üles
Neljapäev, 10. oktoober 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

10. oktoober

11. oktoober

12. oktoober

13. oktoober

14. oktoober

15. oktoober

16. oktoober

Töötajate sünnipäevad

11. oktoober

15. oktoober

Anni Haandi, 26. veebruar 2019

Sõbrapäeval kohtus 10.b oma väikeste sõpradega 1.b klassist. Koos veetsime me lõbusasti aega, mängides mänge silmade pilgutamisest kuni hiirelõksuni välja.

Merle Rekaya, 26. veebruar 2019

27. veebruaril kell 18 on raadio Kadi eetris selle hooaja kuues saade, mille panid kokku meediakursuse õpilased Rico Sinipea, Kadri Rabi ja Rebeca Ilvik. Juttu tuleb sõbra- ja vastlapäevast ning internetimaailmast. Testime noorte teadmisi Eesti teemal. Mõnusat kuulamist!

Malle Tiitson, 25. veebruar 2019

12. veebruaril toimus maakondlik geograafiaolümpiaad, osavõtjaid oli kokku 105 kümnest koolist.

Artikkel / KonkurssMini-Megaaju
Galerii!
Anu Saabas, 25. veebruar 2019

21. veebruaril toimus kooli esimene 1.– 3. klasside Mini-Megaaju. Tuule saime tiibadesse kooli pikaajaliselt ja populaarselt võistluselt Megaaju 4.–12. klassidele.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 22. veebruar 2019

Rasmus Sõmmer, 3.d klass. "Sõpradega suusatamas".

Tiiu Smidt, 22. veebruar 2019

24. veebruaril on koolimaja suletud.

Raido Kahm, 22. veebruar 2019

Tänane päev oli koolis pühendatud juba ülehomme ees ootavale Eesti vabariigi 101. aastapäevale.

Arvamus / KultuurMinu sõnum Eestile
Kerstin Tang, 12.a klass, 22. veebruar 2019

Vabariigi aastapäeva eel on meie koolis saanud ilusaks traditsiooniks kõnede kirjutamine oma kodumaale. Sellel aastal said 9.–12. klasside õpilased ülesandeks kirjutada kõne "Minu sõnum Eestile". Parimatest parimad valiti välja ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse tundides ning kanti ette 4. veebruaril toimunud kõnekoosolekul.

Veebruarikuu kolmel reedel avaldame kõned, mille mõtted saadavad meid pidulikult vabariigi aastapäeva! Viimasena avaldame kõne, mille autoriks on Kerstin Tang 12.a klassist.

Gert Lutter, 21. veebruar 2019

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb allakirjutanul kolmapäeval ilmunud arhiivinurgale lisada üks foto, et ka see koosseis esindatud oleks!

Suuremate Sõleseppadega koos on fotol Girta Tang, Vanalinna kooli rahvatantsurühma juhendaja, kes Sõleseppadega XIX tantsupeol "Puudutus" saatjaks kaasas oli (2014).

Ja kui Vanalinna kool juba mainitud sai – arhiivinurga kaanefoto oli tehtud XVI tantsupeol "Talismani tantsud" aastal 1999, teine foto siin aga on samas kohas ning samal ajal tehtud foto Vanalinna kooli rühmast. Leia fotolt Meie KG praegune peatoimetaja! Lisaks temale on fotol veel mitmed KG vilistlased!

Samuti on kooli galeriisse peagi oodata laulu- ja tantsupidude albumeid. Jälgi uudiseid!

Angeelika Siinor, 8.b klass, 21. veebruar 2019

Selleks, et suusalaagri meeleolu kanduks ka vaheaega, avaldame suusalaagri tubli sulesepa Angeelika Siinori viimased sissekanded ajaveebi.

Ülle Räim, 21. veebruar 2019

Kaheksandike suusalaager Käärikul on ajalugu, kuid emotsioonid jäävad. Koju jõudnuna tõdesid noored, et varem raskesti ületatavad mäed tervisepargis on justkui pisikeseks sulanud. Piisas vaid neljast aktiivsest suusapäevast mägises Lõuna-Eestis.

Maris Rebel, KG hoolekogu esimees, 21. veebruar 2019

Seoses viimasel ajal nii riiklikult kui kohalikul pinnal esile kerkinud koolitoidu temaatikaga toimus Kuressaare Gümnaasiumi hoolekogu 35. koosolek 18. veebruari õhtul pisut teisiti.

Maidu Varik, 21. veebruar 2019

Sügisesel Hoppeti pardal toimunud töötoas panid merenduse õppurid kirja ka oma tudengivarju soovid Mereakadeemiasse. 12.c klassi õpilane Chrisanne Prei tegigi nüüd selle mõtte teoks – tal oli võimalus olla tudengivarjuks laevajuhtimise eriala üliõpilasel. Chrisanne sai kasuliku kogemuse, Mereakadeemia ootab teda aga sügisel õpinguid jätkama.

Berlin Sipelgas ja Annabel Kallas, 8.a klass, 21. veebruar 2019

Neljapäeval, 14.02 kell 17.00–19.00 toimus Kuressaare Noortejaamas sõbrapäeva pidu Kuressaare Gümnaasiumi viiendatele klassidele.

Veikko Lehto, võistluse korraldaja, 20. veebruar 2019

Pühapäeval, 17. veebruaril toimus Kuressaare Gümnaasiumi aulas maakondlik lauluvõistlus Poistelaul 2019, kus osales kokku 27 poissi-noormeest vanuses 4–18 aastat. KGd ja KG huvikooli Inspira esindanud seitsmest solistist saavutas koha esikolmikus kogunisti kuus tubli laulumeest, kes võitsid ühe 1. koha, kolm 2. kohta ja kaks 3. kohta! Palju õnne, teie esindate Saaremaad Eesti Meestelaulu Seltsi poiste-solistide lauluvõistluse Poistelaul 2019 Põhja-Eesti vahevoorus Tallinnas, 16. ja 17. märtsil!

Arvamus / VariaArhiivinurk XL
Gert Lutter, 20. veebruar 2019

Kas ehk märkasite nädalavahetusel linna peal liikumas palju ilusaid rahvariietes inimesi? Toimusid tantsupeo "Minu arm" viimaste rühmaliikide eelproovid, kus oma oskusi näitasid loomulikult ka meie Sõleseppade rühmad ja – esimest korda tantsupidudel – pererühmad.

Sõleseppade, meie kooli rahvatantsurühmade ja nende juhendajate ajalugu on kirju nagu Muhu rahvariided ning alates 83. aastast rahvatantsu juhendamisega tegelenud Merle Tustiti pildikogu abil saame heita sellele põgusa pilgu. Sõleseppade nimi ise aga on kasutusel alates 90ndate algusest.

Kaanefotoks on valitud Sõleseppade 3.–4. klassi rühm koos oma tubli juhendajaga XVI tantsupeol "Talismani tantsud" aastal 1999.

Ene Pidmann, 20. veebruar 2019

7.b klassi õpilase Mariliis Maasiku segatehnikas töö "Eesti uus ja vana kunst" saavutas maakondliku kunstiolümpiaadi kodutööde hulgas 133 punktiga esimese koha.

Kunstiolümpiaad koosneb kolmest osast: kodutöö, teooria ja kohapeal tehtud loovtöö. Üldkokkuvõttes saavutas Mariliis auhinnalise III koha.

Intervjuu / PersonaaliaElu pärast KGd: Kristin Liias
Eve Tuisk, 19. veebruar 2019

Värvilise peanupuga igav õpilane – nii meenutab end loomehing Kristin Liias. Samas tõdeb, et teda toetati ja innustati kooli ajal väga. Nüüdseks on moeloojast saanud stilist, kellel Eesti Laulu ja vabariigi aastapäeva eel käed tööd täis on. Aga mitte ainult. Tema tööpäevas peaks ka muul ajal rohkem tunde olema, et kõike südamelähedast teha jõuaks.

Lehekülg: eelmine /367 järgmine

Kuulutused

Galerii