üles
Esmaspäev, 8. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

15. juuli

Töötajate sünnipäevad

15. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Kristin Lauri, 13. oktoober 2021

Septembri lõpus külastasid Nooruse kooli rahvusvahelise Erasmus+ projekti „Eco-Friendly Robotics for a Future Green World“ raames külalised kuuest riigist. Kohtumine kandis alapealkirja „Green Roads“ (rohelised teed).

Keskkonnasõbraliku robootikaga tegelevad selles õpirände projektis kokku 6 riigi õpilased. Igas osalevas riigis toimuvatel kohtumistel on ka vastavalt oma fookusteema: Portugalis – sinine ookean, Türgis – rohelised kodud, Eestis – rohelised teed, Poolas – sinine taevas, Lätis – rohelised koolid, Kreekas – roheline loodus.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Minu õpetaja / Iti JõevereMinu õpetaja / Isabel TreiMinu õpetaja / Annabel Nuut
Ene Pidmann, 8. oktoober 2021

1.–2. klassi kunstiringi õpilased kujutasid oma õpetajat. Tööde autorid on Iti Jõevere, Isabel Trei ja Annabel Nuut.

Margit Düüna, 8. oktoober 2021

Põhjamaade Ministrite Nõukogu haridusprogrammi Nordplus eesmärk on edendada ja tugevdada koostööd Põhja- ja Baltimaade vahel nii kooli-, kõrg- kui täiskasvanuhariduses. Programm toetab õpirännet, projekte ja võrgustikke ning on suunatud hariduse ja elukestva õppega seotud asutustele ja organisatsioonidele.

Artikkel / KlassiloodSügis
Oravad / 3.b klassOravad / 3.b klassOravad / 3.b klass
Heleen Alas, 3.b klass, 6. oktoober 2021

Õues puhub vali tuul,

kirjud lehed on nüüd puul,

värviliseks teevad maa,

nendesse nüüd hüppan, hurraa!

Germo Maimann, 9.b klass, 5. oktoober 2021

Õpetajate päeva direktor ütles oma kõnes: „Tänase päeva muudab veelgi erilisemaks see, et tegu on Nooruse kooli esimese õpetajate päevaga. Esimest korda kooli ajaloos korraldab õpetajate päeva 12. klassi asemel 9. klass.“ Millised sõnad Germo Maimann kooli töötajatele pidupäevaaktusel edasi andis, saad lugeda tema kõnest.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Joonegraafika töö / Marii-Katriin VammusJoonegraafika töö / Andri KarpuJoonegraafika töö / Angel Ellermaa.
Ene Pidmann, 1. oktoober 2021

9.a klassi joonegraafika tööd, mille autoriteks on Marii-Katriin Vammus, Andri Karpu ja Angel Ellermaa.

Artikkel / SportKoos õues
Galerii!
Elo Jõgi, 1. oktoober 2021

Nooruse kooli esimene tervisespordipäev on seljataga. Päev täis liikumist, rõõmu ja vahvaid välitegevusi. Kogu kool ühes rütmis toimetamas ja oma tervisesse panustamas.

Artikkel / KoolitusTuleviku töötoad Rumeenias
Külli Mänd, Maren Asumets, Marvi Mäeots, 30. september 2021

18. septembri varahommikul kell 6 algas Nooruse kooli 8 õpilase ja 3 õpetaja reis Rumeeniasse õpilasvahetuse projekti „Our future life in digital world“ raames. Sihtkohta – Oneștisse – jõudmine oli tõeline seiklus, selleks oli vaja bussi, praami, kahte lennukit ja kahte rongi ...

Artikkel / KlassiloodSügis aias
Sügis aias / 3.a klassSügis aias / 3.a klass
Inga Engso, 29. september 2021

3.a klassi õpilaste sügisesed meisterdused.

Reinud, Jaanid, Minnid, Mannid

joostes aeda tõttavad.

Aias rohked sügisannid

peenardel neid ootavad.

Heljo Mänd

Artikkel / KlassiloodSügis hiilib vaikselt ringi
Inna Vann, 28. september 2021

2.c klassi lastele meeldib sügis.

Siis saab uuesti kooli minna, sõbrad külla kutsuda ja värve imetleda, koos kaaslastega lehtedes hullata, riisuda ja abiks olla, imetleda ilu ja värve, porilompides astuda, kurgede kurba häält kuulata ja viimased viljad ära koristada.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Kristella Rauniste / Siil sügisande korjamasErich Koitla / Siil sügisande korjamasGete Sepp / Siil sügisande korjamas
Ene Pidmann, 24. september 2021

1.–2. klassi kunstiringi õpilased joonistasid siile sügisande korjamas. Tööde autorid on Kristella Rauniste ja Erich Koitla 1.b klassist ning Gete Sepp 2.a klassist. Ilusat sügise algust!

Artikkel / PersonaaliaPalju õnne, Merle Sullakatko!
Reet Lasn, 21. september 2021

Täna tähistab sünnipäeva meie söökla klienditeenindaja Merle Sullakatko. Juba 21 aastat on ta naerunäoga meid sööklas tervitanud. Kurja sõna Merle vist ei tunnegi.

Eve Tuisk, 17. september 2021

Fred Jüssi on öelnud: „Maailmas on suur vajadus viljaka mittemidagitegemise ehk molutamise järele. Inimene ei oska olla laisk, sest teda on õpetatud aina töötama ja töötama. See on üks kurvemaid asju, et meile ei anta võimalust süveneda.“ 8.b klassi õpilased käisid kirjandustunnis molutamist omal nahal proovimas. Ja proovisid tulemuse paberile panna.

Artikkel / VariaNädala kunstitöö
Punased pihlakad / Kristel SaldaGladioolid / Natali Abel
Ene Pidmann, 17. september 2021

Sügisene kunst kunstiringi õpilastelt! Kristel Salda „Punased pihlakad“ ja Natali Abeli „Gladioolid“. Kristel ja Natali on 7.b klassi õpilased.

Eve Tuisk, 16. september 2021

Kes Gabrieli tunneb, see teab, et tegemist on mehega, kes kogu aeg liikumises. Seega on igati paslik avada tema olemust kuulsa kirjandusteose algust parafraseerides. Haarab ju „Kevade“ oma avalausega „Kui Arno isaga koolimajja jõudis ...“ lugeja kohe tegevuste keerisesse. Gabriel alias Gaba teeb oma ümber olevate inimestega sedasama.

Artikkel / SportNooruses on liikumist
Galerii!
Tiina Käen, 15. september 2021

23. septembril annab piltlikult öeldes 23aastane KG tervisespordipäev teatepulga edasi Nooruse koolile, et see jätkaks ja täiustaks väljakujunenud traditsioone. See on esimene uude kooli kaasa võetav jätkusuutlik ja oma ajast ees olnud spordiosakonna üritus.

Gert Lutter, 15. september 2021

Üle mere kodusaarele tagasi jõudnud Aire oli õppealajuhatajatöö valikus nii kindel, et teisele tööintervjuule ei jõudnudki. Kooliajal matemaatikat enda lemmikaineks pidanud Aire tunnistab, et nüüd tuleb endal väga palju juurde õppida, ning loodab, et kõigil jätkub kannatlikkust tema küsimustele vastata: „Mulle meeldib koolis valitsev sõbralik ja akadeemiline õhkkond.“

Gert Lutter, 13. september 2021

Tallinna kiire elustiili saaremaisemalt rahulikuma kulgemise vastu vahetanud Kärt leiab innustust kõigest positiivsest enda ümber.

Vanemate soovitusel õpetajaks õppinud Kärt tunnistab ise, et tegelikult on ta alati tahtnud saada näitlejaks: „Aga olen aru saanud, et õpetajaamet on ka mõneti nagu näitlemine – iga päev on mul publik.“

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii