Praegu teist magistrikraadi omandavale energilisele ja natuke pöörasele naisele sai põhikooli ajal saatuslikuks korrutustabel.

Risto Kaseorg, 12.c klass, 23. jaanuar 2020

Jaan Truu on Saaremaa kabemängu alustala ja Inspira ringijuht. Kabehuvilisi on ta meie majas juhendanud juba kaua.

Jaanis Kannik, 12.a klass, 16. jaanuar 2020

Endel Tustit on aastaid olnud Kuressaare Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja ja kergejõustikutreener. Tänagi treenib ta KG noori, kes võivad mõne aasta pärast Eesti sporditähed olla.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Ave Mägi
Maria Koppel, 15. jaanuar 2020

39. lennu vilistlane Ave Mägi oli kooli ajal väga aktiivne ja ettevõtlik õpilasesinduse liige. Hetkel Tartu Ülikoolis klassiõpetajaks õppiv Ave loodab, et juba kahe ja poole aasta pärast alustab ta just meie koolis uut õppeaastat oma esimese klassiga.

Jaana Puksa, 8. jaanuar 2020

Uuel aastal jätkame artiklitesarjaga „Töö ja kool“. Neljandas osas räägib 12.c klassi õpilane Eliisa Täht meile sellest, kuidas hõbemedalikursil õppimise kõrvalt leida aega ka tööl käimiseks ja hobidega tegelemiseks.

Leissi Kudrjavtsev, 12.a klass, 19. detsember 2019

Eelmisel nädalal rääkisime Vocaliisast, kus laulavad vaid neiud, kuid sel nädalal teeme lühidalt tutvust segakooriga Ave, kuhu on oodatud nii noored neiud kui ka poisid. Vestlesin endise koorijuhi Mai Rannaga ning ühe praeguse juhendaja Veikko Lehtoga, kes on koori viinud laulupidudele kui ka erinevatele kooliüritustele.

Kristiine Saart, 12.c klass, 12. detsember 2019

Eelmisel nädalal rääksime noortest lauljatest muusikaõpetaja Helle Rannaga, aga lisaks solistide õpetamisele on ta aastaid olnud aktiivne koorijuht, kes on viinud noori nii laulupeole kui muudele kooriüritustele. Vestlesin temaga koorimuusikast ja tütarlastekoorist Vocaliisa.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Merje Klopets
Eve Tuisk, 10. detsember 2019

Kui KG 24. lennu vilistlane Merje Klopets Saaremaale tuleb, leiab ta siit mingi mõnusa rahu. Kui Merje hommikuti kohvi joob, eelistab ta selle kõrvale lugeda paberlehte. Kui Merje tööd teeb, on tema jaoks oluline, et see maailma paremaks muudaks. Üle kõige väärtustab ta aga inimestevahelisi sidemeid ja nende hoidmist!

Reet Lasn, 9. detsember 2019

Kui Anu Rand hommikuti koolimajja jõuab, võib juhtuda, et koolimaja uksed on alles lukus. Olgu ilm missugune tahes, kihutab Anu ikka oma rattaga Kudjapelt kooli. KG ootab, lapsed ootavad. Kuressaare Gümnaasiumis töötab Anu üheteistkümnendat aastat. Tema käe alt on läbi käinud lugematul hulgal õpilasi. Neist kolm klassitäit õpib veel KG põhikooliosas, lisaks hulgaliselt gümnasiste.

Sten-Erik Liiv, 12.a klass, 5. detsember 2019

Pea igast laulupeost võtavad osa meie kooli koorid, ansamblid osalevad ansamblite ja solistid erinevatel solistide konkurssidel. See kõik poleks võimalik ilma meie tublide muusikaõpetajateta. Täna räägimegi solistiõppest õpetaja Helle Rannaga.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Keidi Välisson
Reet Lasn, 2. detsember 2019

Keidi on 26. lennu vilistlane, tema klassijuhatajaks oli Ester Kuusik. Praeguseks on Keidi oma elu sisse seadnud Inglismaal, Brightonis.

Gretten Vaga, 12.a klass, 28. november 2019

Inspira lugudesari jätkab oma rada solistiõppe teel. Sel korral räägime Laine Lehtoga tema muusikalisest eluteest ning tema andekatest õpilastest.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Raul Vinni
Eve Tuisk, 25. november 2019

KG 18. lennu vilistlane Raul Vinni on ajakirjanik. Aga mitte ainult. Ta lohesurfab, jookseb maratone, laulab kooris – sest üks õige Saare mees peabki ju seda tegema –, kujundab, küpsetab. Ja kõigele lisaks on ta järgmise Saaremaa laulupeo üks idee autoreid ja eestvedajaid.

Nete Jurask, 12.c klass, 21. november 2019

Jätkame Inspira sünnipäeva artiklitega. Tänane kolmas intervjuu on muusikaõpetaja Pilvi Karuga, kes on huvikoolis lauljaid koolitanud algusest peale.

Siret Liiv, lapsevanem, 20. november 2019

Sukeldume sõumaailma säravatesse telgitagustesse! Meie KG lugudesarja „Töö ja kool“ kolmandas loos räägib Sten-Erik Liiv meile muusikaäris raha teenimisest, kuulsustega koos töötamisest ning sellest, kuidas see kõik õppimisega kokku võiks sobida. Oma arvamuse ütleb pojaga tehtud intervjuus välja ka Sten-Eriku ema Siret.

Head lugemist!

Erika Oeselg, 11.a klass, 15. november 2019

14. novembril toimus KG aulas Suure Teatriõhtu ettemäng, kus nõu oli andmas Kuressaare Teatri näitleja ja Inspira teatriringi juhendaja Tanel Ting. Siinkohal mõned mõtted nädal enne Suurt Teatriõhtut.

Youtube video!Inspira 15!
Sandra Aav, 12.a klass, 14. november 2019

Põlise KG-lasena mäletan rahvatantsurühma Sõlesepad esinemisi juba ammustest aegadest. Alati sai neid imetletud erinevatel aktustel, esinemistel ja ka pisikese koorilapsena põgusalt nähtud neid tantsu- ja laulupeo rongkäigu ridades. Nüüd kaks aastat tagasi sai ka minust sõlesepp. Kuid kes on selle rahvusliku tantsimise alustala meie koolis ja Inspiras? Need on meie oma Merle Tustit ja Inge Jalakas.

Jaana Puksa, 11. november 2019

Töö kõrvalt õppimine on keeruline täiskasvanulegi, rääkimata siis gümnaasiumiõpilasest. Uute tutvuste sõlmimine ja varane töökogemus tuleb tööturul aga edaspidi kindlasti kasuks. Meie KG lugudesarjas räägivad gümnaasiumiõpilased, kuidas õnnestub neil ühendada tööd ja õppimist.

Elena-Liis Lember on Kuressaare Gümnaasiumi 11.b klassi õpilane. Tema „karjäär“ on olnud tormiline – nõudepesijast abikokaks ning edasi juba hommikusöögiteenindajaks.

Lehekülg: eelmine /18 järgmine

Kuulutused

Galerii