üles
Reede, 30. august 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

30. august

31. august

1. september

2. september

3. september

4. september

6. september

Töötajate sünnipäevad

1. september

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Jõulupakid / Liisa SallJõulupakid / Kennet AedmäeJõulupakid / Olger Hannes Mets
Ene Pidmann, 24. detsember 2021

8.a ja 8.b klassi õpilaste kahe koondumispunktiga perspektiivitööd „Jõulupakid“. Autorid Liisa Sall, Kennet Aedmäe ja Olger Hannes Mets.

Madli-Maria Naulainen, 22. detsember 2021

6.–10. detsembril toimus õpiränne Itaalias Sitsiilia saarel Sürakuusa linnas. See linn mängis olulist rolli antiikajal. Kaheksa 9. klassi õpilast külastasid Sürakuusat projekti Our Future Life in Digital World raames. Õpirände käigus tutvuti Sürakuusa linna ja sealse ajaloolise Ortigia saarega. Õpirände käigus õnnestus näha antiikaegseid säilmeid Apolloni templist, vanast Kreeka teatrist ning sadamarajatistest. Käidi ka linnast kaugemal, tegevvulkaan Etna jalamil ning ajaloolises linnas Taorminas. Ühtlasi praktiseeriti inglise keelt. Kõige selle vahel toimusid ka tihedad tööpäevad koolis, kus koos partnerkoolide õpilastega vaeti digitaalse elu eetilisi aspekte.

Gert Lutter, 22. detsember 2021

14. detsembril toimus huvikooli Inspira jõulukontsert. Taas kord päris kontserdina ja päris publikule toimunud üritusel astusid üles huvikooli kooliealised solistid ja ansamblid, esinesid kitarriringi õpilased ning näha sai ägedaid etteasteid Inspira tantsulastelt ja rahvatantsijatelt.

Nüüd jääme ootama jaanuaris toimuvat lasteaiaealiste kontserti. Seniks aga saab toimunud kontserti järelvaadata siit!

Eve Tuisk, 21. detsember 2021

Detsembri esimestel nädalatel oli Nooruse koolis praktikal meie kooli 35. lennu vilistlane Getter Must. Saaremaa Gümnaasiumis töötav Getter andis eesti keele ja kirjanduse tunde 6.b, 7.b, 7.c ja 8.b klassile. Märgiline on siinjuures tõsiasi, et tunde andis ta ruumis, kus kunagi sündis mõte saada eesti keele ja kirjanduse õpetajaks.

Tiiu Smidt, 20. detsember 2021

23. detsember – 2. jaanuar on koolimaja suletud!

Annely Oolup, 20. detsember 2021

Neljapäeval, 16. detsembril toimus meie kooli aulas esimene selle õppeaasta spordivõistlus – hüpitsaga hüplemise võistlus 1.–9. klassini. Võistlus toimus juba teist aastat järjest ja sellest on kujunemas traditsiooniline sportlik üritus meie koolis.

Artikkel / PersonaaliaMajahaldjas mitme ametiga
Anu Liik, 20. detsember 2021

Meil on koolis üks majahaldjas. Selle haldja nimi on Külli. Tal on mitu ametit siin meie Nooruse koolis ja nüüd ka Saaremaa Gümnaasiumis. Täna on majahaldjal sünnipäev, palju õnne!

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Jõulukuusk / Madli TuulingJõulukuusk / Mirell TammJõulukuusk / Isabel Kaubi
Ene Pidmann, 17. detsember 2021

1. klassi kunstiringi õpilased maalisid jõulukuuski. Tööde autorid on Madli Tuuling, Mirell Tamm ja Isabel Kaubi 1.b klassist.

Teade / ÕppetööNooruses liigub head
Kristin Lauri, 17. detsember 2021

Sellel aastal tulevad jõulud Nooruse koolis heategevuse tähe all. Traditsiooniliselt annavad oma panuse õpetajad ning sellel aastal lisandub neile terve kolmas kooliaste. On kombeks ütelda, et ole ise see muutus, mida sa maailmas näha tahad, tänavu on meil imeline võimalus neid muutusi algatada.

Virge Lember, 17. detsember 2021

Megaaju 1. voorus osales 33 võistkonda: 14 võistkonda II kooliastmest, 14 võistkonda III kooliastmest ja 5 õpetajate võistkonda. On suur rõõm tõdeda, et juhtkonna võistkonda kuulus sel korral ka Megaaju looja ja pikaaegne vedaja Maidu Varik.  

Gert Lutter, 16. detsember 2021

Saare maakonna 2021. aasta sportlased selguvad kolme küsitlusvooru tulemusel. Neist esimesel, mis kestab 19. detsembrini, saavad oma parimad ritta seada kõik spordihuvilised.

Nimekirjast leiab meie õpilasi, töötajaid ja ka vilistlasi.

Aasta noorsportlase kategoorias kandideerivad tublid purjetajad Trinette Välisson 6.a klassist, Anni Kubjas 6.d klassist ja Meribel Vahstein 9.c klassist. Aasta seeniorsportlase kategooriast aga leiame judoka Marko Keskküla – meie kehalise kasvatuse õpetaja.

Annely Oolup, 16. detsember 2021

Laupäeval, 11. detsembril toimusid traditsioonilised Saaremaa koolinoorte sisekergejõustku meistrivõistlused. Võistelda said kõik, kes sündinud aastal 2010 ja varem.

Meie kooli õpilastest saavutasid väga head tulemused järgmised õpilased.

Tiina Kaup, 15. detsember 2021

Maja Lunde „Lumeõde“ on ilus ja liigutav jõuluteemaline lugu. Kurb või lõbus, seikluslik või salapärane – jääb sinu lugeda ja otsustada, milline just.

Eve Tuisk, 14. detsember 2021

Täna on juubelisünnipäev Anne Keerbergil. Orienteerumishuvilisena seilab Anne ka haridusmeredel täitsa vabalt — tema hoole all on meie meridiaanid ja väärtused, ekvaatorid ning oskused.

Soovime kogu kooliperega Sulle palju-palju õnne, Anne! Ja kasutades veel kord meridiaanide analoogiat, siis 65. paralleel on alles ületatud – ekvaatorini on veel pikk tee minna! Edu ja jaksu Sulle!

Merle Rekaya, lapsevanem, 13. detsember 2021

8. detsembril toimus Kuressaare lossi kapiitlisaalis Nooruse kooli kooride Ave Sol-bemoll ja Vocaliisa jõulukontsert.

Artikkel / KultuurSuure Tõllu viktoriin
Grete Pihl, 13. detsember 2021

9. detsembril toimus Suure Tõllu teemaline viktoriin 4.–6. klasside õpilastele.

Viktoriini korraldas MTÜ Ajakihid koostöös Saaremaa Muuseumiga ja 2020. aastal ilmunud raamatu „Suur Tõll“ autoriga Raoul Annioniga.

Artikkel / KlassiloodJõulud vanal ajal
Mihkli talumuuseumis / Inga EngsoMihkli talumuuseumis / Inga EngsoMihkli talumuuseumis / Inga Engso
Inga Engso, 13. detsember 2021

Algas advendiaja kolmas nädal. 3.a klassi lastel oli esimesena võimalus osaleda jõuluprogrammis „Jõulud vanal ajal“.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Värvid / Kendra KakkumVärvid / Natali AbelVärvid / Eva-Lotta Orglaan
Ene Pidmann, 11. detsember 2021

7. klasside õpilased õppisid värvusõpetuse tundides guaššvärvide segamist. Praktilise töö ülesandeks oli ümarvormide värvimine: põhi- ja tuletatud värvustega, soojade ja külmade värvustega, vastandvärvustega, kromaatiliste ja akromaatiliste (must-valgete) värvustega.

Tööde autorid on Kendra Kakkum ja Natali Abel 7.b klassist ning Eva-Lotta Orglaan 7.d klassist.

Lehekülg: eelmine /365 järgmine

Kuulutused

Galerii