üles
Pühapäev, 7. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

Töötajate sünnipäevad

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Artikkel / Klassilood1.c klass soovib kauneid pühi!
Anu Rand, 14. aprill 2022

Jänkupoiss see hüpeldes / aias ringi kareldes / leidis aknalt munakorvi, / tõttas sellega nüüd hoovi. / Lahkelt mune pillutas, / kevadele teed sillutas.

Gert Lutter, 13. aprill 2022

„Liisat kirjeldab väga hästi klaver – klaver mängib ilusaid meloodiaid, kuid kui vaja, siis ka väga süngeid meloodiaid. Klaver võib olla hell ja lahke, aga kui keegi ei oska klaverit mängida, võib klaver olla ka karm ja range. Klaver teab kõiki laule peast ja oskab neid iga kell mängida. Sellepärast klaver kirjeldabki Liisat kõige paremini. Palju õnne ja rõõmu igasse päeva. Ega laulud lastele ise pähe jää!“ Sellised soovid pani oma muusikaõpetajale kirja Elisa Marie. Soovime meiegi koos kogu kooliperega Liisale palju õnne ja kõike ilusat!

Jaana Puksa, 12. aprill 2022

2020. aasta kevadel kutsusid Tartu Ülikooli keeleteadlased noori üle Eesti osalema keeleuurimusprojektis „Teismeliste keel Eestis“.

Helle Rand, 11. aprill 2022

7. aprilli õhtul kogunesid Nooruse kooli aulasse Inspira väikesed laululapsed.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Sõprade portree / Tuuli MetsheinSõprade portree / Sebastian MägiSõprade portree / Iti Jõevere
Ene Pidmann, 8. aprill 2022

1.–2. klassi kunstiringi õpilased joonistasid oma sõprade portreid. Tööde autorid on Tuuli Metshein 1.c klassist, Sebastian Mägi 1.b klassist ja Iti Jõevere 2.b klassist.

Anu Liik, 7. aprill 2022

„Saladuslik saar“ on Jules Verne'i romaan, mis jutustab viie mehe elust asustamata saarel. Ellujäämise nimel tuleb neil võidelda loodusjõudude ja piraatidega. Linda kirjutas oma loo saladuslikust saarest.

Tiina Kaup, 7. aprill 2022

Tiina Laanemi „Kollase kassi komando“ on seikluslik krimielemendiga lugu ühe linnajao laste tegemisest. Raamat on Tartu lastekirjanduse Lapsepõlve auhinna nominent 2021.

Artikkel / Klassilood1.b klassi aprilliliblikad
Merle Tustit, 6. aprill 2022

Aprillikuisest lumesajust hoolimata on alanud kevad ning peagi hakkavad liblikad lendama. Liblikad on ühed armastatumad putukad — nad on kui lendavad lilleõied, mis oma värvikirevusega pimestavad.

Just sellised tulid välja ka 1.b klassi laste joonistatud liblikad.

Annely Oolup, 6. aprill 2022

Laupäeval, 3. aprillil toimusid Kuressaare spordikeskuse kergejõustikuhallis Saaremaa koolinoorte sisekergejõustiku meistrivõistlused D-vanuseklassile (aastal 2011 sündinud ja noorematele lastele).

Tuule Kalamees, 7.a klass, 5. aprill 2022

Üle-eelmisel nädalal külastasid meie kooli õpilased ja õpetajad Bulgaariast, Portugalist, Türgist ja Leedust seoses Erasmus+ projektiga „Teachers and Students Experiencing the Meaning of STEM“. Projekti eesmärgiks on tõsta projektis osalejate teadlikkust globaalsetest probleemidest ning ökoloogiast. Seekord oli teemaks valgusreostus. Saime teadmisi erinevate maade valgusreostuse probleemide kohta, esitlesime Saaremaa ja Eesti kohta oma nägemust valgusreostuse esinemisest. Nädala jooksul näitasime külalistele meie kodusaart ning tutvustasime oma kultuuri. Kõige põnevam osa oli, et külalistega saime suhelda ainult inglise keele vahendusel.

Artikkel / ÕppetööÕpirändel kevadises Itaalias
Kersti Kirs, 5. aprill 2022

14.–18. märtsil osales viis 8. klassi õpilast õpirändel Erasmus+ projekti (MARKA – innovation and inclusion in the construction of an identity curriculum 2020/2023) raames Itaalia pealinnas Roomas. Lisaks Kuressaare Nooruse Koolile osalesid partnerkoolid Portugalist, Itaaliast, Põhja-Makedooniast ning teadustööga seotud FPCE Ülikool Porto. Antud projekti eesmärk on regionaalse identiteedi laiaulatuslik sidumine kooli õppekavaga.

Anu Liik, 4. aprill 2022

Šoti kirjaniku Robert Louis Stevensoni noorteromaanis „Aarete saar“ otsib teismeline Jim aardekaardi järgi koos oma sõpradega kaugel saarel mereröövlite aaret. Sama pealkirjaga loo kirjutas tunnis Trevor.

Madli-Maria Naulainen, 4. aprill 2022

14.–18. märtsil toimus Erasmus+ projekti „Our Future Life in Digital World“ 3. õpiränne Saksamaal, väikses Neuwiedi linnas. Fookuseks oli digitaliseeruv tööstus. Reisil osalesid meie kooli 9. klasside õpilased. 

Annely Oolup, 4. aprill 2022

TV 10 Olümpiastarti III vabariiklk etapp toimus laupäeval, 26. märtsil Tartu Ülikooli kergejõustikuhallis. Meie kooli esindasid Karl-Arthur Sepp (4.b), Mihkel Kaju (4.c), Andro Jürisson (6.b), Karl-Martin Kremm (6.b) ja Marili Paimre (7.a).

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Günther Reindorffi jäljendamine / Emma KruuserGünther Reindorffi jäljendamine / Angel EllermaaGünther Reindorffi jäljendamine / Liisa Sall
Ene Pidmann, 2. aprill 2022

Õpilased jäljendasid Eesti graafiku Günther Reindorffi töid. Joonistuste autoriteks on Emma Kruuser ja Angel Ellermaa 9.a klassist ning Liisa Sall 8.b klassist.

Anu Liik, 31. märts 2022

Jack Londoni raamatus „Valgekihv“ saab hundikoopas sündinud väikesest sõbralikust kutsikast algul kelgukoer, siis aga võitluskoer. Sellest olukorrast pääseb ta tänu uuele peremehele. Sanderi samanimeline lugu jutustab kassist ja teistestki.

Artikkel / Klassilood1.a tulbid
Tulbid / 1.a klassTulbid / 1.a klass
Ülle Jasmin, 31. märts 2022

Tulpide voltimine tõi klassi mõnusa kevadmeeleolu. Nüüd ootame, millal aias tulbid õitsema hakkavad.

Reet Lasn, 31. märts 2022

Teatripäeva Esimene Vaatus on I kooliastme õpilastele esimene lavale minek näidendiga. Seepärast astumegi üles viimastena, et veel harjutada ja viimistleda näidendeid.

Esimene Vaatus toimub neljapäeval, 7. aprillil ja meie teemaks on „Mäng on väikese inimese töö“. Vaatame, mis kell ja millises järjekorras lavale tullakse.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii