üles
Reede, 4. oktoober 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

4. oktoober

5. oktoober

6. oktoober

7. oktoober

8. oktoober

10. oktoober

11. oktoober

Töötajate sünnipäevad

9. oktoober

11. oktoober

Malle Tiitson, 2. märts 2022

15. veebruaril toimus maakondlik geograafiaolümpiaad, meie maakonnas oli osalejaid kokku 91.

Annely Oolup, 28. veebruar 2022

19.–20. veebruaril toimusid Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti U18, U20 ja U23 vanuseklassi talvised meistrivõistlused kergejõustikus. 

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
„Veneetsia“ / Emma Kruuser„Norra motiiv“ / Kristal Maria Mägi„Veneetsia“ / Kenter Kohu
Ene Pidmann, 26. veebruar 2022

9.a ja 9.b klassi õpilased õppisid Eesti kunstniku Konrad Mägi loomingut ja jäljendasid kunstniku töid. Autoriteks on Emma Kruuser 9.a klassist, Kristal Maria Mägi 9.b klassist ja Kenter Kohu 9.a klassist.

Intervjuu / PersonaaliaKuidas läheb?
Eve Tuisk ja Gert Lutter, 25. veebruar 2022

„Kuidas läheb?“ on uus rubriik, kus koolileht Nooruse Meridiaan uurib, kuidas läheb meie sõpradel, kooliga tihedalt seotud (olnud) inimestel ... sest me päriselt tahame teada, kuidas teil läheb!

Sarja kolmandas loos räägivad meile oma tegemistest Veikko Lehto, Ene Riis ja Renate Pihl.

Therese Käen ja Kreete Põld, õpilasesinduse nimel, 25. veebruar 2022

24. veebruaril käisime Nooruse kooli õpilasesindusega traditsiooniliselt vabadussõja ausamba juures kimpu asetamas. Meenutamaks neid, kes meie vabaduse eest võitlesid, ja olles tänulikud Eesti riigi eest.

Mõtisklesime ka üheskoos, mida Eesti riik meile tähendab.

Liisa Sall, 8.b klass, 24. veebruar 2022

Kui väikseks peate Eestit teie? Minu jaoks on ta maailma suhtes nagu pisike täpike. Ka Euroopas on Eesti üks väiksemaid riike. Isegi siinsamas Eestis olles tundub kõik ikkagi kuidagi väga väike, kuid samas ka väga kodune. Ehk olete teiegi kokku puutunud olukorraga, kus reisite oma kodukohast kaugele Eesti teise otsa ning seal kohtute juhuslikult mõne enda tuttavaga ja siis ahhetate: „No küll see Eesti on ikka väike!“ Aga mida suudab siis selline väike riik korda saata? Milleks me teistele riikidele olulised oleme, miks meid lihtsalt mõne teise riigiga kokku liidetud pole? Kuidas oleme suutnud end tervele Euroopale tõestada?

Artikkel / KlassiloodMinu kodu on Eesti
Reet Lasn, 23. veebruar 2022

2.a klass kirjutas ja esitas klassis kõned Eestimaale. Meie kooli Eesti Vabariigi aastapäeva aktusele valis klass välja kõned, mida saame nüüd koos lugeda.

Artikkel / KlassiloodMinu Eestimaa
Inna Vann, 23. veebruar 2022

2.c klassi laste mõtteid läheneva pidupäeva eel.

Tiiu Smidt, 22. veebruar 2022

23. veebruaril on koolimaja avatud kell 7.00–20.00.

24. veebruaril on koolimaja suletud. Ilusat vabariigi aastapäeva!

Anu Rand, 22. veebruar 2022

1.c klass liitus Räpina Aianduskooli projektiga „Maitsetaimedega sõbraks“.

Artikkel / KlassiloodPalju õnne, Eesti!
Omaloomingulised raamatud / 4.c klassOmaloomingulised raamatud / 4.c klass
Katrin Liiv, 22. veebruar 2022

Eesti vabariigi sünnipäevaks kirjutasid ja kujundasid 4.c klassi õpilased omaloomingulisi raamatuid. Siinkohal pakume teile väikese valiku noorte autorite loometegevusest.

Eve Tuisk, 22. veebruar 2022

Käesoleval õppeaastal liitus Nooruse kooli perega matemaatikaõpetaja Imbi Püss. Imbi oli kooliajal äärmiselt kohusetundlik õpilane, kes tegeles lisaks õppimisele veel mitmete huvialadega. Näiteks kodutütrena läbis ta mitmeid kümneid kilomeetreid nii öösel kui päeval matkates – seejuures õppis ta meeskonnaülesannete käigus teistega arvestama ning mõistis, et koostööga saavutatakse alati soovitud tulemus.

Kirke Nook, 8.b klass, 21. veebruar 2022

Ühiskond on teinud, teeb praegu ja tõenäoliselt teeb ka tulevikus vigu. See on normaalne, peamine on, et neist õpitakse. Kui takerduda liialt minevikku, on raske pürgida parema tuleviku poole. Nagu Toomas Hendrik Ilves on öelnud: „Mis on toonud meid siia, see enam edasi ei vii.“

Rahva suhtumine teistesse ja endasse, mis on juhtinud meid, eestlasi, tänastesse uskumustesse ja eneseväljendusse, ei ühildu enam uute, 21. sajandi normidega. Eilne arvamus ja maailmavaade on küll toonud mind ja kogu Eesti rahvast praegusesse hetke, kuid homme on uus päev. Uued võimalused, kaasaegsemad arvamused.

Eve Tuisk, 21. veebruar 2022

1. veebruaril toimus emakeeleolümpiaadi piirkonnavoor, kus osales 118 õpilast Saaremaa erinevatest koolidest. Neist 21 olid meie kooli kolmanda kooliastme emakeelehuvilised noored. Olümpiaad toimus teist aastat elektrooniliselt Moodle’i keskkonnas ning selle põhiteema oli „Suuline keel kõnes ja kirjas“.

Ülesannetega mõõdeti seda, kui hästi oskab õpilane analüüsida suulise eesti keele erijooni. Lisaks sisaldas olümpiaad õigekirjaülesandeid, kus õpilased pidid keeleainest analüüsima, sünteesima ja võrdlema. Soovi korral võisid osalejad kasutada internetiallikaid.

Kaja Puck, 21. veebruar 2022

Ongi käes viimane päev. Täna räägiks lisaks laagri peamisele eesmärgile (suusatamisoskuste parandamine) ka sõprusest, abivalmidusest ja meeskonnaks olemisest. Ka antud artikli pealkiri on ühe õpilase reklaamlause laagri kohta. Muidugi tuleb juttu laagri lõpetamisest ja tagasisidest. Hästi sobivad meie laagrit seekord iseloomustama laulusõnad:

„Kui seisad selg vastu seina ja püüad väljapääsu leida.

Kui lõpuks sõbrad on koos, sõbrad on koos, siis müür kaob eest.

Nii nädalatest väänad välja seitse pühapäeva,

Sest siis kui sõbrad on koos, sõbrad on koos

Kõik edeneb ja veereb.“

Arvamus / ÕppetööLiset Aedmäe: Tere, Eesti!
Liset Aedmäe, 6.c klass, 19. veebruar 2022

Ma olen tänulik, et sain sündida sellisesse kohta nagu Eesti. Vahepeal olen ma mõelnud, et oleksin võinud sündida mõnda teise riiki, sest olen tundnud, et peaksin elama mõnes teises kohas, aga praegu pole mul sellist tunnet ammu olnud.

Artikkel / KultuurNädala kunstitöö
Ikka veel talv / Kristel SaldaIkka veel talv / Natali Abel
Ene Pidmann, 18. veebruar 2022

Kunstiringi guaššmaalidel on ikka veel talv. Autorid on Kristel Salda ja Natali Abel 7.b klassist.

Raina Rääp, 18. veebruar 2022

2.b klassi emotsioonid peale olümpiamedali saamist.

Lehekülg: eelmine /366 järgmine

Kuulutused

Galerii