üles
Kolmapäev, 3. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. juuli

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

Töötajate sünnipäevad

3. juuli

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Arvamus
Elizabeth Õunpuu ja Marii-Katriin Vammus 9.a klassist, 22. oktoober 2021

Oleme koolis käinud kohe peaaegu kaks kuud, aga mõtted on ikka veel suve peal ja igatsus soojade ilmade järele. Aga sellest hoolimata on selle ajaga, mil koolis oleme käinud, nii mõndagi juba juhtunud. Näiteks oleme alustanud õppimist uute teemadega, teinud mitmeid kontrolltöid ja veel kõige tähtsam: pidasime oma esimese õpetajate päeva.

Eve Tuisk, 14. oktoober 2021

Reedel, 8. oktoobril külastasid mitmed meie kooli klassid VAT Teatri etendust „Pál-tänava poisid“. 6.b ja 7.c klassi õpilased panid oma mõtted nähtust ja kogetust paberile ning visandasid ka kavalehe ideid. Mis noortele silma ning südamesse jäi?

Arvamus / VariaSügismõtisklused
Jaana Puksa, 13. oktoober 2021

Sügis on oma värvikirevuses ning mitmekesisuses haaranud kõik meie meeled ning inspireerib ka ise pintslit haarama. 6.d klass „maalis“ sõnadega sügist, otsides ilmekaid sõnu ning väljendeid. Kirjelduste ja mõtiskluste illustreerimiseks püüdsid noored autorid oma märkamised ka fotole.

Kätriin Allik ja Helena Teär, 9.c klass, 29. september 2021

Iga lõpp on millegi uue algus. Umbes kaheksa kuu pärast olen mina, on minu klass ja kogu lend pidulikus riietuses ja valmis kätte saama põhikooli lõputunnistusi. Selja taha jäävad üheksa aastat, mil on läbitud koridore, kus lapsed karjuvad, naeravad ja lobisevad, ning rasked koolipäevad, millele järgnesid kodutööde tegemised kas või öö läbi. Kõik see jõuab peagi lõpule.

Eve Tuisk, 15. september 2021

Leelo Tungal on kirjutanud nii: „Astrites on pruunid sälgud, / floks on ammu roostes. / Ruuge ranits rõõmsalt välgub / kooli poole joostes. / Pinal kolksub killa-kolla, /asfalt paitab päkki. / Küll on tähtis tunne olla / õpilane äkki.“

Jah, esimesest koolipäevast on palju kirjutatud. Seda on teinud mitmed tuntud luuletajad, aga nad on teinud seda täiskasvanuna. Mine tea, võibolla on nad kirjutamise ajaks selle tõelise tunde unustanud, mida tähendas esimene september. Seetõttu uurisime esimeste klasside õpilaste käest, mida päriselt esimene koolipäev endaga kaasa tõi? Teadupärast lapsesuu ei valeta!

Gert Lutter, 25. juuni 2021

Koolileht Meie KG on saanud ajalooks, sest koos Kuressaare Gümnaasiumi nime kadumisega sügisest kaob ka Meie KG nimi. Koolileht aga ei kao kuskile, sest alates 1991. aastast kestnud lehetraditsioon jätkub nime all Nooruse Meridiaan.

Jan Jõgi, 12.b klass, 22. juuni 2021

Kuressaare Gümnaasiumi viimasel gümnaasiumiklasside aktusel võttis lõpetajate nimel sõna 12.b klassi abiturient Jan Jõgi.

Arvamus / VariaBye KG!
Riina Haljas, Merike Kivilo, Irina Mulenok, 11. juuni 2021

Maikuu viimastel päevadel said kümnendate ja üheteistkümnendate klasside noored inglise keele tundides loomingulise grupitöö ülesande „Good bye KG“, maakeeli „Hüvasti, KG“, sest uuel aastal jätkub neil hariduse taga nõudmine juba Saaremaa gümnaasiumis.

Merzeede Liis Ork, 12.b klass, 4. juuni 2021

Juuni on leidnud oma alguse koos päikesega ning justkui graafiku järgi täidab Kuressaare Gümnaasiumi koridore taas ootusärevus algava suvevaheaja ees. Abituuriumile on see juuni aga viimane Kuressaare kooliseinte vahel.

Käti Saar, 10.a klass, 3. juuni 2021

Kõigepealt vastus pealkirjal olevale küsimusele: jah, on küll. Tõepoolest, kuigi kiirmoes on palju negatiivset, leidub ka mõni positiivne aspekt. Siiski ei maksa kõiki näiliselt positiivseid külgi tõe pähe võtta. Selles artiklis on juttu peamiselt majanduse ja inimese isikliku rahakotiga seonduvast. Tegemist on viimase artikliga kiirmoe teemal. Meeldivat lugemist!

Käti Saar, 10.a klass, 28. mai 2021

On aeg esitleda teist artiklit kiirmoe teemal. Selles osas süveneme kuulsuste ja sotsiaalmeedia mõjuvõimu tarbijate ja tootjate üle. Kuidas ettevõtted reklaami eesmärgil kasutavad erinevaid platvorme?

Käti Saar, 10.a klass, 18. mai 2021

Kiirmood on disaini-, tööstuse- ja turundusmeetod, mis on keskendunud kiirelt muutuvale ja ka kiirelt tarbijani jõudvale süsteemile. Tooted on valdavalt väga odavad ja halva kvaliteediga. Kiirmoe ajaloo ja mõju inimesele valisin enda uurimistöö teemaks ja järgnevates artiklites toon täpsemalt välja, milliseid fakte uurides avastasin. Tänases esimeses loos keskendun ajaloole. Meeldivat lugemist!

Arvamus / VariaOtsime kevadet!
Gert Lutter, 25. märts 2021

Laupäeval, 20. märtsil oli kevadine pööripäev. See on päev, millal kogu Maal on päev ja öö sama pikad ehk 12 tundi. Põhjapoolkeral tähistab see ka astronoomilise kevade algust.

KG õpetajad ja töötajad otsisid samuti nädalavahetusel märke saabuvast kevadest! Aitäh kevademärkajad Ave Jõgi, Diana Matt, Eve Tuisk, Kaja Puck, Kristel Paju, Kristin Lauri ja Tiina Käen!

Grete Pihl, 24. märts 2021

Oleme poolteist nädalat olnud distantsõppel. .....

Arvamus / VariaMeie aasta ...
Youtube video!
Elo Jõgi, 16. märts 2021

Igaüks meist saaks kirjutada raamatu „Minu koroona“ või panna kokku saatesarja „Meie aasta Koroonas“. Sama pealkirja all saaksime ilmselt nii palju erinevaid lugusid, kui on maailmas inimesi. Ilma neid kusagile kirjutamata on need lood tegelikult olemas.

Tiina Kaup, 18. veebruar 2021

Marta Hall Kelly esikromaan „Sirelitüdrukud“ on teise maailmasõja aegse kangelanna elust inspireeritud lugu armastusest, lunastusest ja saladustest, mis on olnud peidus aastakümneid.

Tõnis Grepp, 12.a klass, 15. veebruar 2021

Kuressaare Gümnaasiumi kirjanduse tunni foorumis arutlesime paari abituriendiga teemal „Distantsõpe on tuleviku reaalsus“. Refereerimiseks kasutasime Õpetajate Lehes ilmunud Sirje Pärismaa artiklit „Kas vajame ka distantsõpet pärast eriolukorda“.

Karita Aunbaum, 12.c klass, 28. jaanuar 2021

Maailm koosneb riikidest. Riik – Wikipediast leiab selle kui mõiste, mis märgib territooriumi, millel on kehtestatud ühtne õiguskord.

Lehekülg: eelmine /39 järgmine

Kuulutused

Galerii