üles
Esmaspäev, 8. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

15. juuli

Töötajate sünnipäevad

15. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Gert Lutter, 2. detsember 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

6.c klass näitab meile oma väljavalitud fotol uusi klassipusasid. Aga kuna on trimestri lõpp, on kõik üsna väsinud ning see kajastub ka asjaosaliste nägudel. „Töökat, tegusat ja teistmoodi imelist uue trimestri algust!“ soovivad õpilased kõigile. Foto autoriks on Anna Hamburg.

Järgmisel nädalal saame näha, mida põnevat valivad 11.b klassi õpilased! Kohtume!

Artikkel / KlassiloodHüvasti, sügis!
Anu Rand, 2. detsember 2020

Tuul rabistab lehti maha,

pilv kihutab rutuga

ja sügav sügisekaha

käib üle karjamaa.

J. Liiv

Siin on vaatamiseks 3.c klassi laste meisterdatud selle sügise viimased värvilised lehekesed.

Marko Kesküla, 30. november 2020

24. novembril toimus järjekorras 2. lõuatõmbamise võistlus.

Annely Oolup, 30. november 2020

Teisipäeval, 24. novembril toimus koolis esimest korda hüpitsaga hüplemise võistlus. Osalesid kiiremad ja osavamad tüdrukud ja poisid 1. kooliastmest, 4.–12. klasside tüdrukute võistkonnad ning õpetajate esindajad.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 27. november 2020

9.b klassi õpilased õppisid ja jäljendasid maailmakuulsaid kunstnikke. Mariliis Maasik jäljendas Vermeeri maali „Tütarlaps pärlkõrvarõngaga“.

Lelet Aavik-Part, 27. november 2020

„Nüüd minu kord suur tänu sulle öelda, et keset kaunist päeva ei öelnud, pole aega ...“ kõlab Katrin Mandeli laul, mis nii tabavalt väljendab tänutunnet nende heade inimeste vastu, tänu kelle panusele kujunes universumi viimane Suur Teatriõhtu just selliseks, nagu me teda mäletama jääme. Teatriõhtu lõpetamisel lubasin kõikidele abilistele isiklikult pikad paid üle anda ja tänaseks olen seda ka teinud. Loe edasi, kui palju häid inimesi ühe suure ürituse kordaminekuks vaja läheb.

Merle Tustit, 26. november 2020

„On vastikuks muutunud ilmad ja taevas kõik ühtviisi hall ...“

Selliste ridadega algab Wimbergi kirjutatud luuletus „November“ ajakirja Täheke novembrinumbris. Sellele vaidlevad 3.b klassi õpilased vastu. Ka novembrikuusse võib värve lisada ja raagus puud saab vägagi värviküllaselt maalida. Vähemalt kunstitunnis.

Sander Suurhans, 26. november 2020

Andero Uusberg Tartu Ülikoolist räägib oma videoloengus sellest, mida mõistetakse psüühikas töömälu all, millised on töömälu omadused ja funktsioon, kuidas õpetada nii, et töömälu ressurssi optimaalselt kasutada ning kuidas märgata õpetades võimalikke töömälu ülekoormavaid aspekte. On õpetajate heaolu aasta!

Artikkel / KultuurKadrisandid KGs?
Galerii!
Kaie Saks, 12.c klass, 25. november 2020

24. novembril oli kooli peal näha mitmeid valgesse riietatuid. Osadel rätt peas ja laps kaenlas. Kes olid need „võõrad“ ja mis puhul nad meile külla tulid?

Gert Lutter, 25. november 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

Selle nädala foto tuleb 7.c klassilt ning nende foto autoriks on klassijuhataja Kersti Kirs. Fotol aga katsetavad õpilased uusi õppimist soodustavaid tegevusi!

Järgmisel nädalal on 6.c kord!

Artikkel / KultuurKadrid toovad karjaõnne
Galerii!
Madli-Maria Naulainen, 24. november 2020

Eestis kujunes kadripäev 16. sajandil, kui muinasaegse usundi hingedeaja rituaalid ja tütarde täisikka vastuvõtu riitused segunesid ristiusu püha Katariina mälestuspäeva ehk kadripäevaga. Kadripäeva peeti naistepühaks, sest selleks ajaks lõpetasid naised karjakasvatusega seotud välised sügistööd. Kadripäeva ja kadrisid on seostatud esivanemate hingede taassaabumisega. Algselt oli tõenäoliselt tegemist tütarlaste initsiatsiooniriitusega, nende vastuvõtuga täisealiste hulka. 16. sajandi lõpuks kujunes kadripäevast naiste välistööde lõpuaeg, tuli alustada tubaste ketrus- ja käsitöödega.

Emma Kuusik, 12.a klass, 23. november 2020

22 aastat traditsiooni on saanud ajalooks, teie ees on viimast korda Suure Teatriõhtu tulemused, lood ja muljed, mida aitasid kokku kirjutada 12.a teatrisõbrad.

Artikkel / Klassilood3.a klassi „Karje“
Kaari Maidle, 23. november 2020

Eelmisel nädalal tutvus 3.a klass maalikunstnik E. Munchiga ja tema ühe kuulsama tööga „Karje“.

„Karjet“ on kujutatud iga õpilase poolt erinevate emotsioonidega, kuna õpilased ei teadnud, millist tööd jäljendama hakatakse.

Märt Käesel, 21. november 2020

Täna on silmapaistev tähtpäev kooli kauaaegsel vene keele õpetajal ja paljude klasside juhatajal Ellen Kasel. Me soovime Sulle, hea õpetaja, palju-palju õnne sünnipäevaks! Sulle on tulnud kiri!

Artikkel / KlassiloodÜks pilt toob naeratuse näole
Kaari Maidle, 20. november 2020

3.a klass osales Kuressaare haigla üleskutsel kinkida õendusosakonnale kunstitöid.

Gert Lutter, 19. november 2020

Selle õppeaasta jooksul postitavad kõik meie kooli klassid neile loositud nädalal ühe foto. Nendest piltidest kujuneb tagasivaade Kuressaare Gümnaasiumi nimelise kooli viimasele aastale.

9.b klassi foto valisid motohuvilised noormehed. Autoriks on Erik Kristo Kremm.

Kohtume järgmisel nädalal, kui meiega jagab oma fotot 7.c klass!

Artikkel / KultuurTeater tee on tegijaile
Marit Tarkin ja Eve Tuisk, 16. november 2020

Teatripisik on meie koolis nakatanud 43 erineva lennu vilistlasi, alguses kooliteatritega, siis alates 1998. aastast Suure Teatriõhtuga. Ei ole kokkusattumus, et tänane teatriõhtu eestvedaja on juba viiendat aastat selle ürituse enda laps, meie kooli 31. lennu vilistlane, KG õpetaja Lelet Aavik-Part. Teatris on vägi ja kui juba sõrme annad, siis ... see kannustab, kannab, hoiab ja haarab kaasa.

Ave Jõgi, 14. november 2020

Väärikal verstapostil võtab täna õnnitlusi vastu meie kooli kauaaegne emakeeleõpetaja, õpilastele õige tee kättenäitaja kooli raamatukogus ja tegelikult – lihtsalt soe, südamlik kolleeg Ilse Au. Ilse sisu ja tema olemise KGs on nii toreda pöördumisega kokku võtnud kolleeg ja sõber, õpetaja Malle Tustit. Ta ütleb nii:

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii