üles
Kolmapäev, 3. juuli 2024
YoutubeFacebookInstagram

Otsi

Sisesta otsitav sõna...
...või sind huvitav kuu:

Artiklite sarjad

Rubriigid

Valdkonnad

Õpilaste sünnipäevad

3. juuli

4. juuli

5. juuli

6. juuli

7. juuli

8. juuli

9. juuli

10. juuli

Töötajate sünnipäevad

3. juuli

5. juuli

7. juuli

Teade, Õppetöö, kuni 1. september 2024
Rubriik: Arvamus
Marit Tarkin, 28. oktoober 2019

Minu tänane arvamus on Vanalinna kooli õpetajate kiituseks, sest olenemata sellest, mida mõtlevad, räägivad ja lubavad poliitikud, teeb Vanalinna kooli pere enda tööd südamega ja suurepäraselt.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 25. oktoober 2019

Rahvusvahelisele Lionsi klubide rahuplakatite konkursile esitatud töö. Konkursi teemaks on sellel aastal "Journey of Peace" ehk tõlkes "Rahu teekond". Autoriks Merit Mets 7.b klassist.

Gert Lutter, 24. oktoober 2019

Nüüd saad siinsamas järelkuulata eile raadio Kadi eetris olnud saadet "Rendez-vous". Juubelihõngulise 15. hooaja esimeses saates tuleb juttu filosoofiast, Kreetast ja keskkonnateadlikust eluviisist. Saatekülaliseks on Genadi Noa. Head kuulamist!

Tiina Kaup, 22. oktoober 2019

Krystal Sutherlandi debüütromaan "Meie keemilised südamed" on noorte üks lemmikraamatuid. Kas ka sinu?

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 18. oktoober 2019

Rahvusvahelisele Lionsi klubide rahuplakatite konkursile esitatud töö. Konkursi teemaks on sellel aastal "Journey of Peace" ehk tõlkes "Rahu teekond". Autoriks Lisetta Voronov 7.a klassist.

Arvamus / VariaAlles see oli ...
Gert Lutter, 15. oktoober 2019

Tere tulemast tagasi Meie KG tolmusesse arhiivinurka! Meie KG paberleht, mis ilmunud alates 2003. aastast, pakub meenutamiseks ohtralt materjali ning sellest rubriigist leiate 10 ja 15 aasta tagustest ajalehenumbritest kokku korjatud killukesed. Head lugemist!

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Interjöör / Lilia KaselaInterjöör / Annabel MetsaluInterjöör / Aristel Toomjärv
Ene Pidmann, 12. oktoober 2019

9. klassid joonestasid ja kujundasid ühe koondumispunktiga interjööri. Tööde autoriteks on Lilia Kasela, Annabel Metsalu ja Aristel Toomsalu 9.c klassist.

Merle Tustit, 11. oktoober 2019

Käes oktoober, sügiskuu.

Värvilised lehed puul.

Kuldne kuub on kasepuul.

Lehtedega mängib tuul.

Pildid kuldsest sügisest joonistasid 2.b klassi õpilased.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 4. oktoober 2019

"Ma söön su ää ..." – kahe õpilase koostöös valminud fantaasiatöö autoriteks on Maris Sannik ja Merily Saksakulm 8.c klassist.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Ene Pidmann, 20. september 2019

"... ja ongi sügis käes!" Andero Tamm, 1.c klass.

Tiina Kaup, 20. september 2019

Kadri Lepa "Poiss, kes tahtis põgeneda" on Tartu lastekirjanduse Lapsepõlve auhinna 2017. aasta nominent.

Raamatu peategelase Mardi ema ja isa sõidavad Egiptusesse puhkusele ja viivad Mardi maale vanaema juurde. Muidu on seal ju tore, aga mängida pole suurt kellegagi, nii et Mart saab vanemate peale väga pahaseks. Ta otsustab ära põgeneda. Pariisi, küll nad siis pärast alles kahetsevad! Põgenemine on aga keerukas ettevõtmine, vaja läheb raha ja dokumente, bussipiletit ja väga head plaani. Plaan Mardil on, aga siis hakkab juhtuma päris ootamatuid asju.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Nädala kunstitöö / Ennar Talvik, 3.c klassNädala kunstitöö / Triinu Kaju, 3.c klassNädala kunstitöö / Noora Tamm, 3.a klass
Ene Pidmann, 13. september 2019

Eelmise õppeaasta 3. klassi kunstiringi õpilaste tööd.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Perspektiivitöö / Mariliis SeppPerspektiivitöö / Liisa SallPerspektiivitöö / Kaur Kristjan Mäemets
Ene Pidmann, 6. september 2019

Kuniks õpilased uue õppeaasta kunstitöödega veel usinalt ametis on, vaatame, mida põnevat leiame eelmisest aastast! Näiteks 5.b (nüüd juba 6.b) klassi perspektiivitööd!

Arvamus / ÕppetööAasta uus
Toomas Takkis, 1. september 2019

Suvepuhkused ja suvine koolivaheaeg on läbi. Taas on käes kooliaeg, lastega peredele ja kooli töötajatele enamust aastast hõlmav koolirütminormaalsus.

Esimest korda meie kooli ajaloos ei alusta me kooliga esimesel septembril. Kevadisel rahvaküsitlusel otsustas nii ligi 80% vastanud töötajatest. Rahvas on rääkinud ja me alustame kooliga esmaspäeval, teisel septembril.

Ja sellega seoses ei saa me esimese septembri traditsioonilist töötajate koosviibimist nimetada lugupeetud õpetaja Malle Tiitsoni sünnipäeva (ja seekord juubeli!) tähistamiseks.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Mariliis Maasik / Graafikatöö joonemängugaAija Lember / Graafikatöö joonemängugaElisaveta Sipelgas / Graafikatöö joonemänguga
Ene Pidmann, 14. juuni 2019

Graafikatööd joonemänguga. Autoriteks on Mariliis Maasik, Aija Lember ja Elisaveta Sipelgas 7.b klassist.

Arvamus / KultuurNädala kunstitöö
Kahe koondumispunktiga perspektiiv / Triin Tõnisots, 8.c klassKahe koondumispunktiga perspektiiv / Nora Luik, 8.c klassKahe koondumispunktiga perspektiiv / Mia-Liise Saar, 8.b klass
Ene Pidmann, 7. juuni 2019

8. klassid joonestasid ja värvisid värvipliiatsitega kahe koondumispunktiga perspektiivi ehk kauguspilti. Tööde autoriteks on Triin Tõnisots ja Nora Luik 8.c klassist ning Mia-Liise Saar 8.b klassist.

Gert Lutter, 6. juuni 2019

27. mail toimunud Inspira 14. hooaja lõpetamisel sai valitud seltskond pealtvaatajaid veelkordse võimaluse vaadata Inspira Teatristuudio etendust “Peegeldus perroonil”.

Vaata Sinagi mitmekordselt tunnustatud teatritükki, mis loodud Suurel Teatriõhtul 2018 esietendunud ja Gerly Otsa lavastatud “Vaksali” ainetel. Teatristuudio tarbeks seadis etenduse Tanel Ting, kes oli ka noorte juhendaja.

Gert Lutter, 31. mai 2019

Õppeaasta lõpp on juba käega katsuda ja ka huvikool Inspira võtab õppeaastat kokku. Esmaspäeval, 27. mail toimunud 14. hooaja lõpukontserdi juhatas sisse pooletunnine tantsuetendus väikestelt ja suurtelt Sõleseppadelt.

Kooliaasta lõpp toob ka hüvastijätud – väikese meenega said tänatud 12. klassi lõpetavad Astrid Miller, Karl Merisalu ja Regina Martin. Teisi lõpetajaid tänatakse kas lõpuaktusel või pärast tantsupidu.

XX juubelitantsupeole "Minu arm" pääsenute hulka valiti seekord Sõleseppade I rühm ja KG pererühm koos Väikeste Sõleseppadega ning, nagu tavaks saanud, anti neile üle Inspira Tantsupeotähekesed.

Vaata sinagi siit meeleolukat etendust uuesti. Kohtume peagi!

Lehekülg: eelmine /39 järgmine

Kuulutused

Galerii