üles
Laupäev, 6. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

11. juuli

12. juuli

13. juuli

Töötajate sünnipäevad

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Artikkel
Jaana Puksa, 15. jaanuar 2023

Mis iseloomustab Kuressaare Nooruse Kooli säravat saksa keele õpetajat? Kollased kummikud ja päikeseline naeratus! Tänast juubilari tervitavad ja iseloomustavad teda kõige paremini tundvad inimesed.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Talvine mets / Melani MaripuuTalvine mets / Tiffany ŠaukšteliteTalvine mets / Heidi Väli
Kristin Lauri, 13. jaanuar 2023

Lumi tuleb, lumi läheb. Talvise metsa ilu jääb! Tööde autorid on Melani Maripuu, Tiffany Šaukštelite ja Heidi Väli 7.a klassist.

Kätrin Tamira Kanemägi ja Emma Saar 9.d klassist, 13. jaanuar 2023

Neljapäev oli talvelaagri viimane täispikk päev. Jutud räägivad, et kohalik rahvas teab hästi saarlaste kohalolust Jõulumäel. Ka suusakeskuse rajameistritel pole väidetavalt ammu nii lõbus olnud – kui muidu suusatavad siinsetel suusaradadel vaid professionaalid, siis tänu Nooruse kooli 9. klassidele näeb nendel igasuguseid põnevaid stiile ja kukkumisi.

Mis täpsemalt kolmandal laagripäeval toimus, sellest annavad ülevaate 9.d klassi sulesepad.

Bretlin Brant 9.c klassist, 12. jaanuar 2023

Kui koolijuht kolmapäeval talvelaagrisse jõudis, olid suusatunnid juba alanud ja foorituled tubadele näidatud. Ühtegi suuska polnud selleks ajaks veel murtud. Mis päeva jooksul veel põnevat toimus, sellest kirjutavad 9.c klassi õpilased.

Sophia Peeters 9.b klassist, 11. jaanuar 2023

Teisipäeva, 11. jaanuari lõunaks jõudsid 9. klassid Jõulumäele talvelaagrisse. Jah, samasse paika, kus käidi neli aastat tagasi loovuslaagris. Seega pole imestada midagi, et noored olid elevil oma vanu tube nähes ja mitme aasta taguseid toredaid hetki meenutades. Enim rõõmu pakkus aga teadmine, et toidud on siin endiselt suurepärased.

Laagri esimese päeva telgitaguseid avavad 9.b klassi tüdrukud.

Gert Lutter, 11. jaanuar 2023

Oktoobri algusest kuni aasta lõpuni oli meil praktikal Lilian Porovart, kes õpib Haapsalu Kutsehariduskeskuses. Nagu meil, tuli ka temal kokku puutuda väga erinevate ülesannetega, mida kõike koolitöös ette tuleb. Uurisin Lilianilt, kuidas praktika kokkuvõttes kulges.

Ülle Räim, 10. jaanuar 2023

Õppimist me unarusse ei jäta, kuid teeme seda nelja päeva vältel teistsugusel viisil. Õpime tundma teisi ja ennast. Liigume ja libiseme värskes õhus, rassime jõusaalis ja liugleme tantsupõrandal. Ragistame ajusid ja laseme loovusel lennata!

Merle Tustit, 9. jaanuar 2023

Sel õppeaastal ootas jõuluvana Kuressaare Nooruse Kooli esimese kooliastme lapsi külla imelisse metsamajakesse Taritus. Taritus võttis lapsi vastu tuledesäras metsamajake, tee majakeseni oli ääristatud küünaldega, kohev lumi maas ja puudel – see oli tõeline talvevõlumaa. Vaatamata rasketele talvistele teeoludele said kõik 1., 2. ja 3. klassi õpilased osa suurepärasest ning meeleolukast jõuluüritusest.

Meie ühine tänu Taritu metsamajakese perele, kes muutsid Nooruse kooli kõige nooremate õpilaste jõuluaja imeliseks. Aitäh!

Kristiin Sooäär, 8.d, 26. detsember 2022

Jõuluootus on imeline aeg. Nooruse Meridiaan ning meie õpetajad, töötajad ja nende lapsed on lugenud videosse kauneid ning südamlikke jõulumuinasjutte, mis aitasid luua ja hoida pühademeeleolu. Oma panuse selle tunde jätkumisse andsid ka 8.d klassi õpilased kirjanduse tunnis jõulu- ja talvejutte kirjutades. Kristiin Sooäär kirjutas loo põhjapõder Paulist, kellel oli üks suur unistus.

Lisete Grepp, 8.d, 25. detsember 2022

Peagi on käes päev, kui paljusid kodusid külastab jõuluvana. Värske versiooni sellest, kuidas jõulumees omale ameti ja nime sai ning sündis traditsioon teineteisele heameelt valmistada, kirjutas kirjanduse tunnis Lisete Grepp 8.d klassist.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Kalligramm / Gretel SaldaKalligramm / Miia Liisa MartinKalligramm / Noora Nook
Ene Pidmann, 23. detsember 2022

Õpilased õppisid mõistet kalligramm – kirjutatud pilt – ja kujundasid oma jõulupildi selles tehnikas. Autorid Gretel Salda 4.a klassist, Miia Liisa Martin 6.c klassist ning Noora Nook 6.b klassist.

Jaana Puksa, Nooruse Meridiaani peatoimetaja, 23. detsember 2022

Nooruse Meridiaan otsib ja jagab jõulutunnet ning -rahu. Oleme toonud teie ette vahvad jõuluteemalised jutuvideod ning toredad õpilaste tehtud tööd. Loodame, et suutsime tekitada ja hoida seda erilist tunnet, mis on segu väikesest ärevusest, soojusest ja higerahust.

Artikkel / ÕppetööTeadusbuss 6. klassidele
Grete Pihl, 23. detsember 2022

Teadusbuss on liikuv teaduslabor, mille meeskond koosneb rõõmsatest ja energilistest vabatahtlikest üliõpilastest. Teadusbuss teeb teadusteatrit: pakub võimalusi kogeda noortel inimestel loodusteadusi läbi kaasahaaravate eksperimentide, pikituna ladusa jutuga asjade olemusest. Käsitletavad teemad ulatuvad füüsikast keemiani, bioloogiast robotiteni, maagilistest trikkidest tehnika uusimate saavutusteni.*

Artikkel / Klassilood4.b väikene heategu
4.b väikene heategu sai pakitud! / Kristel Paju4.b väikene heategu sai pakitud! / Kristel Paju4.b väikene heategu sai pakitud! / Kristel Paju
Kristel Paju, 22. detsember 2022

Enne jõule tekkis 4.b suurepärane mõte: „Sel aastal tulevad jõulud meie klassis teisiti!“

Annely Oolup, 20. detsember 2022

Eelmisel laupäeval, 10. detsembril toimusid Kuressaares spordikeskuse kergejõustikuhallis traditsioonilised koolinoorte meistrivõistlused sisekergejõustikus. 

Tiina Käen, 20. detsember 2022

15. detsembril toimus Nooruse kooli 1. võimlemisvõistlus. Ühtlasi on tore mainida ka kogu selle maja seinte vahel toimunud võistluste hulka. Sel aastal oli siis juubel ehk 30. kord, kus õpilased said oma etteastetele ka kohtunikepoolse hinnangu. Eelmine aasta oli põhikoolina sisseelamise aasta, mille jooksul sai selgeks mõeldud, kuidas ja milliste spordiüritustega jätkata liikumisõpetuse valguses. Võimlemisvõistlus oli üks spordiüritus, mis nii õpilaste kui ka õpetajate arvates on jätkamist väärt.

Kristel Paju, 19. detsember 2022

Reede pärastlõunal kogunesid Nooruse kooli töötajate 11 pisikest ja natuke suuremat päkapikku. Mudilasi koos vanematega võttis vastu ja tervitas koolijuht Marit.

Merike Saar-Ruumet, Kodutütarde ringi juhendaja, 19. detsember 2022

Nooruse kooli kodutütred on peale sügisel toimunud laagrit tegelenud väga erinevate asjadega: organisatsiooniõppe, luuletamise ja meisterdamisega. Kodutütarde omaloomingupäevaks kirjutati luuletusi ja teist aastat järjest meisterdati heategevuslikul eesmärgil jõulukaarte Südamekodu klientidele, mis jõulupühade ajal koos Hariduse kooli kodutütardega ka üle antakse. Veel toimus kodutütardel WOW elamuskeskuses rühma jõulupidu: vahva oli rühm kokku saada, meisterdada, maiustada ja keskuse atraktsioone avastada. Lühidalt WOW keskusest kirjutab kodutütar Isabel Trei 3.a klassist.

Lehekülg: eelmine /157 järgmine

Kuulutused

Galerii