üles
Pühapäev, 7. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

Töötajate sünnipäevad

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Lennukat uut kooliaastat! / Kristel SaldaLennukat uut kooliaastat! / Keira TuiskLennukat uut kooliaastat! / Lisete Kuusk
Ene Pidmann, 2. september 2022

Lennukat uut kooliaastat! Eelmise õppeaasta 7. klasside viimased kevadtööd, mille autoriteks on Kristel Salda, Keira Tuisk ja Lisete Kuusk.

Eve Tuisk, 26. august 2022

25. augustil Triigi Filharmoonias toimunud Saare maakonna hariduskonverentsi lõpus tunnustati käesoleva aasta maakonna parimaid haridustöötajaid. Meie suureks rõõmuks pälvis aasta hariduse sõbra tiitli Inspira juhataja Inge Jalakas.

Toomas Takkis pälvis Haridus- ja Teadusministeeriumi tänukirja pikaajalise eduka töö ja 35 tööaasta täitumise eest koolijuhina.

Lisaks sellele olid mitmed meie kooli õpetajad nomineeritud teistes aasta õpetaja kategooriates. Palju õnne teile kõigile, oleme väga uhked!

Gert Lutter, 24. august 2022

Kas päikesel võib olla sünnipäev? Võib küll, sest just sooja ja südamliku, särava ja rõõmsa päikesega võrdlevad Mariat sõbrad ja kolleegid, kellelt tema ümmarguse sünnipäevaloo jaoks pühendust palun.

Jaana Puksa, Gert Lutter, 18. juuli 2022

Täna tähistab oma juubelisünnipäeva Marvi Alder. Kas teate, kes on Marvi? Näeme ja teretame koolimajas teda pea iga päev. Kui meie hommikul vara tööle-kooli jõuame, tuleb tema juba tavaliselt aulast. Suure koolimaja koridoride ja ruumide korrashoidmine pole lihtne töö, aga kas oskate usinate korrahaldjate nime ja näo kokku viia? Seepärast saamegi tuttavaks! Marvi lähedased avavad meile tema olemust ja arvavad, missugune tähendus on ümmargusel sünnipäeval juubilarile endale.

Artikkel / PersonaaliaSisemine tuli põlegu vabalt
Anu Liik, 3. juuli 2022

E ttevõtlikkus

L ahtised käed

I lumeel

S upernaine!

See on meie tänane sünnipäevalaps Elis. Traditsioonilise horoskoobi järgi Vähk, indiaani horoskoobis aga on tema tootemiks rähn. Indiaanlased usuvad, et inimesed kannavad oma tootemitega sarnaseid iseloomujooni.

Eve Tuisk, 28. juuni 2022

Kui me juunikuu keskel lehetoimetusega Kaali kanti sõitsime, ei osanud me veel arvata, kas kokkuvõttekoosoleku lõpuks „valget suitsu" tõusma hakkab või mitte. Hakkas küll – sügisest on koolilehel uus peatoimetaja!

Nüüdseks on jaaniaeg möödas, kuum suvi kätte jõudnud ja õpetajad puhkavad juba mõnda aega. Seega on aeg, et ka koolileht Nooruse Meridiaan läheks üle suveajale, see tähendab puhkuserežiimile. Et sügisel uute mõtete ja energiaga jätkata!

Aga enne veel vaatame korra õppeaastale tagasi.

Annely Oolup, 17. juuni 2022

Võistlussarja TV 10 Olümpiastarti viimane, finaalvõistlus toimus Rakvere linnastaadionil 14.–15. juunil. Võistlus kestis kaks päeva, sest tegemist oli mitmevõistlusega.

Osales 162 noorsportlast 48 koolist. Koos meiega pääsesid finaali järgmised suured koolid: Rakvere Reaalgümnaasium, Kuusalu Keskkool, Paikuse Kool, Peetri Lasteaed-Põhikool, Valga Põhikool, Ülenurme Gümnaasium, Põlva Kool, Vanalinna Hariduskolleegium, Saue Gümnaasium, Tartu Tamme Kool, Jõgeva Põhikool, Tallinna 21. Kool ja Türi Põhikool.

Eve Tuisk, 16. juuni 2022

Kevadel viis meie kooli hoolekogu läbi küsitluse „Märkame Kuressaare Nooruse Kooli õpetajaid“, kus kutsuti üles nii õpilasi kui ka lapsevanemaid tunnustama meie kooli õpetajaid. Esmaspäeval, 13. juunil toimunud direktori vastuvõtul andis hoolekogu esimees Melani Veelaid kiitvad sõnad õpetajatele edasi ja kuulutas välja Nooruse kooli aasta õpetajad.

Gert Lutter, 15. juuni 2022

5. juunil toimus järjekorras 47. Saaremaa tantsupidu, mis kandis pealkirja „Tuules“. Tuulest ja tuuletusest, vaikusest ja muutumisest inspireeritud peol jooksis Kuressaare linna staadionile ühtekokku 1099 tantsijat ja võimlejat. Teiste seas ka Kuressaare Nooruse Kooli rahvatantsurühmad Väikesed Sõlesepad ja Sõleseppade Klubi ning huvikooli Inspira 1.–6. klasside võimlejad.

Milline oli pidu? Millised olid meie osalejate muljed, mõtted ja elamused?

Artikkel / Klassilood5.a ja 5.c ühine matkapäev
Tiit Rettau Pihtla vabatahtliku päästekomando tööd tutvustamas / Grete PihlAvastusrajale! / Grete Pihl
Lisandra Lehtjärv 5.a, 15. juuni 2022

5.a ja 5.c käisid neljapäeval Püha Soobiku matkarajal matkamas ja kohtumas Pihtla vabatahtlike pritsumeestega.

Melani Saat ja Lisette Sepp 7.b, 14. juuni 2022

Täpselt kuu aega tagasi,14. mail toimusid Tallinnas Prantsuse Lütseumis põhikoolide Eesti meistrivõistlused väitluses. Esimest ülevaadet sellest oleme koolilehes juba jaganud, aga nüüd saavad sõna väitlejad ise. Melani ja Lisette jagavad, milliseid emotsioone see kõik tekitas ja kuidas neil enda arvates läks.

Artikkel / KlassiloodKeskaja Elamuskeskuses
Keskaja elamuskeskuses / Grete PihlKeskaja keskuses vibu ja ammuga märki tabamas / Grete Pihl
Grete Pihl, 14. juuni 2022

Kolmapäeval, 8. juunil 2022 käisid 5.a ja 5.c klassi õpilased uudistamas Keskaja Elamuskeskuses Archebald. „Meie juures leiad tegutsemist kaheks priskeks tunniks ja enamakski. Märkamatult viiakse sind seitse ehk kaheksa aastasada tagasi ja siis leiad sa end sepikojas münti vermimas või ammuga ehk siis ka vibuga märki laskmas või käsitööliste meistrikojas küünalt valmistamas või hoopis kiviheitemasina või vesirattaga mässamas. Pole võimatu, et ühel hetkel leiad end piinakambris mõne hirmsa piinariista küljes kinni olevat või sootuks, peas rüütli kiiver, õilsalt mõõgaga vehkimas ...“ – nii lubab keskuse veebileht.

Eneli Vahar, 13. juuni 2022

Projektikoolitus ajavahemikus 28. mai – 4. juuni 2021 (Erasmus+ Project AK201: MARKA – innovation and inclusion in the construction of an identity curriculum 2020/2023) viis Kuressaare Nooruse Kooli õpetajad Eneli Vahari, Maren Asumetsa, Kersti Kirsi ja Triin Kaldi Põhja-Makedooniasse. Lisaks Eestile osalesid sel korral projektis partnerkoolid Portugalist, Küproselt, teadustööga seotud FPCE Ülikool Porto ning koolituse korraldaja Põhja-Makedoonia. Projektikohtumise peamine eesmärk oli: „21st century teaching skills, innovative methodologies and LMS Moodle“.

Raina Rääp, 13. juuni 2022

Meie, 2. klassi õpilased, täname Anne Keerbergi hästi toreda merereisi korraldamise eest. Tänud toetuse eest: Saarte Kalandus, PRIA ja Nooruse kool. Lapsed olid vaimustuses. Oma mõtteid jagavad täna 2.b klassi õpilased.

Merle Tustit, 13. juuni 2022

Viimased nädalad on olnud 1.b klassi õpilastele tegusad ja toimekad.

Esiteks: hakkasime rohenäppudeks.

Teiseks: lõppes meie „Lugemisisu“ programm.

Kolmandaks: käisime Kaali järve ääres.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 10. juuni 2022

8.d klassi õpilase Kätrin Tamira Kanemägi guašimaal pealkirjaga „Suvi“. Head suvevaheaega!

Reet Lasn, 9. juuni 2022

Nii nagu sügiselgi, toimus 1. kooliastmel tore õuesõppepäev – „Suvele vastu“. Sügisene õppepäev peeti maastikumänguna kooli metsas. See üritus meeldis lastele väga. Seekord läksime vallutama lossiparki.

Maastikupäev Karujärvel / Diana MattMaastikupäev Karujärvel / Diana MattMaastikupäev Karujärvel / Diana Matt
Raina Tiidovee, 7. juuni 2022

Eelmisel reedel tulid kõik kolmandikud kooli väikese ärevusega hinges, sest toimus nende ühine lennuüritus maastikupäev Karujärvel.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii