üles
Pühapäev, 7. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

14. juuli

Töötajate sünnipäevad

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Vocaliisa käis laululaagris / Helle RandVocaliisa käis laululaagris / Helle Rand
Helle Rand, 26. september 2022

Möödunud reedel ja laupäeval võttis tütarlastekoor Vocaliisa ette sõidu Aste klubi poole, kus neid juba ootasid Hariduse kooli tütarlastekoori Kressendo lauljad. Oli algamas ühine laululaager, kus saadi esimene maik suhu XIII koolinoorte laulupeo repertuaarist.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Sügis / Kristel SaldaKunst sõnas / Andra-Elizabeth VõerasKoolitee / Noora Nook
Ene Pidmann, 23. september 2022

Sõna kui kunstiteos. Autoriteks on Kristel Salda tööga „Sügis“, Andra-Elizabeth Võeras tööga „Kunst sõnas“ ja Noora Nook, kelle töö kannab pealkirja „Koolitee“.

Artikkel / KlassiloodSuveseik: 3.a, 4.c ja 3.c klass
Gert Lutter, 23. september 2022

Suvi on möödunud kui linnutiivul ning seda jäävad meile meenutama mälestusekillukesed. Koolileht Nooruse Meridiaan korjab kokku kõigi klasside killukesed, et sellest saaks ühine suur mälestus.

Kõige kiiremad suvemeenutajad olid 3.a, 4.c ja 3.c klass. Aitäh kiiretele!

Artikkel / Klassilood2.b klassi suvepeegeldused
Merle Tustit, 23. september 2022

Säraval pilgul ja naerusuiselt pilgutab suvi sügisele silma.

Veel üks rõõmus meenutus päikselisele suvele.

Veel üks suvepeegeldus.

Ja sügis saab tulekuks loa.

Oma suve peegeldasid 2.b klassi õpilased ja hüüavad üheskoos just täna alanud sügisele: „Tere, sügis!“

Epp Kristel Tuisk, 7.b klass, 21. september 2022

Maskeerimine, esmaabi, kokkamine, orienteerumine ja meisterdamine ... Just sellised tegevused olid meie juhendajad Merike ja Anneli Nooruse kooli kodutütarde nädalavahetuse laagriks välja mõelnud. Laager toimus Kaitseliidu Saaremaa maleva staabis ja kestis kaks päeva – 17. ja 18. septembril.

Ülle Räim, 19. september 2022

Mõtlemapanev küsimus – terves kehas terve vaim või hoopis terves vaimus terve keha?!

Irina Mulenok, 19. september 2022

Käesoleval õppeaastal õpivad ka meie koolis Ukraina õpilased. Neil aitavad õppetööga kohaneda ja kooli kollektiivi sulanduda õpetajad ja koordinaatorid, kes ise samuti Ukrainast pärit on. Nataliia, Iryna ja Tetiana kohalolu meie majas on selgelt nähtav ja tajutav. Nad on õpihimulised, aktiivsed ja oma tegemistes süvitsi minevad. Lisaks sellele, et nad laste heaolu nimel meeletult pingutavad, proovivad nad ka ise uude olukorda sisse elada ja sellega kohaneda! Oleme teile toeks!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Abstraktne värviketas / Melani SaatAbstraktne värviketas / Hendrik ÕigemeelAbstraktne värviketas / Geidi Aadussoo
Eliise Belinets, 16. september 2022

Abstraktne värviketas. 7.–9. klassi tööd, autoriteks on Melani Saat, Hendrik Õigemeel ja Geidi Aadussoo.

Kersti Kirs, 16. september 2022

Suvine koolivaheaeg on õpetajatele suurepärane aeg enesetäiendamiseks, et varustada end tänapäeva noorte õpetamisel ja tähelepanu haaramisel kaasaegsemate tööriistade ja õppemeetoditega. Erasmus+ ja Europass Academy on selleks loonud hulganisti kursusi, kus õpetajad saavad ühildada meeldiva kasulikuga ja lisaks koolitamisele luua uusi rahvusvahelisi suhteid ning laiendada silmaringi avastades uusi paiku.

Reet Lasn, 16. september 2022

Eelmisest õppeaastast töötab meie kooli ujulas Moonika Kasemets. Kunagi pioneerijuhina Mustjala põhikoolis töötamist alustanud Moonika on pikalt tööl olnud kaugejaamas ja elektroonikaalal, nüüd aga hoiab silma peal ujula külastajatel.

Moonikale endale meeldib ikka aias toimetada ja lugeda ning lisaks kõigele muule on ta täitsa ise õppinud akordioni mängima. Täna on tal juubelisünnipäev ja soovime kogu koolipere poolt palju-palju õnne, rõõmu ja jaksu edaspidiseks! Ilusat sünnipäeva, Moonika Kasemets!

Ülle Jasmin, 14. september 2022

Voltisime, mõõtsime, joonestasime, värvisime, lõikasime, kleepisime ja valmis saigi kaheksakand.

Maris Rebel, Nooruse kooli 3 lapse ema ja aktiivne kooli kogukonna liige, 12. september 2022

4. septembri ilusal pühapäeval kohtusid kooli õpetajate, lastevanemate ja juhtkonna esindajad Saaremaa Veskis, et arutada, kuidas toetada kooli kogukonna arengut. Seda enam, et ajad on keerulised. Päevakorda tulid ka hoolekogu püsiteemad, mille lahendamiseks võiksime moodustada ühiseid töögruppe, kus inimesed käärivad käised ja jõuavad aruteludest tegudeni.

Eve Tuisk, 10. september 2022

Kui Triin eelmisel õppeaastal Nooruse kooli tööle tuli, rääkis ta koolilehele, et talle meeldib vaadata dokumentaalfilme ja lugeda elulooraamatuid. Kui teha Triinust endast juubeli puhul üks dokumentaalfilm või kirjutada temast biograafia, siis viimast õppeaastat silmas pidades oleks selles nii meeletut töökust, härdaid hetki kui ka lõputult kauneid kleite!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
„Kati“ / Katrin Teng„Lame“ / Miina-Ly Tarkin„Tore“ / Anabel Lanna
Kristin Lauri, 9. september 2022

Joonistame viipekeeles! Eelmisel õppeaastal lõpetanud üheksandikud panid viipekeelsed sõnad kunstitunnis paberile. Tööde autorid on Katrin Teng, Miina-Ly Tarkin ja Anabel Lanna.

Artikkel / ÕppetööLuulenurk: Muutus
Anette Kuusk 9.a, 9. september 2022

Inimene on osake loodusest. Anette Kuusk 9.a klassist jagab meiega kirjanduse tunnis sõnastatud ja illustreeritud mõtet.

Stevelin Tamm, 9. september 2022

Esimesel koolipäeval näitas õpetaja pilti oma koolitee algusest. Õpilased pakkusid, kes võiks pildil olla. Õpilane a: „Kes see veel on?“ Õpilane b: „See oled ju sina, su laps on täpselt sama näoga.“ Ja õigus tal oli. Tõesti oli pildil tegemist õpetajaga, kes 25 aastat tagasi oma kooliteed alustas. Värin hinges ja elevust rohkem kui küll. Nagu 1.a klass, mäletan ka mina selgelt, kuidas endale aabitsa sain ja kohe suure ja tähtsa koolilapsena tundusin. Ja seda, kui me klassiõega esimesse pinki istusime ja selle üle ütlemata õnnelikud olime (vaata pilti).

Eve Tuisk, 7. september 2022

Enne kui viimane õppeaasta tõsise hoo sisse saab, kohtusid 9. klassid Karujärvel, et eesootavaks ühist hingamist saavutada. Tundub, et see täitis oma eesmärki. Tavapärased laagritegevused – lipuheiskamine, ühine laagrireeglite sõnastamine, matk, rühmatööd ja -arutelud, disko, tähtede vaatlemine, hommikuvõimlemine ja nii edasi ja edasi – suutsid üheksandikud omavahel mõnusalt suhtlema ning ühise eesmärgi nimel pingutama panna. Mida arvavad laagrist õpilased ise?

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Lennukat uut kooliaastat! / Kristel SaldaLennukat uut kooliaastat! / Keira TuiskLennukat uut kooliaastat! / Lisete Kuusk
Ene Pidmann, 2. september 2022

Lennukat uut kooliaastat! Eelmise õppeaasta 7. klasside viimased kevadtööd, mille autoriteks on Kristel Salda, Keira Tuisk ja Lisete Kuusk.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii