üles
Laupäev, 6. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

Töötajate sünnipäevad

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Uudis / ÕppetööSügise kingitus
Triin Kõue, 27. oktoober 2023

2.c klass tähistas sügise saabumist näitusega „Sügise kingitus“. Õpilased koos vanematega meisterdasid sügisandidest toredaid kingitusi.

Triinu Kips, 9.d klass, 27. oktoober 2023

Raamat algab sellega, et 14-aastane Elenora palub oma emal panna talle aeg psühholoogi juurde, et tüdruk saaks rääkida oma toitumishäirest, mis juba pikemat aega tema elu segab. Elenoral diagnoositakse anoreksia ja ta saadetakse Tartu psühhiaatriakliinikusse ravile.

Sirje Mehik, 27. oktoober 2023

17. oktoobril osalesid 6.a klassi õpilased Sten Õigemeel, Oskar Ormus, Rasmus Rauk ja Jacob Randi loovtööde võistlusel „Prügiretseptid 2023“. Võistlus toimus Tallinnas tehnikaülikooli Mektory majas.

Eve Tuisk, 26. oktoober 2023

20.–21. oktoobrini toimus Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis sügiskonverents „Olnu on ikka veel täna“, mis oli pühendatud metsavendluse aja uurimisele ja kirjanduse rollile ajalooliste teemade avamisel. Sisukal ja inspireerival konverentsil esinesid teiste seas Marju Lauristin ja Martin Herem ning anti välja Ene Mihkelsoni kultuurimõtestaja preemia, mille pälvis Eesti luuletaja, ajakirjanik, esseist ja tõlkija Igor Kotjuh. Ettekandepäevadel ja töötubades osalesid ka Saaremaa erinevate koolide ajaloo- ja kirjanduse õpetajad.

Reet Lasn, 25. oktoober 2023

„Ühes peotäies mullas on rohkem organisme kui maakeral inimesi – see on vägagi kõnekas fakt.“ Nii alustab 6.a ja 6.c klassi loodusõpetuse tundi mullateadlane Priit Penu. Selles kokkuvõtvas tunnis said õpilased palju uusi teadmisi mullast juurde. Mulla teemat kinnistama jäi tunni lõppedes 6.a klassiruumi väike ämbrike, kus sees on mulla tekkeks vajalikud komponendid. Nüüd jääb üle jälgida ja oodata, mis edasi saab. Tuleb muld või ei tule mulda.

Et teema veelgi huvitavam saaks, kehastusid õpilased mõttes üheks tunniks vihmaussideks, kellel teatavasti mulla kvaliteedi osas on eriline roll. Nii saidki valmis toredad kirjatükid, lõimimaks loodusõpetust ja eesti keelt.

Kaisa Sau, 24. oktoober 2023

Enne vaheaega käisid 7.a, b ja d klass Kuressaare lossis, kus tutvuti näitusega „Silmast silma keskaegse saarlasega“.

Laura Kolk, 9.d klass, 23. oktoober 2023

Raamat „Nullpunkt“ räägib 11. klassi poisist Johannesest, kellel on depressioonis ja enesetapumõtetega ema, kaks venda ja kaks õde.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Loomad! / Kirke Sädeli TalpLoomad! / Kirke Niit
Ene Pidmann, 20. oktoober 2023

Tänased vahvad kunstitööd joonistasid meile kunstiringi õpilased Kirke Sädeli Talp 1.c klassist ja Kirke Niit 4.c klassist.

Tiina Kaup, 19. oktoober 2023

Paolo Bacigalup „Laevalammutaja“ on tänapäeva Ameerika ühe menukama ja enim auhinnatud ulmekirjaniku Paolo Bacigalupi noorteromaanide seeria esimene raamat. Selle sarja tegevus toimub kliimakatastroofist räsitud tulevikus, kus meile tuntud mandrite rannikupiirkonnad on ookeanide poolt üle ujutatud ning neil randadel elavad inimesed on pidanud kohastuma hoopis uut tüüpi karmima ja julmema elukeskkonnaga.

Tiiu Smidt, 19. oktoober 2023

Pühapäeval, 22. oktoobril on koolimaja suletud.

Renaate Treirat, 8.a klass, 18. oktoober 2023

„Politseiniku tütar“ räägib 35-aastase Eva müstilisest elust Tuulegi külas. 20 aastat tagasi läksid kaduma kolm tüdrukut: üks leiti tapetuna, kaks jäid teadmata kadunuks. Eva ema ja isa tegid mõlemad 20 aastat tagasi enesetapu, vähemalt nii arvati. Kui Eva töölt lahti lastakse ja ta tagasi oma lapsepõlvekoju Tuulegi külla sõidab, saab ta palju asju teada, mida ta ei oleks ettegi kujutanud.

Kaisa Sau, 17. oktoober 2023

Kuressaare Nooruse Kool on argumenteerimisoskust ja sõnaosavust väärtustav kool. Et väitlus on meil au sees, näitab ka see, et meie koolist osales koguni kaks meeskonda.

Teade / VariaAB-kool alustas
Galerii!
Raina Tiidovee, 17. oktoober 2023

12. oktoobri õhtul täitus meie koolimaja koolieelikute ja nende vanematega, sest alustas AB-kool. Esimene kohtumine toimus perepäevana.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Fantastilised taimed / 5.b klassFantastilised taimed / 5.b klassFantastilised taimed / 5.b klass
Gert Lutter, 13. oktoober 2023

Esimese korruse pikas koridoris saab uudistada 5.b klassi õpilaste fantastilisi botaanikatöid. Mine ja heida pilk peale!

Artikkel / KlassiloodSuveseik: 1.c, 1.b ja 6.b klass
Gert Lutter, 13. oktoober 2023

Suvi on möödunud kui linnutiivul ning seda jäävad meile meenutama mälestusekillukesed. Koolileht Nooruse Meridiaan korjab kokku kõigi klasside killukesed, et sellest saaks ühine suur mälestus.

Seekord siis kolme klassi suvepildid ning jäänud veel samapalju! Ootame teie viimast suvepingutust!

Anu Liik, 13. oktoober 2023

Reedene päev on alati olnud tore: töönädal saab sellega ümber nii õpetajal kui õpilasel ja ees ootavad kaks vaba päeva. Meie majas on see päev veel topelt tore, sest siis ilmub majja Janno. Kui küsisin, milliseid mõtteid-tundeid tekitab temas sõnapaar „reedene rõõm“ (tunniplaani-nädalaplaani valguses), sain vastuseks: „Tunnen tõesti, et reede paneb minu nädalale punkti:) Ei saa just öelda, et ma Lümanda koolis aega mugavalt mööda saadan, aga reedene päev Nooruse koolis on lõpuspurdiga täiesti võrreldav.“

Artikkel / KlassiloodReis seenemetsa!
Reis seenemetsa! / 2.b klassReis seenemetsa! / 2.b klassReis seenemetsa! / 2.b klass
Raina Tiidovee, 13. oktoober 2023

2.b klass meisterdas terve riiulitäie seeni. Isegi kärbseseeni – ilusad, aga ohtlikud!

Jaana Puksa, 12. oktoober 2023

Laupäeval, 7. oktoobril toimus juba traditsiooniks kujunenud aasta õpetaja gala, kus kuulutati välja aasta õpetaja konkursi laureaadid ning anti üle riigi hariduspreemiad. Meie koolist osales pidulikul õhtul aasta põhikooli aineõpetaja nominent Kersti Kirs. Kutsutud oli ka aasta huvialaõpetaja kategoorias nomineeritud Madli-Maria Naulainen.

Lehekülg: eelmine /364 järgmine

Kuulutused

Galerii