üles
Esmaspäev, 8. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

15. juuli

Töötajate sünnipäevad

15. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Raina Tiidovee, 20. detsember 2022

Seekordses Tähekese viktoriinis edestasid teisi Mirell Voksepp 3. klassist, Theodor Vabar 2. klassist ja Tomi Sepp 1. klassist.

Tiina Käen, 20. detsember 2022

15. detsembril toimus Nooruse kooli 1. võimlemisvõistlus. Ühtlasi on tore mainida ka kogu selle maja seinte vahel toimunud võistluste hulka. Sel aastal oli siis juubel ehk 30. kord, kus õpilased said oma etteastetele ka kohtunikepoolse hinnangu. Eelmine aasta oli põhikoolina sisseelamise aasta, mille jooksul sai selgeks mõeldud, kuidas ja milliste spordiüritustega jätkata liikumisõpetuse valguses. Võimlemisvõistlus oli üks spordiüritus, mis nii õpilaste kui ka õpetajate arvates on jätkamist väärt.

Kristel Paju, 19. detsember 2022

Reede pärastlõunal kogunesid Nooruse kooli töötajate 11 pisikest ja natuke suuremat päkapikku. Mudilasi koos vanematega võttis vastu ja tervitas koolijuht Marit.

Merike Saar-Ruumet, Kodutütarde ringi juhendaja, 19. detsember 2022

Nooruse kooli kodutütred on peale sügisel toimunud laagrit tegelenud väga erinevate asjadega: organisatsiooniõppe, luuletamise ja meisterdamisega. Kodutütarde omaloomingupäevaks kirjutati luuletusi ja teist aastat järjest meisterdati heategevuslikul eesmärgil jõulukaarte Südamekodu klientidele, mis jõulupühade ajal koos Hariduse kooli kodutütardega ka üle antakse. Veel toimus kodutütardel WOW elamuskeskuses rühma jõulupidu: vahva oli rühm kokku saada, meisterdada, maiustada ja keskuse atraktsioone avastada. Lühidalt WOW keskusest kirjutab kodutütar Isabel Trei 3.a klassist.

Gert Lutter, 19. detsember 2022

Detsembrikuu hommikuid alustame kahel korral nädalas jõululugude kuulamisega, mida loevad meie kooli töötajad koos oma lastega.

Täna jätkab Epp Kristel Tuisk lugu Tove Janssoni raamatust „Muumitroll“.

Kohtume kolmapäeval, kui kuuleme selle aastanumbri koolilehe viimast jõululugu!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 16. detsember 2022

Kaunist lumist jõuluaega! Guašimaali autor on Kristel Salda 8.b klassist.

Kristi Sillart, Kuressaare Nooruse Kooli hoolekogu esimees, 16. detsember 2022

Laste ohutu koolitee ja liiklemine kooli lähiümbruses on olnud läbiva teemana alati nii hoolekogus kui ka kooli personaliga suheldes prioriteetseks suunaks. Selleteemalised arutelud hoogustusid eriti silmatorkavalt just selle õppeaasta alguses. Mitmete kõnede ja murekirjade tulemusena sai koondatud asjast huvitunud lapsevanemad, kelle ühise arutelu tulemusena kaardistati suurimad ohtu tekitavad kitsaskohad kooli lähiümbruses.

Gert Lutter, 15. detsember 2022

Üle-eestiline noorte solistide konkurss Solistica kuulutus välja 2023. aasta lõppvõistlusele pääsenud lauljad. 27.–28. jaanuaril toimuval konkursil astub üles kokku neli huvikooli Inspira noort solisti. Kokku valis demožürii 226 osaleja seast välja 60 lõppvõistlusele pääsejat.

Anita Kangur, 15. detsember 2022

Kolmapäeval, 7. detsembril toimus Kuressaare Nooruse Kooli mudilaskoori Ave Sol-bemoll (juhendaja A. Kangur) ja tütarlastekoori Vocaliisa (juhendaja H. Rand) jõulukontsert „Imetore aeg“ Kuressaare lossi kapiitlisaalis.

Gert Lutter, 14. detsember 2022

8. detsembril toimunud huvikooli Inspira kontserdil „Jõulude ootel“ jätkus palasid igale maitsele – „Ukuaru valsist“ jõuluvorstini. Lavale astus 20 erinvat lauljat ja tantsijate kollektiivi, lisaks veel Inspira teatristuudio lavastatud vahesketšidega. Kuulda sai akordionipalasid, ansambleid, duosid ja triosid, näha sai rahvatantsu ning palju muud.

Kuulajana peab ütlema, et ei olegi veel nii vahvast ja kõrgetasemelisest Inspira kontserdist osa saanud. Õnneks saab nüüd video vahendusel kõiki ägedaid esinemisnumbreid uuesti vaadata. Head vaatamist ja kohtume juba 18. jaanuaril lasteaialaste talvekontserdil!

Kersti Kirs, 14. detsember 2022

10. detsembril toimus maakondlik inglise keele olümpiaad, kokku oli osalejaid 101.

Gert Lutter, 14. detsember 2022

Detsembrikuu hommikuid alustame kahel korral nädalas jõululugude kuulamisega, mida loevad meie kooli töötajad koos oma lastega.

Järjekorralt viiendas artiklis loevad Eve ja Epp Kristel Tuisk meile Tove Janssoni raamatust „Muumitroll“.

Teist osa jutust kuulete juba esmaspäeval. Kohtume!

Gert Lutter, 13. detsember 2022

Meie kooli ajaleht võib rahul olla, et lisaks kohalike ja mitte-kohalike ajalehtede veergudele pääsemisele oleme nüüd ilmutanud ennast ka Lõuna-Eesti suurima ajalehe külgedel. Nimelt ilmus novembrilõpu LõunaLehes refereerituna meie artikkel Nooruse Meridiaani toimetuse kultuuri- ja ajakirjanduslikust reisist Tartusse ja Võrru.

Efektse fotokujundusega artiklile tasub paberlehes pilk peale visata, sisu aga leiab ka internetist.

Täname veel kord LõunaLehe toimetust ja Urmas Paidret lahke vastuvõtu eest ning uute kohtumisteni!

Eneli Vahar, 13. detsember 2022

6.–12. novembril külastasid Kuressaare Nooruse Kooli õpilased Portugali seoses Marka projektiga "Innovation and Inclusion in the construction of an identity curriculum". Projektis osalesid 9.d ja 9.c klassi õpilased. Õpetajatest olid kaasas Maren Asumets ja Eneli Vahar.

Artikkel / Klassilood3.a klassi Rudolfid
Reet Lasn, 13. detsember 2022

Põhjapõder Rudolf ei karda tuisku ja tormi,

väledad jalad just selleks tal ongi.

Jõulumeest aitab, et leiaks ta tee

kõigi lasteni.

Annely Oolup, 12. detsember 2022

Rahvastepall on põnev ja mitmekülgne pallimäng! Neljapäeval, 8. detsembril toimus Orissaares Eesti Koolispordiliidu Lääne regiooni rahvastepalli piirkondlik finaalturniir 1.–3.

klassidele. 

Gert Lutter, 12. detsember 2022

Detsembrikuu hommikuid alustame kahel korral nädalas jõululugude kuulamisega, mida loevad meie kooli töötajad koos oma lastega.

Neljandaks loevad meile Ellen Niidu jõululuuletuse Madli-Maria ja Anna Naulainen.

Toredat pühadenädala algust ja kohtume uue looga juba kolmapäeval!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Raagus mets / Ennar TalvikRaagus mets / Eleanor LeedoRaagus mets / Liset Aedmäe
Ene Pidmann, 9. detsember 2022

7.c klass õppis maalima õhu perspektiivi ja kujutama raagus metsa.

Tööde autoriteks on Ennar Talvik, Eleanor Leedo ja Liset Aedmäe.

Lehekülg: eelmine /364 järgmine

Kuulutused

Galerii