üles
Laupäev, 6. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

Töötajate sünnipäevad

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Tiina Kaup, 3. oktoober 2023

Hollandi kirjaniku Sanne Rooseboomi jutustus „Lahenduste ministeerium“ on peamiselt algklassilastele adresseeritud põnevusjutt, mis kutsub mõtisklema koolikiusamise ja abistamise üle.

Gert Lutter, 2. oktoober 2023

Suvi on möödunud kui linnutiivul ning seda jäävad meile meenutama mälestusekillukesed. Koolileht Nooruse Meridiaan korjab kokku kõigi klasside killukesed, et sellest saaks ühine suur mälestus.

Seekordsed suveseigad saatsid meile pealkirjas mainitud klassid. Järgmisi näeme juba paar päeva pärast, nii et kohtume!

Uudis / ÕppetööKosmiline kohtumine
Koos astronaudiga / Rene LutterusNicole Aunapu Mann / Rene LutterusEnne kohtumist / Aire Siinvert
Aire Siinvert, õppejuht, 2. oktoober 2023

Neljapäeval, 28. septembril avanes meie kooli üheksal tublil õpilasel võimalus kohtuda NASA astronaudi Nicole Aunapu Manniga.

Galerii!
Ülle Räim, 2. oktoober 2023

Meie kooli 3. tervisespordipäev toimus uue formaadi järgi, mille aluseks oli eakohasus, valikuvõimalus ja koostöö.

Kaisa Sau, 2. oktoober 2023

Täna tähistab jätkuvat noorust meie loodusainete õpetaja Gerta Nurk. Gerta ei ole inimene, kellele meeldiks endast rääkida või kes sätiks end alati esiplaanile, sellepärast uurisimegi neilt, kes Gertat kõige paremini tunnevad, milline siis ikkagi on meie lemmikbioloog Gerta.

Marvi Mäeots, 5.a klassijuhataja, 29. september 2023

5. klassidele toimus teisipäeval, 26. septembril põnev teadustund teemal „Vesi“. Seda viis läbi Nõo Reaalgümnaasiumi õpilane Helena Lulla, kes teeb uurimistööd aktiiv- ja kogemusõppe teemal.

Eve Tuisk, 29. september 2023

Enne õppeaasta algust toimunud Saaremaa hariduskonverentsil jäid mu kõrvu kummitama kaks olulist mõtet, mida koolis järgima peaks ja mis minu mõttemaailmaga hästi haakuvad. Kersti Kaljulaid rõhutas: „Meie asi on õpetada lapsele inimeseks olemist.“ Hedi Kerstin Luik lisas omalt poolt: „Hariduse eesmärk on anda lapsele tööriistad eluga toimetulekuks.“

Nendest mõtetest inspireerituna unistasime 8.b, 9.b ja 9.c klassi õpilastega sellest, mida nende arvates päriselt koolis õppida võiks, et elus hakkama saada, ja kuidas neid teemasid eesti keele ja kirjanduse tundides käsitleda saaks. Noorte mõtted on ausad ja otsekohesed.

Aire Siinvert, õppejuht, 28. september 2023

Mis on mõttespordi olümpiaad? Mõttespordi olümpiaadil toimuvad turniirid viiel alal: Vene kabe, male, gomoku, sudoku ja ristsõnade lahendamine. Võistlusest osavõtt on tasuta ning mõõduvõtmine toimub interneti vahendusel kooli arvutiklassis.

Jaana Puksa, 28. september 2023

Täna tähistab oma ümmargust sünnipäeva Mihkel Vendel, kes sellest õppeaastast lisaks teatriringile paneb end proovile ka õpetajaametis. Nimelt on 34. lennu lõpetanud Mihkel nüüd 7.c klassi juhataja ning annab ka draamaõpetuse tunde.

Et Mihkel on ise samuti tõeline multitalent, kes laulmisele ja näitlemisele lisaks oma häälega ka Saaremaa raadiokuulajaid võlub, teeme temaga kaks ühes loo – saame tuttavaks ja soovime ka palju õnne sünnipäevaks!

Artikkel / ÕppetööTugiteenuste tutvustus
Valeria Liigsoo-Luige, 27. september 2023

Millised tugisüsteemid on meie koolis ja kuidas toimida probleemide korral, selgitab Nooruse kooli HEV-kooridnaator Valeria Liigsoo-Luige.

Kõige olulisem on aga meelde jätta, et mis tahes mure kas lapsel või lapsega on, alustada tuleks klassijuhatajast. Klassijuhataja teab, kelle poole koolis pöörduda. (Toim.)

Madli-Maria Naulainen, 27. september 2023

26. septembril oli aula suurt siginat-saginat täis ja avavoorus osalesid rekordilised 52 võistkonda! Esimese vooru tulemusel mahtus esikümne kohti jagama lausa 17 võistkonda. Tulemustega saab tutvuda 2. korruse stendil.

Uus voor toob juba ilmselt selgemad vahed, kohtume taas neljapäeval, 19. oktoobril.

Eve Tuisk, 26. september 2023

Kas jõuluvana on päris? Mis on elu mõte? Kui Andresel on 8 küünalt ja ta puhub 4 ära, siis kui palju tal küünlaid alles on? Kumb oli enne, kas kana või muna? Mis häält teeb pruun värv? Mitu molekuli on maailmameres? Millisele küsimusele ei oska ChatGPT vastata?

Just selliste küsimustega proovis 9.c klass ChatGPT-d hulluks ajada, kui osales eelmisel nädalal Jaan Aru e-tunnis „Mis on tehisaru?“. Lisaks lasid nad tehisarul e-tunnist koolilehele artikli kirjutada. Vaata ja võrdle, kuidas ChatGPT sellega hakkama sai, kui vastava töökäsu andsid kolm erinevat gruppi!

Ülle Räim, 25. september 2023

Me pöörame põhitähelepanu lihtsatele liikumistegevustele, tutvustades kõigile jõukohaseid ja kättesaadavaid võimalusi hea enesetunde ja tervise nimel.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 22. september 2023

5.b klassi õpilased panid kokku oma klassi puu.

Artikkel / KlassiloodSuveseik tuleb taas!
Gert Lutter, 22. september 2023

Suvi on möödunud kui linnutiivul ning seda jäävad meile meenutama mälestusekillukesed. Koolileht Nooruse Meridiaan korjab kokku kõigi klasside killukesed, et sellest saaks ühine suur mälestus.

Kiireimad reageerijad on olnud 1.a, 2.a, 3.a, 4.a, 5.a, 5.b, 6.c, 9.b ja 9.c. Järgmised suvemeenutused on juba ootel, nii et kohtume peagi!

Merle Tustit, 22. september 2023

Suvi läks ja sügis tuli. Vahtra ladvas süttis tuli.

Sügise sünnipäevaks valmisid 3.b klassi lastel värvilised vahtrapuud. Värvikirevat algavat sügist kogu kooliperele!

Jaana Puksa, 22. september 2023

Kolmapäeval, 20. septembril toimus esimene õpetajate lauamängude pärastlõuna. Avamänguks valiti kõigile tuntud "Tsirkus".

Kristin Lauri, 21. september 2023

Õpilasesindusse kandideerimine on lõppenud ja nüüd saame rõõmuga teile tutvustada meie lõppkandidaate. Õpilasesinduse valimised toimuvad Stuudiumis 22.09. Mine kindlasti valima ja anna oma hääl enda lemmikule.

Lehekülg: eelmine /364 järgmine

Kuulutused

Galerii