üles
Esmaspäev, 8. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

15. juuli

Töötajate sünnipäevad

15. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Gert Lutter, 1. detsember 2022

Detsembrikuu hommikuid alustame kahel korral nädalas jõululugude kuulamisega, mida loevad meie kooli töötajad koos oma lastega.

Esimesena kuuleme Andrus Kivirähki lugusid, mida esitavad Juhan ja Laura Kolk. Kõigepealt Laura esituses „Kass hakkab jõuluvanaks“.

Head kuulamist ja kohtume esmaspäeval!

Triin Kald, 30. november 2022

Uku Mägi 9.d klassis arutles ühiskonnaõpetuses mitmekultuurilisest ühiskonnast.

Annely Oolup, 30. november 2022

Stardipaugu sai järjekordne TV 10 Olümpiastarti võistlus, mis alustas nüüd juba 52. hooaega. Koos meie kooli võistkonnaga astub võistlustulle 26 suuremat kooli üle Eesti. Vabariiklikke etappe on viis ja need toimuvad erinevates Eestimaa linnades.

Neljapäeval, 24. novembril toimus Kuressaare spordikeskuses sarja I maakondlik etapp.

Artikkel / PersonaaliaPalju õnne, Raina!
Reet Lasn, 30. november 2022

Vaikselt aasta teinud ringi.

Palju lapsi ümberringi.

Saatjaks sul on numbrid, tähed,

laste rõõmsad palged.

3.b klassi õpilased räägivad õpetaja Rainast nii: „Hommikuti ütleb ta ilusti „Tere hommikust!“. Ta on tubli ja aitab meid, sellepärast meeldibki temaga õppida, eriti kunsti teha ja matemaatikas teeme ka vahel toredaid asju. Peale selle on ta veel ilus ja tark, tore, sõbralik, vahel naljakas ja vahel lahke.

Sirje Mehik, 29. november 2022

Viienda klassi ajalootunnis õppisime teemat kiviaeg. Kiviaeg on muinasaja periood enne metallide töötlemise algust, mil inimesed valmistasid tööriistu enamasti kivist, luust ja puidust.

Madli-Maria Naulainen, 29. november 2022

22. novembril toimus videosilla teel kohtumine kahe saare kooli vahel. Kohtusime Jaapani Okinawa saare Uruma linna N-kooliga. Meie vahel laiub umbes 7800 kilomeetrit.

Artikkel / ÕppetööLumine õhtu raamatute seltsis
Galerii!
Kristel Paju, 29. november 2022

24. novembri õhtul, kadrilaupäeval, kogunesid II kooliastme lugemishuvilised lapsed taas koolimajja, et osaleda neljandat aastat toimuval lugemisõhtul „ÖÖ loeb!“. Üheksasse töötuppa registreeris end kokku 85 õpilast.

Annely Oolup, 28. november 2022

Meie kooli 3. klasside poiste võistkond saavutas maakonna 1.–3. klasside rahvastepalli meistrivõistlustel poiste seas tubli 2. koha. 

Madli-Maria Naulainen, 28. november 2022

Oktoobris osales kolm robootikaringi võistkonda Ventspilsi IT-võistluse eelvoorus. Selleaastase võistluse teemaks on katsed.

Reportaaż / ÕppetööSõrvemaa loodus võlub
6.c uudistab Salme laevade asupaika / Grete PihlSõrvemaa loodus võlub / Madli-Maria NaulainenSõrvemaa loodus võlub / Madli-Maria Naulainen
Madli-Maria Naulainen, 28. november 2022

6. klassid käisid oktoobri lõpul ja novembri alguses nautimas Sõrvemaa looduse võlu. Lisaks põigati ka viikingite radadele ja tutvustati Salme leide. Saadi teada palju uut ja põnevat, rännati, uuriti kivistisi ja palju muud. RMK tasuta õppeprogrammi „Sõrvemaa looduse võlu“ sõite toetas Kultuuriranits.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Talvine mets / Noora NookTalvine mets / Tuuli TähtTalvine mets / Kevin Treu
Ene Pidmann, 25. november 2022

6.b klassi õpilased õppisid mõisteid valgus, vari ja sümmeetria. Õpitu põhjal kujundasid nad talvist metsa.

Tööde autorid on Noora Nook, Tuuli Täht ja Kevin Treu.

Helle Sulg, 25. november 2022

Väikerühma õpilastel oli palju uudishimulikke küsimusi kadrisantimise ehk kadrijooksu kohta. Otsustasime uurida ja leida vastuseid kadripäeva nimetuse, kommete ja maskeerimise kohta.

Aleksandra Vahter ja Bianca Marie Rannama, 8.c klass, 25. november 2022

„Kus laulavad langustid“ on väga sügav ja kaasahaarav raamat. Autor Delia Owens on raamatus esile toonud sellised teemad nagu loodus, inimeste omavahelised suhted, eraklus, eraldatus ja armastus ning otsib vastuseid mitmetele küsimustele. Mida teeb eraklus inimesega? Miks vanemad oma lapsed maha jätavad? Miks inimesed väldivad teatud inimesi, kes erinevad teistest?

Gert Lutter, 24. november 2022

Kolmapäeval, 23. novembril peeti Nooruse koolis ühine koostöötund Saaremaa Gümnaasiumi töötajatega. Koos kahe kooli direktori Marit Tarkini ja Ivo Visakuga peeti maha Megaaju turniir, uudistati koolimaja ja vesteldi ühistel teemadel.

Artikkel / KlassiloodHiirte rünnak majja
Ülle Jasmin, 24. november 2022

Kas olete juba kuulnud hiirte kribinat-krabinat majas? Esimene lumi sundis 2.a klassi hiiri sooja otsima!

Annely Oolup, 23. november 2022

Kolmapäeval, 16. novembril kogunesid võimlasse kooli kiiremad ja osavamad hüppajad, et võtta mõõtu hüpitsaga hüppamises. Võistlus toimus juba kolmandat aastat järjest ja sellest on kujunemas traditsiooniline iga-aastane kooli spordivõistlus.

Kristin Lauri, 22. november 2022

9.–15. oktoobril käisid meie kooli õpilased Erasmus+ projektiga „Inclusive Education and Distance Learning in Digital Era“ Sitsiilias õpirändel. Projektis osalesid Fredi Paiste, Saara Kirs, Melani Saat, Bianca Marie Rannama, Uku Mägi, Renne-Ly Aaren, kaasas olid Nataliia Maievska ja Kristin Lauri. Nädal pakkus palju uusi õpikogemusi, suhtlemist, tutvusi ja teadmisi.

Uudis / KultuurVocaliisa laululaagris
Laululaager Kahtla koolis / Helle RandLaululaager Kahtla koolis / Helle Rand
Helle Rand, 21. november 2022

11.–12. novembril käis meie kooli tütarlastekoor Vocaliisa juba teises laululaagris. Seekord siis Kahtla koolis.

Lehekülg: eelmine /364 järgmine

Kuulutused

Galerii