üles
Neljapäev, 17. oktoober 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

19. oktoober

20. oktoober

21. oktoober

22. oktoober

23. oktoober

24. oktoober

Ülle Räim, 5. veebruar 2018

Maades, kus talviti esineb rohkelt lund, läbivad tihtilugu lumiseid maastikke risti-rästi suusarajad. Mõningates riikides on suur hulk asulaid rajatähistega varustatud. Paljud suusarajad on valgustatud, nii et inimestel on võimalik suuskadega kodu, kooli ja töökoha vahet sõita. Saaremaal sellised suurepärased võimalused puuduvad. See pole aga ainus põhjus, miks oleme suusad kottidesse pakkinud ja teele asunud.

Lelet Aavik-Part, 5. veebruar 2018

2. veebruaril sai klassiruumist 309 mõneks tunniks kohvik (R)AMPS, kus pearoaks serveeriti kõige põnevamaid raamatuid, mis meie kooliraamatukogus hetkel saadaval!

Artikkel / KultuurKuuenda Solistica kummardus
Galerii!
Pilvi Karu ja Renate Pihl, Solistica 2018 peakorraldajad, 2. veebruar 2018

26. jaanuarist 27. jaanuarini toimus KGs Eesti noorte lauljate konkurss Solistica 2018. Kolmel kontserdil astus üles 59 noort lauljat 4.–12. klassini. Võistluskontserdid toimusid kolmes vanusegrupis: 4.–6. klass, 7.–9. klass ja 10.–12. klass.

Žürii koosseisus Mikk Targo, Rolf Roosalu, Kadi Katarina Priske, Rein Orn, Elina Hokkanen ja Owe Petersell andis välja 12 eripreemiat ja igas vanusegrupis kuus laureaaditiitlit.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 2. veebruar 2018

Maria Aleksandra Käesel, 8.b klass. "Eesti 100".

Arvamus / ÕppetööEV100: Mitu Eestit on?
Karoliina Tammel, 12.a klass, 2. veebruar 2018

Kuigi meid on vähe, oleme rahvuslikes küsimustes alati suuremad, kui arvud kunagi näitavad. Riik on jõudnud punkti, kus Eestis elav muukeelne või -kultuuriline rahvas on integreerunud ühte ossa ühiskonnast. Kas igal eestlasel, hoolimata tema nahatoonist või usust, on oma Eesti?

Eve Tuisk, 1. veebruar 2018

Kolmapäeval, 31. jaanuaril osalesid maakondlikul etlejate konkursil Kuressaare linnateatris meie gümnasistid. Merilyn Tänav 11.b klassist (juh Eve Tuisk) pälvis laureaaditiitli, Rasmus Vendel 10.a klassist (juh Marit Tarkin) pälvis eripreemia proosa esituse eest.

Madli-Maria Naulainen, 1. veebruar 2018

Veebruar on Eesti sünnikuu. Sada aastat tagasi töötati agaralt selle suunas, et kuulutada välja iseseisev riik. Veebruarikuus avaldame iga päev Meie KGs ühe noore kõne. Eestile mõeldes koostasid kõned kõik meie kooli 9.–12. klassi õpilased. See ei olnud kerge ülesanne, aga teadsime, et meie koolis käivad mõtlevad noored. Oleme tulemuse üle rõõmsad ja uhked. Saime kuulda väga palju mõtteid elust Eestis ja jagada tundeid kodumaast. Homme kuuleb klassi poolt parimaks valitud kõnesid kõnekoosolekul.

Merle Rekaya, 31. jaanuar 2018

Täna, kolmapäeva õhtul kell 18 on raadio Kadi eetris KG noortesaade "Rendez-vous", kus meediakursuse õpilased vestlevad KG vilistlase, muusik Aleksander Sannikuga, Solistica peakorraldaja Renate Pihlaga ja Solistica parima saarlase Carlos Liivaga. Saate panid kokku Keneth Parbus, Maria Vera Pšenitšnaja ja Kateriine Püüa. Mõnusat kuulamist!!

Ene Pidmann, 31. jaanuar 2018

27. jaanuaril toimus SÜGis kunstiolümpiaadi piirkonnavoor 7.–12. klassi õpilastele. Osalejaid oli seitsmest koolist. Kuressaare Gümnaasiumist võttis osa 4 õpilast, I ja II koha saavutasid Anna Karakjan ja Brigitte Mihkelson.

Anu Liik, 31. jaanuar 2018

Teine poolaasta tõi täiendust KG matemaatikaõpetajate ridadesse – juba teist nädalat tegutseb siin Enda Torga, pühendudes koos meie noorte gümnasistidega juurimisele, logaritmidele, trigonomeetriale ...

Marit Tarkin, 31. jaanuar 2018

Eesti keele olümpiaad mahtus sel aastal üldteema "Eesti keel – riigikeel" alla ja nagu ikka pakkus loogikale, süsteemile, keelematemaatikale ja üldintelligentsusele põhinevaid ülesandeid. KG eesti keele õpetajate nimel tänan kõiki osalejaid, sest elus ei loe tegelikult koht, vaid tahe end proovile panna, soov juurde õppida ja areneda ja seda tegid kõik meie esindajad südamest. Aitäh teile ja palju õnne, meie silmis olete kõik võitnud kogemuse võrra ja see on suur võit!

Eve Tuisk, 30. jaanuar 2018

Teisipäeval, 30. jaanuaril korraldatud maakondlikul etlemiskonkursil Kuressaare vanalinna koolis läks KG etlejatel väga hästi. Palju õnne teile, valitsete sõna meisterlikult ja veenvalt!

Lelet Aavik-Part, 30. jaanuar 2018

Meid, 4.d klassi, kutsuti koos meie õpetaja ehk Tõllu ristiemaga laeva esimesele aastapäevale. See toimus 21. jaanuaril Tõllu pardal ja meile tehti seal põhjalik ringkäik.

Eve Tuisk ja Marit Tarkin, eesti keele ja kirjanduse õpetajad, 30. jaanuar 2018

Neljapäeval, 25. jaanuaril külastasid vilistlased Melani Nõu, Henri Kelder ja Laura Oolup oma kooli Kuressaare Gümnaasiumi. Põhjus, miks nad tulid, oli lihtne – me ise ju kutsusime neid Meie KG vahendusel. Ja rohkem polnudki vaja. Meil on väga hea meel, et kooli lõpetanud noored tunnevad KGga sidet ning tahavad ikka ja jälle siia tagasi tulla, et oma kogemusi jagada.

Marju Kirss, 29. jaanuar 2018

27. jaanuaril toimus Kuressaare Gümnaasiumis 65. keemiaolümpiaadi piirkonnavoor 8.–12. klassi õpilastele. Osalejaid oli kuuest maakonnakoolist, kokku 51 õpilast. Esikolmikusse jõudsid Kuressaare Gümnaasiumist 6 õpilast: 9. klassist Janari Mölder I koht, 10. klassist Eliisa Täht I koht, Lauri Trumann II koht, 11. klassist Gariina Kudritskaja I koht, 12. klassist Toomas-Daniel Viskus II koht ja Karoline Malk III koht.

Madli-Maria Naulainen, 29. jaanuar 2018

2. veebruaril tähistame Tartu rahu aastapäeva kõnekoosolekuga, kus kantakse ette vabariigi sünnipäevaks loodud kõnesid. EV100 teemal koostasid ajaloo- ja emakeeletundide raames kõned kõik 9.–12. klasside õpilased. Kõnekoosolekul esinevad klasside poolt valitud parimad. Kõnekoosolek toimub 2. veebruaril aulaesisel punasel väljakul neljal vahetunnil: 9.45, 10.45, 11.45, 12.45. Ootame kõiki nendel vahetundidel kõnesid kuulama ja kaasa mõtlema.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 26. jaanuar 2018

Sofia Maria Martin, 9.a klass. Eesti noorte lauljate konkurss Solistica 2018 ja Eesti Vabariik 100.

Uudis / KultuurTere, ukulele!
Mai Rand, 26. jaanuar 2018

Huvihariduse ja -tegevuse riikliku toetusprogrammi abil õnnestus meil koolile osta 14 vahvat väikest ukulelet.

Lehekülg: eelmine /368 järgmine

Kuulutused

Galerii