üles
Laupäev, 6. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

Töötajate sünnipäevad

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Kristin Lauri, 29. august 2023

Enne kui viimane õppeaasta alatagi saab, kohtusid 9. klassid Karujärvel, et ees ootavaks aastaks seada koos eesmärke, saavutada ühine hingamine ja veeta lennukaaslastega mõnusad kaks päeva.

Nii see tundus ka minevat. Tavapärased laagritegevused – matk, rühmatööd ja -arutelud, ujumine (ekstreemselt pimedas, aga ka varahommikul), hommikuvõimlemine ja nii edasi ja edasi – suutsid üheksandikud omavahel mõnusalt suhtlema ning ühise eesmärgi nimel pingutama panna. Kogusime kokku mõned mõtted ja toome välja need, mis läbi tagasiside kõikjalt kõlama jäid.

Artikkel / PersonaaliaSuvised sünnipäevalapsed
Gert Lutter, 28. august 2023

Suvi on lõpusirgel, juba sellel nädalal algab kool ning ka õpetajad ning teised koolitöötajad on tagasi tööpostil. Koos nendega ka koolilehe Nooruse Meridiaan toimetus.

Soovime õnne kõigile suvesünnipäevalistele ning eriti neile, kes veidi ümmargusemat tähtpäeva tähistasid – Juhan Kolk, Kati Haamer ja Annette Rungi.

Kaisa Sau, 26. august 2023

24. augustil Tornimäel toimunud Saare maakonna hariduskonverentsil jagus ohtralt kiidusõnu ja tunnustust ka meie kooli haridustöötajatele.

Madli-Maria Naulainen, 24. august 2023

17.-18. augustil kohtusid noored vanuses 9-13 Kuressaare Nooruse Kooli ja TalTech Kuressaare Kolledži tehnoloogialaagris, et panna end proovile põnevates töötubades.

Lelet Aavik-Part, 24. august 2023

Haridusdisaini keskuse eestvedamisel võeti analüüsiks ja edendamiseks teema "Organisatsiooni kultuur ja toimiv meeskond selles". Kahe päeva jooksul toodi välja probleemid organisatsioonis, nende mõju ja põhjused.

Tiina Kaup, 16. august 2023

23. augustist algab kooli raamatukogus õpikute laenutamine uueks õppeaastaks. Loe siit, millisel kuupäeval tulla!

Eve Tuisk, 17. juuli 2023

Toomas Takkis ei ole enda sõnul just eriti suur sünnipäevade tähistaja. Läinud on aga nii, et viimase 35 aasta jooksul – täpselt selline tööjuubel Toomasel eelmisel aastal koolijuhina täitus – on tema juubel saanud siiski piisavalt suurt tähelepanu. Põhjus väga lihtne – kui ümmargust sünnipäeva tähistas koolijuhataja, tegi sedasama ka kool.

Nii ka sel aastal, mil ümmargused numbrid on 45 ja 65. Kumb kumba juubelit tähistab, seda arvutab juba igaüks ise.

Artikkel / VariaSuvi kutsub
Jaana Puksa, Nooruse Meridiaani peatoimetaja, 29. juuni 2023

Soojad suveilmad on juba pikemat aega andnud märku, et aeg on puhkuseks: uuteks ja huvitavateks ettevõtmisteks kui ka järeleproovitud ning akusid laadivateks tegevusteks. Enne kui suundume mõnusale suvepuhkusele, vaatame korraks tagasi ka Nooruse Meridiaani aastale.

Kristin Lauri, 28. juuni 2023

Igal koolil on oma lugu. Koolimaja lugu. Nii ka meie koolil. “Peaasjalikult on see siin töötanud ja siin õppinud inimeste lugu. See lugu on nagu lopsakas põimunud palmik. See lugu on nagu suure sümfooniaorkestri poolt mängitav teos, milles põimuvad paljud helid, paljud erinevad viisid ja kõlad. Ja kõik osalejad on ühtlasi osalised selle orkestriteose kirjutamisel ja ettekandmisel. Kõigist osalistest sõltub, milline see lugu saab.” Nõnda on öelnud Toomas Takkis. Üks loo etapp on jälle möödas ja meie kooli 45. sünnipäev on mööda saadetud.

Gert Lutter, 27. juuni 2023

Teisipäev, 27. juuni ongi see kauaoodatud päev, kui istume bussi ja Sõleseppade pererühm sõidab Tallinnasse XIII noorte tantsupeole. Ees ootavad neli päeva tihedaid proove, kolm etendust ning osalemine suures rongkäigus lauluväljakule.

Gert Lutter, 21. juuni 2023

Meie kallis koolimaja saab sel suvel 45-aastaseks ning seda tähtsat sünnipäeva tähistame 22. juunil suure kokkutulekuga.

Enne seda aga kutsusime vilistlasi-töötajaid mõtisklema oma koolist, kus õpitud ja töötatud, kohtutud paljude kolleegide ja veel rohkemate õpilastega.

Mälestusi, mida meenutada, on palju! Mida meenutab oma kooliajast Maria Koppel, 29. lennu vilistlane ja praegune matemaatikaõpetaja?

Ülle Räim, 20. juuni 2023

Spordivõistlused on üks viis, kuidas end proovile panna, sundides töötama ja pingutama oma eesmärkide saavutamise nimel.

Jaana Puksa, 20. juuni 2023

Meie kallis koolimaja saab sel suvel 45aastaseks ning seda tähtsat sünnipäeva tähistame 22. juunil suure kokkutulekuga.

Enne seda aga kutsusime oma vilistlasi-töötajaid mõtisklema oma koolist, kus õpitud ja töötatud, kohtutud paljude kolleegidega ja veel rohkemate õpilastega.

Mälestusi, mida meenutada, on palju! Tänases loos vaatab oma kooliajale tagasi Inge Jalakas, 1995. aastal 17. lennu lõpetanud praegune huvikooli Inspira juhataja.

Gert Lutter, 19. juuni 2023

Täna lõpetas Kuressaare Nooruse Kooli 2. ehk teise ajaarvamise järgi 45. lend. Spordihoones toimunud pidulikul aktusel said lõputunnistuse 92 põhikooli lõpetajat neljast klassist, mida juhatasid Kristel Paju ja Kristin Lauri, Eve Tuisk ja Kristi Hints, Kersti Kirs ning Gabriel Sepp ja Maria Koppel.

Lisaks koolijuht Marit Tarkinile võttis lapsevanemate nimel sõna Aarne Mägi. Lõpetajate nimel kõneles õpetajate päeval direktoriametis olnud Bretlin Brant.

Jaana Puksa, 19. juuni 2023

Meie kallis koolimaja saab sel suvel 45aastaseks ning seda tähtsat sünnipäeva tähistame 22. juunil suure kokkutulekuga.

Enne seda aga kutsusime oma vilistlasi-töötajaid mõtisklema oma koolist, kus õpitud ja töötatud, kohtutud paljude kolleegidega ja veel rohkemate õpilastega.

Mälestusi, mida meenutada, on palju! Seekord jagab oma mõtteid Liisi Laum, 21. lennu vilistlane, kes lõpetas aastal 1999.

Artikkel / PersonaaliaPalju õnne, sportlik Epp Ilver!
Reet Lasn, 19. juuni 2023

Epuga kohtusin esimest korda kooli sööklas, kui ta meile klienditeenindajana tööle tuli. Sporti armastavat Eppu õppisin tundma trennis. Epp harrastab talisuplust, sõidab igapäevaselt jalgrattaga, talvel suusatab. Samuti meeldib talle kettagolf.

Reet Lasn, 17. juuni 2023

Minu ees treppidel läks üks naine. Sain aru, et lapsevanem ta ei ole, kuna tema mõlemal käel, ees ja taga olid lapsed, kes püüdsid kõik midagi seletada. Tundsin huvi: kes ta on? Diana Matt, abiõpetaja.

Minu klass vajas sageli abiõpetajat, nii olemegi käsikäes töötanud paar aastat. Kui sünnipäevalapsest kirjutavad tavaliselt teised, siis mina tahtsin teada, kust on tulnud Diana suur süda, tohutu vastutulelikkus ja toredus. Kas see on tulnud kaasa lapsepõlvest, koolielust, pereelust või veel hoopis millestki muust?

Kristi Sillart, Maris Rebel, Laura Heinsaar, 16. juuni 2023

Neljapäeval, 15. juunil toimus koolijuht Marit Tarkini vastuvõtt kooliperele, kus hoolekogu jagas tunnustust parimatele õpetajatele. Aasta õpetajad selgusid lapsevanemate ja õpilaste tagasiside põhjal. Oma hinnangu andis 531 vastanut, kellest 301 olid vanemad ja 230 õpilased. Õpilastest andis oma hinnangu 1.–3. klassist 10 last ja 4.–9. klassist 220 last.

Kuressaare Nooruse Kooli hoolekogu nimel andsid tänukingid ja tunnustussõnad üle Kristi Sillart, Maris Rebel ning Laura Heinsaar.

Lehekülg: eelmine /364 järgmine

Kuulutused

Galerii