üles
Esmaspäev, 8. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

15. juuli

Töötajate sünnipäevad

15. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Triin Kald, 9. detsember 2022

Reedel, 25. novembril käis 8.d klass Kuressaare linnuses näitusel „Elu piimanõus“. Viimastel aastatel on Saaremaa Muuseumi kogud täienenud rea põnevate esemete ja fotodega, mis heidavad valgust metsavendade igapäevaelule.

Ajalootunnis kirjutasid ning mõtisklesid õpilased metsavendlusest ja näitusel nähtu üle.

Kristin Lauri, 9. detsember 2022

21. ja 25. novembril toimus 9. klasside õpilastele transpordiameti poolt korraldatud tasuta koolitus „Iga pidu saab ükskord läbi“. Vaimse tervise nädala raames said kõik üheksandikud oma klassiga koos läbida koolituse.

Artikkel / KlassiloodKes on päkapikk?
Anu Rand, 8. detsember 2022

2.c klass valmistas oma päkapikud paberist voltides. Nüüd piiluvad nad meie tegemisi klassi aknalaual.

Eve Tuisk, 8. detsember 2022

Teisipäeval, 6. detsembril toimunud etlemiskonkursil „Koidulauliku valgel“ pälvis Epp Kristel Tuisk 7.b klassist laureaaditiitli. Epp Kristel võlus kuulajaid Kersti Merilaasi luuletusega „Puravikud“ ning Lydia Koidula luuletusega „Meie kass“.

Meie kooli esindasid väärikalt veel Artur Veelaid ja Richard Sepp 6.a klassist (mõlema juhendaja Liivi Erlenbach) ning Deisy Klimov 8.c klassist (juhendaja Eve Tuisk).

Eve Tuisk, 7. detsember 2022

Kui saatsin novembri keskpaigas Toomas Takkise meiliaadressile (jah, ikka veel sellele Nooruse omale) intervjuuküsimused, kostis ta lustakalt, et ta tõesti proovib neile vastata – me olevat talle paraja hunniku pähkleid pureda saatnud.

Aga nagu kellavärk on vastused minu postkastis novembri viimasel päeval – täpselt nii, nagu kokku lepitud. Ja nagu arvata võis, on pähklid täiesti toomastakkiselikult puretud.

Gert Lutter, 7. detsember 2022

Detsembrikuu hommikuid alustame kahel korral nädalas jõululugude kuulamisega, mida loevad meie kooli töötajad koos oma lastega.

Kolmanda päeva jõululoo Mauri Kunnase raamatust „12 kinki Jõuluvanale“ lugesid sisse Marit ja Miina-Ly Tarkin.

Kaunist pühadeaja jätku ning kohtume taas esmaspäeval!

Annely Oolup, 6. detsember 2022

Laupäeval, 03. detsembril toimus Võrus TV 10 Olümpiastarti I vabariiklik etapp ning meie kooli poisid Andro Jürisson ja Karl Martin Kremm tõid sealt kaksikvõidu.

Youtube video!
Kristin Lauri, 6. detsember 2022

21.–25. novembrini toimus Kuressaare Nooruse Koolis vaimse tervise nädal. Sellel nädalal pöörasime rohkem tähelepanu meie õpilaste vaimsele tervisele. Noored ise toovad vaimse tervisega seonduva, kiusamise ja stressi üheks kõige suuremaks probleemiks koolis ja ühiskonnas üldiselt. Seega on teema kandev ja oluline. Nädala fookuseks olid vaimse tervise vitamiinid. Nendeks on suhtlemine, söök, uni, emotsioonid ja liikumine.

Tiiu Smidt, 6. detsember 2022

23. detsember – 1. jaanuar koolimaja suletud. Häid pühi!

Artikkel / KlassiloodPlanetaariumis oli lahe
Raina Tiidovee, Reet Lasn, 5. detsember 2022

30. novembril oli meie koolis külas planetaarium ja üheskoos käisid paljud klassid põnevaid filme vaatamas.

Kristin Lauri, 5. detsember 2022

Filmifestival on juba üle kümne aasta tegutsenud MFF (Minifilmi festival) nime all ja olnud Kuressaare Gümnaasiumi õpilasesinduse korraldada. Tänavu on korralduse üle võtnud MTÜ Saaremaa Noorsootöö ja Kuressaare Nooruse Kool. Seekordne teema oli „Meil ei ole planeet B-d“.

Filme oli võimalik vaadata Thule Kojas kolmapäeval, 30. novembril Tuleviku Kompassi raames ning päeva lõpus toimus messialal ka autasustamine.

Gert Lutter, 5. detsember 2022

Detsembrikuu hommikuid alustame kahel korral nädalas jõululugude kuulamisega, mida loevad meie kooli töötajad koos oma lastega.

Esimesena kuuleme Andrus Kivirähki lugusid, mida esitavad Juhan ja Laura Kolk. Juhan loeb teksti „Hendrik ja suusad“.

Head kuulamist ja kohtume kolmapäeval!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Fantaasiataim! / Helen PreiFantaasiataim! / Kristelle KiilFantaasiataim! / Eva Mägi
Ene Pidmann, 2. detsember 2022

6.c klassi õpilaste fantaasiataimed. Tööde autorid on Helen Prei, Kristelle Kiil ja Eva Mägi.

Jaana Puksa, Gert Lutter, 2. detsember 2022

Sel sügisel võis teisel korrusel uudistada meediaringi noorte loodusfotograafide Saamuel Vahteri ja Taavet Tenno pilte. Rasmus Sõmmer ja Sander Lõbus otsustasid teha asjaosalistega videointervjuu. Koos pandi kokku küsimused, mida looduspiltnikelt küsida, ning koos võeti intervjuu ka videole. Head vaatamist ning kohtumiseni juba järgmisel näitusel!

Kristin Lauri, 2. detsember 2022

Jõulud hiilivad vaikselt lähemale, juba mõne päeva pärast on käes 2. advent. Ka meie armas koolimaja hakkab vaikselt jõulukuube selga saama. Õpilasesindus tegi sellega täna algust ja tahab teistelegi anda edasi soovid, mis koos kuuske kaunistades tekkisid.

Nautige ühiseid hetki ja mõnusaid mälestusi, mida koostegemine toob. Jõulud on soojuse, andmise ja rõõmu aeg. Loodame, et detsember toob meile Nooruse koolis kõike seda ja võibolla isegi rohkem, sest ärgem unustagem – jõulud on ka imede aeg.

Kersti Kirs, 2. detsember 2022

Teine trimester algas 9. klasside vanemate vestlusringiga kooli aulas. Osalejad said vastuseid põletavatele küsimustele seoses lapse edasiste õppimisvõimalustega. Saaremaa Gümnaasiumi koolijuht Ivo Visak tutvustas gümnaasiumi sisseastumistingimusi, kooli tegemisi ja struktuuri. Kätlin Poopuu andis ülevaate Kuressaare Ametikoolis õpingute jätkamisest.

Artikkel / Klassilood2.b klassi päkapikud
Päkapikud! / 2.b klassPäkapikud! / 2.b klassPäkapikud! / 2.b klass
Merle Tustit, 2. detsember 2022

Koos advendiajaga jõuavad kohale ka päkapikud. 2.b klassi päkapikud juba piiluvad ning hoiavad oma klassi laste tegemistel silma peal.

Jaana Puksa, 1. detsember 2022

Märts 2023 on teatrikuu. III kooliastme teatriõhtu Kolmas Vaatus jõuab lavale 23. märtsil 2023 ning kannab pealkirja „Laul ja lugu“.

Lehekülg: eelmine /364 järgmine

Kuulutused

Galerii