üles
Teisipäev, 9. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

15. juuli

16. juuli

Töötajate sünnipäevad

15. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Tiina Kaup, 13. november 2020

Austraalia kirjaniku Nat Amoore’i „Koolihoovi miljonäri saladused“ on kahe parima sõbra, Tessi ja Toby lõbus ning õpetlik lugu. Nad leiavad oma tagaaiast koti, milles on miljon dollarit.

Järgneb pöörane, keerdkäike täis seiklus, mis tõestab, et miljoni dollari kulutamine polegi nii lihtne, kui oled kümneaastane. See on lugu sõprusest, perekonnast ja paljudest asjadest, mida raha eest osta ei saa … ja natuke ka neist, mida osta saab.

Artikkel / KultuurSanditamine KGs
Kaie Saks, 12.c klass, 13. november 2020

9. novembril oli kooli peal näha kasukates ja maskides marakratte. Kuid olge mureta, polnud need keegi muud kui mardisandid.

Artikkel / Klassilood1.c klassi talveootus
Inna Vann, 12. november 2020

1.c klassi lapsed ootavad talve. Nad meisterdasid käpikuid, et ikka kätel soe oleks. Hando Runnel on kirjutanud toreda luuletuse soojadest käpikutest.

Lelet Aavik-Part, 12. november 2020

Üks tark mees on kunagi öelnud, et õpetajad ei peaks õpetama õpilasi tundma tähtsamaid teoseid, vaid õpetama lugemist armastama. Lugemine ei võrdu pelgalt kohustusliku kirjandusega, maailmas on veel miljoneid põnevaid raamatuid! Tuleb vaid leida see õige, mis paneb sind lugemist armastama. Kui tunned, et lugemine ei ole sinu meelistegevus, siis üritus „ÖÖ loeb!“ on just sinule. Anna raamatutele võimalus end sulle tõestada! Kui aga armastad lugemist ja raamatuid üle kõige, siis pead ka sina sel õhtul kindlasti koolimajas kohal olema!

Paula Nõmme, 11.a klass, 12. november 2020

MiniÕE, halloween ... Mida veel?

Artikkel / ÕESaaremaa Osaluskohvik
Galerii!
Paula Nõmme, 11.a klass, 11. november 2020

Reedel, 6. novembril toimus Saaremaa valla noortevolikogu läbiviimisel Kuressaare Gümnaasiumi aulas Saaremaa Osaluskohvik. Sel päeval toimusid üle Eesti osaluskohvikud lausa 16 erinevas kohas. Aulasse oli kogunenud ligi 60+ noort, mitmed ametnikud, otsustajad ja spetsialistid üle kogu Saaremaa: Kuressaarest, Valjalast, Leisist, Kärlast jne, inimesi oli lausa ka Muhust!

Gert Lutter, 11. november 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

9.c klassi foto on tänu eile toimunud Väikesele Teatriõhtule loomulikult näitekunstiteemaline ja kirjutavad nad selle kohta nii: „Meie klassi nädalad on viimasel ajal olnud käsikäes läheneva teatriõhtuga ja nii ka see nädal: proovid ja veel kord proovid!“ Pildi autoriks on Säde Leen Holm.

Järgmiseks jälle üks üheksas – seekord b-klass. Kohtume!

Aiko Suuster, 12.b klass, 10. november 2020

Kettagolf on spordiala, mis on viimaste aastate jooksul Saaremaal järk-järgult levinud. Suures osas tegi selle võimalikuks KG 13. lennu vilistlane Indrek Kelder.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Lõbusate värvide pidu! / Kirke NiitRuudu- ja triibulill / Lisete Eerik
Ene Pidmann, 6. november 2020

Värvimaailm! 1.–2. klassi kunstiringi õpilaste viltpliiatsitööd. Autoriteks Kirke Niit ja Lisete Eerik.

Laine Lehto, 5. november 2020

Laupäeval, 31. oktoobril sai Kuressaare kultuurikeskuses teoks kevadel koroona tõttu edasi lükatud maakonna parimate 3–19aastaste solistide konkurss Kevadümin 2020.

Konkursil osales kokku 58 lauljat 27 juhendaja käe all, KGd ja Inspirat esindas üheksa solisti. Oliver Leppik (juhendaja Helle Rand), Geito Jermolov, Marili Paimre ja Andris Tambur (juhendaja Laine Lehto) ning Hanna Väli, Kevin Räim, Martin Vesberg ja Roos Marie Karmel Pšenitšnaja (juhendaja Pilvi Karu) laulsid end oma vanusegrupi esikolmikusse, Aleksandra Trei (juhendaja Pilvi Karu) pälvis žürii eripreemia kristalsete kõrgete nootide eest. Palju õnne!

Gert Lutter, 5. november 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

10.c klassi õpilased kogunesid oma foto jaoks energiaringi!

Kohtume järgmisel nädalal, et vaadata 9.c klassi valitud fotot!

Karita Aunbaum, 12.c klass, 2. november 2020

Vaimsest koolivägivallast ei räägita just märkimisväärselt palju. Jututeemaks on ikkagi pigem füüsiline tõuklemine. Kuid ka vaimne koolivägivald on teema, millest tuleb rääkida.

Artikkel / VariaKäes on hingedeaeg
Madli-Maria Naulainen, 2. november 2020

Hingedeaeg on sügisene aeg eesti rahvakalendris, mil oodati koju esivanemate hingesid. Sel puhul kaeti nende kostitamiseks tuppa laud või viidi neile toitu sauna. Neil paluti kaitsta põldu ja karja. Hingedeaja lõpul tänati ja saadeti hinged taas ära. Eestlaste hingedeaja sisse jääb hingedepäev (2. november) ehk surnute mälestuspäev. Hingedepäeval on tavaks süüdata koduakendel ja kalmistul sugulaste haudadel lahkunute mälestuseks küünlad.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Minu fantaasiataim / Kaspar Veel, 8.a klassMinu fantaasiataim / Emma Kruuser, 8.a klassMinu fantaasiataim / Angel Ellermaa, 8.a klass
Ene Pidmann, 30. oktoober 2020

8.a klassi õpilaste fantaasiatööd pealkirjaga „Minu fantaasiataim“. Tööde autorid on Kaspar Veel, Emma Kruuser ja Angel Ellermaa.

Irja Truumaa, 30. oktoober 2020

1. oktoobril 2020 käisid Kuressaare Gümnaasiumi loodushuvilised õpilased Saaremaal Kesknõmmel tutvumas Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi teadusprojektiga ning otsimas vastust küsimusele, mis kasu on vetikatest.

Kesknõmmel on teadlased koostöös Kesknõmme kalakasvatuse käimalükkaja Andro Otsaga ehitanud looduslikul mereveel põhineva katselise veepuhastussüsteemi kalakasvatuse jaoks. Oma tähelepanekuid ning muljeid jagavad KG õpetaja Irja Truumaa ning projektis osalenud õpilased.

Reet Lasn, 30. oktoober 2020

5. klasside õpilased on juba kaks kuud saanud nuusutada ajalootunde. Nad on kooli kaasa võtnud huvitavaid ajalooesemeid ja vanu dokumente ning mõistnud, et kõik see, mis möödas, ongi ajalugu. Ühes ajalootunnis otsustasid aga 5.c klassi õpilased ise hakata elama Eesti vanimas asulas Pärnu jõe ääres Pulli külas. Saga Elisabethi, Madise ja Rasmuse mõtteid saate ka teie lugeda.

Lelet Aavik-Part, 29. oktoober 2020

Sügis on hoidiste ja aiasaaduste varumise aeg. Kui moosid ja seened ja kurgid ja tomatid on purgis, siis nüüd on viimane aeg ka kõrvits purki pista! Meie klassi õpilaste hoidised on juba (vt pilti) mõnda aega sahvris riiulil vaatamiseks valmis. Jagame ka kooliperega ühte lihtsat retsepti kõrvitsasalati tegemiseks.

Gert Lutter, 28. oktoober 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

5.c valis oma klassi kaastööde seast välja Karola Lemberi kauni loodusfoto, mille juurde kirjutavad nii: „Vaheaeg on selline mõnus aeg, kus ollakse koos oma sõprade ja perega. Meie viibisime palju õues, tegime sporti, küpsetasime, lugesime, mängisime, käisime võistlustel või laagris ja tegime perega väljasõite. Selle pildiga saab kõige paremini kokku võtta emotsiooni, mida vaheaeg meile tähendas.“

Järgmisel nädalal vaatame, mida näitab meile 10.c klass. Kohtume!

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii