üles
Laupäev, 6. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

Töötajate sünnipäevad

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Argo Jürisson, lapsevanem, 16. juuni 2023

TV 10 Olümpiastarti 52. hooaja mitmevõistluse finaaletapp toimus 13.–14. juunil Võrus. Osales üle 150 sportlase üle Eesti.

Finaaletapil esindasid Kuressaare Nooruse Kooli Teneli Kaljo (4.b), Grette Väli (4.a), Emma Piipuu (5.b), Jasper Piipuu (3.b), Karl Arthur Sepp (5.b), Karl Martin Kremm (7.b) ja Andro Jürisson (7.b).

Artikkel / Varia3 päeva lõpetamiseni
Marit Tarkin, koolijuht, 16. juuni 2023

Rubriigis „n päeva lõpetamiseni“ on kooliaasta kestel sõna saanud 9. klasside õpilased ja klassijuhatajad. Enne veel, kui meie üheksandikud saavad pidulikul lõpuaktusel kätte põhikooli lõputunnistused, annab oma mõtted selleks kaasa koolijuht Marit Tarkin.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Lillekimp koolile / Emma KubitsLillekimp koolile / Hannes PulkLillekimp koolile / Hanna Tarum
Ene Pidmann, 16. juuni 2023

4.b klassi õpilaste lillekimbud koolile. Tööde autoriteks on Emma Kubits, Hannes Pulk ja Hanna Tarum.

Gert Lutter, 15. juuni 2023

Meie kallis koolimaja saab sel suvel 45aastaseks ning seda tähtsat sünnipäeva tähistame 22. juunil suure kokkutulekuga.

Enne seda aga kutsusime oma vilistlasi-töötajaid mõtisklema oma koolist, kus õpitud ja töötatud, kohtutud paljude kolleegidega ja veel rohkemate õpilastega.

Mälestusi, mida meenutada, on palju! Täna jagab meiega oma mõtteid Marvi Mäeots 14. lennust, mis lõpetas aastal 1992.

Gert Lutter, 14. juuni 2023

Meie kallis koolimaja saab sel suvel 45aastaseks ning seda tähtsat sünnipäeva tähistame 22. juunil suure kokkutulekuga.

Enne seda aga kutsusime oma vilistlasi-töötajaid mõtisklema oma koolist, kus õpitud ja töötatud, kohtutud paljude kolleegidega ja veel rohkemate õpilastega.

Mälestusi, mida meenutada, on palju! Esimeseks avaldame Marit Tarkini mõtted teemal „Mis oli? Mis on? Mis tuleb?“. Marit, toonase perenimega Kütt, lõpetas 8. lennu aastal 1986.

Kristin Lauri, 13. juuni 2023

22. juunil 2023 ootame meie vilistlasi ja kooli praeguseid ja endisi õpetajaid kooli sünnipäevale. See on täpselt õige aeg, sest siis oleme juba tervenisti ühe päeva olnud 45-aastased (ametlikult asutati Kingissepa 2. Keskkool 21. juunil 1978).

Tule ise ja võta pinginaaber, koolikaaslane ja õpetaja ka kaasa! Oodatud on nii põhikooli kui gümnaasiumi vilistlased ja meie armsad õpetajad!

Eve Tuisk, 13. juuni 2023

Ainult mõned päevad veel ja käes see ongi – meie klass lõpetab põhikooli. Üks etapp, üheksa aastat õppimist, saab läbi. Aga mitte ainult. See üheksa aastat on olnud meeletu panustamine iseendasse.

Meenub silt Tallinna laevaterminalist, mis väidab, et reisimine on investeering iseendasse. Ei ole vahet, kas reisida sihtpunktist A punkti B või hoopis oma lapsepõlvemaale. Seega on 9.b viimastel nädalatel iseendasse märkimisväärselt investeerinud.

Eve Tuisk, 12. juuni 2023

Aasta lõpus tehakse ikka kokkuvõtteid ja vaadatakse tehtule tagasi. Seda tegid ka 8.c klassi õpilased, kes panid enda nägemuse eesti keele ja kirjanduse tundides tehtust videoklippide sisse.

Jette Tiitus, 8.a, 12. juuni 2023

Kunstnik leiab endale muusaks kauni noormehe ning otsustab temast maalida portree. Kuid see pole vaid tavaline maal: kui Dorian Gray vajub kuritegevuslikku ja räigesse ellu, säilitab tema keha perfektse nooruse ja elujõu, samal ajal kui temast hiljuti maalitud portree mädaneb iga tema patu ja kuritegevusega koledamaks.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Vaba teema / Oskar TulkVaba teema / Jette TiitusVaba teema / Kristel Salda
Eliise Belinets, 10. juuni 2023

8.b klassi õpilastel oli kunstitunnis vaba teema! Fantaasial lasid lennata Oskar Tulk, Jette Tiitus ja Kristel Salda.

Galerii!
Inge Jalakas, 10. juuni 2023

Möödunud nädalal tähistasime juba kolmandat korda ülevallalist lastekaitsepäeva Kuressaare kesklinnas. Keskväljaku pea- ja tantsulaval esines kokku 520 õpilast. Esinejate ja tegevuste juhendajaid oli kokku 54.

Eve Tuisk, 9. juuni 2023

Juba kaks nädalat õpib meie kooli 8.b klassis vahetusõpilane Saksamaalt. Juuli Marie Mägi, sõpradele Juuli, tuleb Leipzigist Wilhelm-Ostwald-Schule'st. Juuli emapoolne pere on Eestist: tema ema on siin sündinud ja kasvanud.

Põhjus, miks Juuli vahetusõpilaseks soovis tulla, on selles, et ta tahtis õppida eesti keelt, ning ilus kool Kuressaares võttiski ta vastu.

Grete Pihl, 8. juuni 2023

Nii oligi. Kui 6.c laupäeva hommikul koolimajja jõudis, polnud tunnid alanud. Kuid peagi kutsus kooliõpetaja nad klassituppa, käskis neil olla hoolsad ja korralikud ning seadis nad pinkidesse istuma. Tunnid algasid: lugemine, rehkendamine, piiblilood, kodumaa-teadus, laulmine. 6.c oli sattunud Arno, Teele, Tootsi, Kiire, Tõnissoni koolimajja.

Artikkel / VariaSTfilms esitleb!
Youtube video!
Jaana Puksa, Gert Lutter, 8. juuni 2023

Meediaringi õpilaste lemmiktegevus on videokaameraga koolimaja ümbruses seiklemine. Saamuel Vahter 7.d klassist ringitunni lisamotivatsiooni selleks ei vaja ja tunneb end ühtmoodi koduselt nii filmimisel, monteerimisel, stsenaariumi väljamõtlemisel kui ka näitlemisel.

Tema loomingut saame edaspidi veel kindlasti rohkem näha! Siinkohal aga jagame ühte tema lühifilmidest, mis kannab pealkirja „Janune mees“.

Juhan Kolk, 7. juuni 2023

Maikuu kolmel nädalal käisid Nooruse kooli 2. klassi õpilased liikumisõpetuse tunni raames õppimas vee peal liikumist vahendil: purjetamas ja aerutamas. Purjetamisõpetuse lõppedes oli kõigil võimalus koos perega tulla Saaremaa Merispordi Seltsi kogu tegevusega tutvuma. 31. mail oli Kuressaare jahisadamas palju elevust, kui õpilased koos vanematega said proovida erinevaid veesõidukeid.

Annabel Lember, 7.b klass, 6. juuni 2023

Autor räägib raamatus tõelisest sõprusest, kiusamisest, usaldusest, armastusest ja koostööst. Autor tahab teada, kas kiusamine võib lahutada Lewist ja tema uut sõpra, kas armastus ja koostöö suudavad päästa maailma ja kas saab pidada oma onu usaldusväärseks sõbraks.

Epp Kristel Tuisk, 7.b klass, 5. juuni 2023

Kui Nooruse kooli kodutütred 26. mail Märjamaale jõudsid, olid sealsed noorkotkad juba platsis. Meid tervitati soojalt ja põnevad tegevused hakkasidki pihta. Laagri põhilised juhendajad olid küll Kermo Niinemäe (rühmajuht) ja Uku Seiler (rühmajuhi abi), aga Maret (Märjamaa noortejuht) oli ka abiks.

Saime terve nädalavahetuse kestnud laagris magada jaotelgis, teha seljakotti käepärastest vahenditest, tutvuda Märjamaa noorkotkastega, teha tuulekella, käia rabamatkal, ööhäire ajal taimi tuvastada ja morsekoodi edastada. Lisaks sai tehtud rividrilli, mis oli mõne meie rühma tüdruku lemmiktegevus laagris.

Tiiu Smidt, 5. juuni 2023

Õppeaasta jooksul on koolimajja unustatud või kaotatud mitmete kotitäite viisi esemeid, alustades trikoodest ja ujumispükstest, lõpetades spordijalatsite ja dressidega. Kui sinul või sinu lapsel on mõni asi kadunuks jäänud, ole hea ja tule seda otsima enne 20. juunit. Peale seda annetame need heategevuseks. Asjade kättesaamiseks pöördu tööpäevadel haldustuppa 116.

Lehekülg: eelmine /364 järgmine

Kuulutused

Galerii